Γκουαρντιόλα: Πήρε ξανά το πρωτάθλημα και οι συνθήκες είναι ιδανικές, για να κατακτήσει αυτό που τον δυσκολεύει περισσότερο! (pics)

Γκουαρντιόλα: Πήρε ξανά το πρωτάθλημα και οι συνθήκες είναι ιδανικές, για να κατακτήσει αυτό που τον δυσκολεύει περισσότερο! (pics)

Ο Πεπ Γκουαρντιόλα πήρε ένα ακόμα πρωτάθλημα με τη Μάντσεστερ Σίτι αλλά έχει το νου του και στο Champions League το οποίο τον... δυσκολεύει αφάνταστα, με την ευκαιρία του φέτος να είναι μοναδική για να το σηκώσει.

Η Μάντσεστερ Σίτι κατέκτησε ένα ακόμα πρωτάθλημα στην Premier League χθες, μετά την επικράτησή της επί της Τσέλσι με 1-0 στο «Etihad» και έφτασε τα εννιά πρωταθλήματα συνολικά ενώ αυτό του 2022-23 ήταν το τρίτο συνεχόμενο.

Βέβαια μεγάλο μερίδιο ευθύνης για τις επιτυχίες των «πολιτών» στο ομολογουμένως δύσκολο πρωτάθλημα της Αγγλίας φέρει ο Πεπ Γκουαρντιόλα. Από τότε που ο Καταλανός τεχνικός πήγε στο Μάντσεστερ, η Σίτι σαρώνει τα πρωταθλήματα. Ο Γκουαρντιόλα συγκεκριμένα υπέγραψε συμβόλαιο με τους «πολίτες» το 2016 κι αυτοί είναι σχεδόν ισόβιοι πρωταθλητές. Δυο μόνο φορές δεν έχουν κατακτήσει τον τίτλο, με αυτόν ως προπονητή.

Διαβάστε επίσης: Βεζένκοφ: «Περήφανος για αυτήν την ομάδα – Η ήττα θα γυρίζει στο κεφάλι μας για κάποιες μέρες ακόμα»

Το 2017-18, το 18-19, το 20-21, το 21-22, και φέτος το… σήκωσαν, κάνοντας τον έναν πολύ επιτυχημένο τεχνικό στην Premier League.

Στην Ευρώπη ωστόσο τα πράγματα ζορίζουν

Ο Γκουαρντιόλα πάντως, ζορίζεται πάρα πολύ στο Champions League με τη Σίτι. Συνεχώς… κόβεται. Αν και το ποσοστό νικών του  στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση είναι αρκετά υψηλό και φτάνει το 64% (με τη νίκη επί της Ρεάλ έφτασε τις 47 ο Πεπ στο πάγκο της Σίτι στην Ευρώπη), όσο είναι πάνω κάτω και στην Premier League, ωστόσο… νερό με τους «πολίτες» δεν έχει πιει ο Καταλανός στη σπουδαία διασυλλογική διοργάνωση και σε αυτό φταίει βέβαια η φύση της.

Η Premier League είναι ένας μαραθώνιος όπου μαζεύεις πόντους μέχρι τέλους, ενώ το Champions League έχει τα νοκ άουτ. Μιλάμε για δυο ματς όπου μπορεί να γίνει η ανατροπή και πολύ εύκολα να βρεθείς εκτός Ευρώπης. Ο Πεπ έφτασε μία φορά μέχρι την πηγή αλλά η Τσέλσι του Τόμας Τούχελ ήπιε νερό, τη σεζόν 2020-21 όταν και κέρδισε την ομάδα του Μάντσεστερ με 1-0.

Αναλυτικά τα πεπραγμένα του Γκουαρντιόλα με τη Σίτι στο Champions League:

Έξι χρόνια χωρίς ευρωπαϊκό τίτλο είναι πολλά, μήπως ήρθε η ώρα τώρα που μοιάζουν όλα ιδανικά;

Έξι χρόνια λοιπόν χωρίς τίτλο ο Πεπ στο Champions League, και φέτος έχει μοναδική ευκαιρία να το κατακτήσει με αντίπαλο την Ίντερ (10/6, 22:00), σε έναν τελικό όπου είναι το ακλόνητο φαβορί για να το σηκώσει, και με παίκτες όπως ο Έρλινγκ Χάαλαντ που είναι σε τρομερή και φοβερή κατάσταση.

Αξίζει να σημειωθεί πως αν ο Γκουαρντιόλα το σηκώσει, αυτό θα είναι το 3ο του Champions League. Έχει πάρει δυο με τη Μπαρτσελόνα αλλά αν τριτώσει το καλό, θα ισοφαρίσει τον Ζινεντίν Ζιντάν πρώην της Ρεάλ Μαδρίτης καθώς και τον Θρύλο της Λίβερπουλ Μπομπ Παίσλεϊ.

Από εκεί και πέρα στα 4 Champions League είναι ο Κάρλο Αντσελότι, με τον Πεπ (που τον απέκλεισε προσφάτως), να θέλει διακαώς να τον πλησιάσει έχοντας μία τρομερή ευκαιρία για να το κάνει φέτος, όπου όλα μοιάζουν ιδανικά!

 

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ