Βινίσιους-Χάαλαντ, για το «repeat» ή την εκδίκηση (pics, vid)

Βινίσιους-Χάαλαντ, για το «repeat» ή την εκδίκηση (pics, vid)

Ρεάλ Μαδρίτης και Μάντσεστερ Σίτι, κοντράρονται απόψε (9/5, 22:00) στον πρώτο ημιτελικό του Champions League, έχοντας τους Βινίσιους και Χάαλαντ πρώτα «βιολιά» στον δρόμο για τον μεγάλο τελικό.

Ρεάλ Μαδρίτης εναντίον Μάντσεστερ Σίτι, ή αλλιώς Βινίσιους εναντίον Χάαλαντ. Οι δύο ομάδες, αναμετρώνται απόψε (9/5, 22:00), για δεύτερη συνεχόμενη φορά στα ημιτελικά του Champions League. H ομάδα του Κάρλο Αντσελότι, ψάχνει την επανάληψη του αποτελέσματος της περσινής αναμέτρησης, ενώ το σύνολο του Πεπ Γκουαρντιόλα «κυνηγά» την εκδίκηση.

Ένα χρόνο περίπου πριν, η «βασίλισσα» είχε βρεθεί με την πλάτη στο τοίχο, μετά το 4-3 του πρώτου αγώνα στο «Έτιχαντ». Αφού βρέθηκε πίσω με 1-0 στον επαναληπτικό στο «Μπερναμπέου», μετά το γκολ του Μαχρέζ στο 73ο λεπτό, χρειάστηκε να έρθει από τον πάγκο ο Βραζιλιάνος Ροντρίγκο και με δύο γκολ (90′, 91′) να στείλει το ματς στην παράταση. Εκεί, οι «πολίτες» κατέρρευσαν, δεν είχαν καθαρό μυαλό και με το εύστοχο πέναλτι του Μπενζεμά, η Ρεάλ πήρε το εισιτήριο για τον μεγάλο τελικό.

Διαβάστε επίσης: Θα κοστίσει πολλά στην Παρί η φυγή του Μέσι

Ερχόμενοι στο σήμερα, η Σίτι είναι ξανά το φαβορί, ειδικά από την στιγμή που ο Πεπ Γκουαρντιόλα έχει στην φαρέτρα του τον «αρχισκόρερ» Έρλινγκ Χάαλαντ, ωστόσο οι Μαδριλένοι, θα στηριχτούν -ξανά- στον Βινίσιους Τζούνιορ.

Ο Βραζιλιάνος εξτρέμ, είναι γνωστό το πόσο επικίνδυνος μπορεί να γίνει στο ανοιχτό γήπεδο. Ο Κάρλο Αντσελότι, φροντίζει πάντα η ομάδα του να λειτουργεί με τέτοιο τρόπο, ώστε ο «Βίνι» να βρίσκει τους χώρους που χρειάζεται. Αποτέλεσμα, να μετρά φέτος, σε όλες τις διοργανώσεις 59 τελικές προσπάθειες, μετά από δικά του «κουβαλήματα» μπάλας, εκ των οποίων οι οκτώ κατέληξαν σε γκολ. Ταυτόχρονα, έχει δημιουργήσει και 51 ευκαιρίες για τους συμπαίκτες του, με οκτώ από αυτές να μετουσιώνονται σε ασίστ. Επιπλέον «όπλο» στην σημερινή αναμέτρηση θα είναι και το σερί που τρέχει ο Βραζιλιάνος, καθώς έχει συνεισφορά σε 12 γκολ της Ρεάλ, στα τελευταία 10 παιχνίδια του Champions League (7 γκολ, 5 ασίστ).

 

Στον αντίποδα, ο ασταμάτητος Έρλινγκ Χάαλαντ, με 51 (!) γκολ σε όλες διοργανώσεις, δείχνει αποφασισμένος να «χαρίσει» τους εντός και εκτός συνόρων τίτλους στην Μάντσεστερ Σίτι. Σε 3.586 αγωνιστικά λεπτά φέτος, είναι πρώτος σκόρερ της Premier League (35), πρώτος του Champions League (12), στο οποίο μάλιστα πετυχαίνει γκολ κατά μέσο όρο κάθε 52 λεπτά (!).

Άσχετα με την «κόντρα» Βινίσιους-Χάαλαντ, ο ποδοσφαιρικός κόσμος, περιμένει απόψε (9/5, 22:00) -άλλη- μία υψηλού επιπέδου εμφάνιση από τις δύο ομάδες, όπου δεν αποκλείεται να μείνει ανοικτή η πρόκριση στον επαναληπτικό.

Επιμέλεια: Γιάννης Νικολόπουλος

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ