Παναθηναϊκός – Μπράγκα 0-1: Μπρούμα και αστέρια τέλος για τους «πρασίνους»

Παναθηναϊκός – Μπράγκα 0-1: Μπρούμα και αστέρια τέλος για τους «πρασίνους»

Ονειρο ήταν και... πάει! Ο πρώην «ερυθρόλευκος», Μπρούμα, «χτύπησε» για την Μπράγκα και ο Παναθηναϊκός έμεινε εκτός ομίλων Champions League (0-1). Συνεχίζουν στο Europa League οι «πράσινοι».

Ο Μπρούμα έβαλε τέλος στα… αστεράτα όνειρα του Παναθηναϊκού!

Μετά και το 2-1 της Πορτογαλίας, οι πράσινοι ηττήθηκαν και στο κατάμεστο ΟΑΚΑ από την Μπράγκα (0-1), αποχαιρετώντας το Champions League. Δεν μπόρεσε να ξορκίσει την… κατάρα το τριφύλλι, που αναζητούσε την πρώτη του πρόκριση από το 2010.

Διαβάστε επίσης: Αταμάν: «Ήρθα να νικήσω τον Μπαρτζώκα, στόχος να κυριαρχήσουμε σε Ελλάδα και Ευρώπη»

Η ομάδα του Ιβάν Γιοβάνοβιτς πάλεψε μέχρι το τέλος, αλλά ο πρώην παίκτης του Ολυμπιακού, έσβησε τις όποιες «πράσινες» ελπίδες για τους χρυσοφόρους ομίλους της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης.

Από τους κορυφαίους της αναμέτρησης ο Βαγιαννίδης, με τον Παναθηναϊκό, πλέον να συνεχίζει την ευρωπαϊκή του περιπέτεια στους ομίλους του Europa League.

«Μίλησαν» οι τερματοφύλακες

Με δυο αλλαγές σε σχέση με τον αγώνα της Πορτογαλίας, κατέβασε τον Παναθηναϊκό στο ΟΑΚΑ ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς. Συγκεκριμένα, ο Σέρβος προπονητής τοποθέτησε στην ενδεκάδα τους Μπερνάρ – Ιωαννίδη και άφησε στον πάγκο τόσο τον Σπόραρ όσο και τον Τζούρισιτς.

Η πρωτοβουλία των κινήσεων ανήκε στον Παναθηναϊκό, με τους «πρασίνους» να δημιουργούν από δεξιά αρκετά ρήγματα στην άμυνα της Μπράγκα. Με τον Βαγιαννίδη να ανεβαίνει συνεχώς, το τριφύλλι δημιούργησε τις περισσότερες ευκαιρίες του από την δεξιά πτέρυγα.

Η πρώτη ευκαιρία του αγώνα ήρθε από την Μπράγκα. Στο 3ο λεπτό, το σουτ του Όρτα από κοντά πέρασε άουτ. Στο 14ο λεπτό, οι Πορτογάλοι απείλησαν με τον Ρουίθ, ενώ στο 17′, ο Παλάσιος έκανε καταπληκτικό παράλληλο γύρισμα, με την μπάλα να περνάει από τον Ιωαννίδη.

Στο 20′ η κεφαλιά του Φόντε έφυγε πάνω από τα δοκάρια, ενώ δύο λεπτά αργότερα, ο Παναθηναϊκός έχασε μεγάλη ευκαιρία: Ο Ιωαννίδης σούταρε από πλεονεκτική θέση, η μπάλα πέρασε από όλους.

Η Μπράγκα επέλεγε συνεχώς την αριστερή της πλευρά και τον Μπρούμα για το παιχνίδι της και στο 32′, έφτασε μια ανάσα από το γκολ. Ο Ρουίθ βρέθηκε σε θέση τετ α τετ με τον Μπρινιόλι, αλλά ο Ιταλός κατέβασε… ρολά.

Στο 40′ ο Γεντβάι αποχώρησε τραυματίας από τον αγωνιστικό χώρο και λίγο πριν την ανάπαυλα του ημιχρόνου, οι πράσινοι αγγιξαν το γκολ. Ο Βαγιαννίδης έπιασε την κεφαλιά, με τον Ματέους να διώχνει εντυπωσιακά.

Κάπως έτσι, οι δυο ομάδες πήγαν ισόπαλες στα αποδυτήρια.

Μπρούμα και… τέλος

Με πολλά προβλήματα ξεκίνησε το δεύτερο ημίχρονο για την Μπράγκα. Ο τερματοφύλακας Ματέους διαμαρτυρήθηκε για ενοχλήσεις, ενώ ο Ντιακατέ αποχώρησε τραυματίας από τον αγωνιστικό χώρο.

Οι Πορτογάλοι τα είχαν λίγο… χαμένα και στο 54′, ο Παλάσιος έφτασε πολύ κοντά στο γκολ. Αλλά ο Ματέους είπε «όχι» στον Αργεντινό άσο. Δυο λεπτά αργότερα, ήταν η σειρά της Μπράγκα να απειλήσει την εστία των πρασίνων. Ο Μπρούμα εκμεταλλεύτηκε το λάθος του Βιλένα, με τον Μπρινιόλι να σώζει την ομάδα του Γιοβάνοβιτς.

Στη συνέχεια ο Σέρβος τεχνικός ανακάτεψε την… τράπουλα της ενδεκάδας, με τον Παναθηναϊκό να γίνεται πιο επιθετικός, πιέζοντας για το γκολ.

Στο 68′ οι πράσινοι σπατάλησαν άλλη μια μεγάλη ευκαιρία. Υπέροχη ενέργεια και σουτ του Χουάνκαρ, η μπάλα στα σώματα.

Με τους παίκτες του Παναθηναϊκού να ανεβαίνουν συνεχώς ψηλά, η Μπράγκα βρήκε στην κόντρα το χρυσό γκολ. Στο 83′ οι Πορτογάλοι αναπτύχθηκαν ωραία και ο Μπρούμα πλάσαρε από τα αριστερά για το 0-1.

Μετά και το «χτύπημα» των Πορτογάλων, η ομάδα του Γιοβάνοβιτς έχασε απανωτά τρεις ευκαιρίες. Αρχικά, ο Σπόραρ έστρωσε την μπάλα στον Τζούρισιτς, που ολομόναχος αστόχησε. Στη συνέχεια ο Σλοβένος δεν κατάφερε να σπρώξει την μπάλα στα δίχτυα μετά από γύρισμα του Μαντσίνι, ενώ στο 85′ η κεφαλιά του Σένκεφελντ πέρασε λίγο άουτ.

Το καθαρό μυαλό χάθηκε από τους παίκτες του Παναθηναϊκού, με τον Χουάνκαρ να αντικρίζει δεύτερη κίτρινη κάρτα στις καθυστερήσεις του αγώνα.

Το 0-1 δεν άλλαξε μέχρι και το τέλος, με τους πρασίνους να μένουν εκτός Champions League.

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Ιβάν Γιοβάνοβιτς / 4-3-3): Μπρινιόλι, Βαγιαννίδης, Γέντβαϊ (43’ Σένκεφελντ), Μάγκνουσον, Χουάνκαρ, Βιλένα, Πέρεθ (78’ Τσέριν), Μπερνάρ (77’ Τζούρισιτς), Παλάσιος (62’ Αϊτόρ), Ιωαννίδης (62’ Σπόραρ), Μαντσίνι.

ΜΠΡΑΓΚΑ (Αρτούρ Ζόρζε / 4-3-3): Ματέους, Γκόμεζ, Νιακατέ (49’ Σαατζί), Φόντε, Μαρίν, Α. Ορτα (65’ Ζαλαζάρ), Καρβάλιο, Ρ. Ορτα, Ντζαλό (65’ Πίτσι), Αμπέλ Ρουίθ, Μπρούμα.

Δείτε το live της αναμέτρησης ΕΔΩ.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ