Τελικός Champions League: Τα δύο «δεκάρια» που κυνηγά ο Γκρίλις (pic, vid)

Τελικός Champions League: Τα δύο «δεκάρια» που κυνηγά ο Γκρίλις (pic, vid)

Από την σεζόν 2003-04, που καταγράφεται επίσημα η στατιστική απεικόνιση του Champions League, μόλις δύο παίκτες έχουν διψήφιες επιτυχημένες ντρίπλες, σε τελικό, θα προστεθεί άραγε κάποιος ακόμα;

Τελικός Champions League απόψε. Μάντσεστερ Σίτι και Ίντερ, αναμετρώνται απόψε (10/6, 22:00), για την κούπα της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης, στην Κωνσταντινούπολη.

Γεμάτα αστέρες και… αρτίστες τα ρόστερ των δύο ομάδων, δεν αποκλείεται απόψε να δούμε παίκτες όπως ο Γκρίλις, να φτάνουν τις επιτυχημένες ντρίπλες τους, σε διψήφιο αριθμό.

Διαβάστε επίσης: Τα 10 κορυφαία γκολ σε τελικούς Champions League! (vids)

Επίτευγμα που μόνο δύο θρυλικά «δεκάρια» έχουν καταφέρει ως τώρα, εκ των οποίων το ένα… δις.

Ο Άγγλος διεθνής, κατέγραψε πέντε επιτυχημένες ντρίπλες, στον δεύτερο ημιτελικό, απέναντι στην Ρεάλ Μαδρίτης και βρίσκεται ήδη στου… δρόμου τα μισά.

Φέτος, ο Γκρίλις αρχίζει να δικαιολογεί τα 100 εκατομμύρια που δαπανήθηκαν για την μετακίνησή του από την Άστον Βίλα και να αποδεικνύεται καθοριστικός, στην πορεία της Σίτι προς τον τελικό.

Ποιοι είναι όμως αυτοί που έχουν ήδη καταφέρει τις διψήφιες επιτυχημένες ντρίπλες σε έναν τελικό; Πρόκειται για τους Ροναλντίνιο (2006) και Λιονέλ Μέσι, με τον Αργεντίνο να το έχει καταφέρει σε δύο φορές (2011, 2015).

Αναλυτικότερα, ο Βραζιλιάνος αρτίστας είχε 10 επιτυχημένες ντρίπλες, όταν στέφθηκε πρωταθλητής Ευρώπης απέναντι στην Άρσεναλ, το 2006. Μπορεί να μη σκόραρε στον τελικό του Champions League, στο Παρίσι, αλλά ήταν επιδραστικός στο αποτέλεσμα του αγώνα.

Από την άλλη ο Μέσι, στον τελικό του 2011, απέναντι στην Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, είχε επίσης 10 επιτυχημένες ντρίπλες, όταν πανηγύρισε το τρίτο Champions League της καριέρας του, υπό τις οδηγίες τότε, του αποψινού διεκδικητή, Πεπ Γκουαρντιόλα. Μάλιστα σε εκείνον τον τελικό, είχε σκοράρει στο 54ο λεπτό.

Τέσσερα χρόνια μετά, το κατάφερε ξανά, πάλι 10 φορές, αυτή τη φορά απέναντι στη Γιουβέντους, όντας μέλος του καταπληκτικού «MSN», με τους Σουάρεζ και Νεϊμάρ.

Ο Γκρίλις «κυνηγά» δύο θρυλικά δεκάρια του Champions League, ωστόσο δεν θα αρκεστεί σε διψήφιες επιτυχημένες ντρίπλες αλλά στην κατάκτηση της κούπας με τα… μεγάλα αυτιά.

Επιμέλεια: Γιάννης Νικολόπουλος.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ