Το «παιδί θαύμα» του αγγλικού ποδοσφαίρου έχει λαμπρό μέλλον

Το «παιδί θαύμα» του αγγλικού ποδοσφαίρου έχει λαμπρό μέλλον

Η Βασίλισσα της Ευρώπης, Ρεάλ Μαδρίτης το καλοκαίρι προχώρησε στην πιο ακριβή μεταγραφή στην ιστορία του συλλόγου

Πρόσφατα η πόλη του Μπέρμιγχαμ, δεύτερη μεγαλύτερη στη Βρετανία μετά το Λονδίνο, πτώχευσε όπως ανακοίνωσε ο Δήμος και προχωράει σε στάση πληρωμών ενώ αναλαμβάνει δράση η βρετανική κυβέρνηση για να σώσει την πόλη.

Την ίδια στιγμή ένα «προϊόν» από τα σπλάχνα του αθλητικού οργανισμού των ακαδημιών της Μπέρμιγχαμ Σίτυ, ο Τζουντ Βίκτορ Γουίλιαμ Μπέλινγκχαμ, ή πιο απλά Τζουντ Μπέλινγκχαμ, έχει εκτοξεύσει στα ουράνια τη χρηματιστηριακή του αξία.

Η Βασίλισσα της Ευρώπης, Ρεάλ Μαδρίτης το καλοκαίρι προχώρησε στην πιο ακριβή μεταγραφή στην ιστορία του συλλόγου καθώς δαπάνησε συνολικά 134 εκατομμύρια ευρώ για να αποκτήσει τον 20χρονο Βρετανό χαφ από την Ντόρτμουντ και του έδωσε μάλιστα και τη φανέλα το «βαρύ» Νο. 5 του θρυλικού Ζινεντίν Ζιντάν ! Αν και ο ίδιος φρόντισε αμέσως να πάρει θέση.

«Θαυμάζω τον Ζιντάν, έγραψε την ιστορία αυτού του συλλόγου, αλλά δεν προσπαθώ να τον μιμηθώ. Θέλω να είμαι ο Τζουντ. Η Ρεάλ Μαδρίτης είναι ο μεγαλύτερος σύλλογος στον κόσμο, είμαι πολύ χαρούμενος με το ντεμπούτο μου, αλλά δεν παρασύρομαι, έχω μεγάλους στόχους και η σεζόν είναι ακόμα μεγάλη», έγραψε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ο Άγγλος μέσος, ενώ ο “Ζιζού” σχολίασε: «Ελπίζω ο Τζουντ να έχει μια καλή καριέρα»

Ο νεαρός που μόλις τον περασμένο Ιούνιο έκλεισε τα 20 χρόνια του αποτελεί ήδη το σημείο αναφοράς στους Μαδριλένους με την ομάδα να αρχίζει με το δεξί το εφετινό Τσάμπιονς Λίγκ κόντρα στην Ουνιόν Βερολίνου (1-0) αποφεύγοντας το κάζο χάρις στο γκολ του Μπέλιγκχαμ στο 4ο λεπτό των καθυστερήσεων.

«Έχει ξεκινήσει πολύ δυνατά και έχει προσαρμοστεί πολύ γρήγορα σε αυτό που συνεπάγεται η Ρεάλ Μαδρίτης. Χωρίς αμφιβολία, ο Μπέλινγκχαμ είναι ήδη ένας από τους καλύτερους στον κόσμο, Για το ταλέντο και την αφοσίωση που δείχνει, παρά το νεαρό της ηλικίας του» ήταν η γνώμη ενός μεγάλου άσου του παρελθόντος της Ρεαλ Μαδρίτης, του Πορτογάλου Λουίς Φίγκο για το νέο απόκτημα της Βασίλισσας.

Ο Μπέλινγκχαμ στις τέσσερις φορές που έχει ξεκινήσει βασικός στα ματς της Ρεάλ έχει βρει δίχτυα, σημειώνοντας έως τώρα πέντε γκολ! Και να σκεφτεί κανείς ότι αγωνίζεται ως μέσος, καταλήγοντας να εκτελεί χρέη επιθετικού ξελασπώνοντας τη Ρεάλ και βοηθώντας την σε ένα ιδανικό ξεκίνημα σε Ισπανία και Ευρώπη.

Για τον Άγγλο που πέρασε από τις ακαδημίες της Μπέρμιγχαμ Σίτι και έγινε ο νεαρότερος παίκτης που έπαιξε με την πρώτη ομάδα τον Αύγουστο του 2019, σε ηλικία 16 ετών και 38 ημερών (ξεπερνωντας τον θρύλο Τρέβορ Φράνσις που είχε κάνει ντεμπούτο 16 ετων και 139 ημερών), αυτά αρκούν για να δείξει ποιος είναι. Πλέον για να σφάζονται οι μεγαλύτερες ομάδες της Ευρώπης για χάρη του.

Η Ντόρτμουντ έδωσε πάνω από 25 εκατομμύρια για να τον αποκτήσει με τον πρώην προπονητή της Έντιν Τέρζιτς, να τον αποθεώνει για την ωριμότητά του:

« Τζουντ είναι ο «γηραιότερος» 19χρονος παίκτης στον κόσμο. Οι σκέψεις και τα λόγια του είναι πρωτότυπα, συναρπαστικά και ενώνουν όλη την ομάδα. Τον ακούς να μιλάει και βλέπεις στο πρόσωπό του έναν αληθινό ηγέτη» είχε πει χαρακτηριστικά.

Ο πιτσιρικάς είχε εντυπωσιάσει στο Μουντιάλ του Κατάρ φτάνοντας με την Αγγλία μέχρι τα προημιτελικά και φαινόταν πως…μετρούσε μέρες στη Ντόρτμουντ.

«Είναι ένας φανταστικός παίκτης! Η Αγγλία είναι τυχερή που τον έχει, για να είμαι ειλικρινής. Είναι ένας από τους καλύτερους παίκτες της διοργάνωσης. Είναι απίστευτο, είναι το πρώτο του Παγκόσμιο Κύπελλο. Είναι ήρεμος και χαλαρός, έχει εμπιστοσύνη στον εαυτό του. Όλοι τον θέλουν, δεν πρόκειται να το κρύψω. Είναι στο σύλλογό του και τον σεβόμαστε, οπότε εάν θέλουμε να μιλήσουμε μαζί του, θα μιλήσουμε πρώτα με τον σύλλογό του», δήλωσε τότε ο πανίσχυρος και πάμπλουτος ιδιοκτήτης της Παρί Σεν Ζερμέν, Νασέρ Αλ Κελαϊφί.

Οι Μάντσεστερ Σίτυ και Λίβερπουλ τον πολιορκούσαν επίσης αλλά ο νεαρός είδε ώς κορυφαία προοπτική τη Ρεαλ Μαδρίτης και μέχρι στιγμής δικαιώνεται.

Η παρουσια του Χάρι Κέιν στο ρόλο του μεγάλου αδελφού στα Λιοντάρια έπαιξε το ρόλο του για την πρώτη διαμόρφωση του χαρακτήρα του νεαρού ο οποίος θυμίζει εγκεφαλικό πλέι μέικερ του μπάσκετ, που έχει σχεδιάσει στο μυαλό την επόμενη κίνηση πριν καλά καλά πάρει τη μπάλα.

Θα αντέξει το βάρος της φανέλας ; Δείχνει ότι έχει όλα τα φόντα.

Πηγή: In.gr

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ