Η ιστορική ευκαιρία του Ρονάλντο να ισοφαρίσει επίδοση του Ντι Στέφανο

Η ιστορική ευκαιρία του Ρονάλντο να ισοφαρίσει επίδοση του Ντι Στέφανο

Ο Κριστιάνο Ρονάλντο έχει μια ιστορική ευκαιρία να ισοφαρίσει επίδοση του Αλφρέδο ντι Στέφανο, εφόσον κατακτήσει το Τσάμπιονς Λιγκ για πέμπτη φορά το βράδυ του Σαββάτου (26/05).

Οι τίτλοι είναι κάτι που αποτυπώνεται στο μυαλό της κοινής γνώμης και μακροπρόθεσμα αποτελούν τεκμήριο της ιστορικότητας των ομάδων, αλλά και των ποδοσφαιριστών. Το κατά πόσο η αξία του εκάστοτε παίκτη πρέπει να βασίζεται σε αυτούς, είναι μια σαφώς μεγαλύτερη συζήτηση.

Σε κάθε περίπτωση, το βράδυ του Σαββάτου (26/05), στον τελικό του Τσάμπιονς Λιγκ ανάμεσα σε Ρεάλ Μαδρίτης και Λίβερπουλ, ο Κριστιάνο Ρονάλντο θα έχει μια τεράστια ευκαιρία να γράψει το όνομά του με «χρυσά» γράμματα στην ιστορία της ισπανικής ομάδας.

Κι αυτό γιατί εφόσον ο 33χρονος επιθετικός φτάσει στην κατάκτηση του Τσάμπιονς Λιγκ για πέμπτη φορά, θα ισοφαρίσει την επίδοση του άλλοτε εμβληματικού παίκτη των «μερένγκες», Αλφρέδο ντι Στέφανο, έστω κι αν ο τελευταίος το πήρε όλες τις φορές με τη φανέλα της Ρεάλ, ενώ ο Ρονάλντο έχει πάρει ένα εξ αυτών με τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, το 2008.

Δεδομένης και της ηλικίας του Πορτογάλου, ενδεχομένως να πρόκειται για ανεπανάληπτη ευκαιρία, που θα ισχυροποιήσει ακόμη περισσότερο την άποψη ότι αξίζει μια θέση στην ελίτ των ποδοσφαιριστών που έχουν περάσει από τους Μαδριλένους. Φυσικά, θα θέσει και τις βάσεις για το ενδεχόμενο να φτάσει σε έκτη κατάκτηση, που θα σημάνει και ισοφάριση του ρεκόρ του θεσμού, το οποίο κατέχει ο Φρανσίσκο Χέντο, επίσης άλλοτε παίκτης της Ρεάλ Μαδρίτης.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ