Ρεάλ Μαδρίτης – Λίβερπουλ 3-1

Ρεάλ Μαδρίτης – Λίβερπουλ 3-1

Τρίτη σερί κατάκτηση του Τσάμπιονς Λιγκ από την Ρεάλ και 13η στην ιστορία της. Με σόου του Γκάρεθ Μπέιλ 3-1 την άτυχη Λίβερπουλ που έχασε τον Σαλάχ (31΄), και τα… γάντια του Κάριους (τραγικά λάθη στο 1-0 αλλά και το τελικό 3-1)

Δικό της και το Κίεβο λοιπόν. Δικό της και αυτό το Τσάμπιονς Λιγκ. Το τρίτο στη σειρά, το 13ο στην τεράστια ιστορία της. Ο μύθος της Βασίλισσας Ρεάλ και η –μια ακόμη- επιβεβαίωση του. Αυτή η 3-1 επικράτηση επί της Λίβερπουλ που έχει ήδη βάλει φωτιά στην Μαδρίτη.

Θυμηθείτε εδώ την εξέλιξη του τελικού

Επικράτηση που πέρασε από σαράντα κύματα, που είχε από μόνη της μια σειρά από παράλληλες και παράξενες ιστορίες που εκτυλίχθηκαν σε ένα ενενηντάλεπτο από εκείνα που δεδομένα παίρνουν την θέση τους στην ίδια την Ιστορία.

Το θαύμα του Γκάρεθ Μπέιλ, του MVP της βραδιάς που ήρθε από τον πάγκο (61΄) με το ματς στο 1-1 και τελικά έκρινε τα πάντα. Δύο δικά του γκολ, με εκείνο του 2-1 να θέτει υποψηφιότητα για ένα από τα καλύτερα όλων των εποχών σε τελικό.

Το τραύμα του Κάριους, του πορτιέρο της Λίβερπουλ που οι δύο γκάφες του (ειδικά στο 1-0 του Μπενζεμά στο 48΄) επί της ουσίας καταδίκασαν το όμορφο ποδοσφαιρικό παραμύθι των φετινών Reds.

Το κλάμα του Μο Σαλάχ, που βρέθηκε να σφαδάζει στο χορτάρι (25΄) έπειτα από το «κλείδωμα» του Σέρχιο Ράμος στο 3-1΄. Ο τραυματισμός του άλλαξε τα πάντα. Την ίδια την αύρα του ματς. Έξι λεπτά αργότερα έφυγε από το τερέν. Και το χειρότερο: Ήδη η πρώτη εκτίμηση –κορυφαίων πρακτορείων- λέει πως ο Αιγύπτιος θα χάσει και το Μουντιάλ.

Η Λίβερπουλ ξεκίνησε καλύτερα και ως τον τραυματισμό του Σαλάχ είχε τον έλεγχο. Μια στιγμή όμως έφερε τα πάνω-κάτω. Η Ρεάλ από το 31΄και έπειτα και ενώ έχασε και εκείνη με τραυματισμό τον Καρβαχάλ (35΄) ήταν κυρίαρχη. Κάτι που φάνηκε ακόμη πιο καθαρά στο δεύτερο ημίχρονο. Δοκάρι με τον Μπενζεμά στο 48΄, το 1-0 με τον Γάλλο στο 51΄. Η αντίδραση της Λίβερπουλ ήταν γενναία (Μανέ 55΄, 1-1), δεν ήταν ικανή όμως να προβλέψει τα επόμενα. Την παράσταση που έφερε μαζί του από τον πάγκο ο Γκάρεθ Μπέιλ.

Όποιος δεν έχει δει το 2-1, στο 55΄καλά θα κάνει να σπεύσει. Ένα μαγικό ψαλίδι που έκοψε τα φτερά της Λίβερπουλ και άνοιξε τα φτερά της Βασίλισσας για το στέμμα της.

Ο Μανέ προσπάθησε να ξαναβάλει τους Άγγλους στο ματς (δοκάρι στο 70΄), αλλά δεν ήταν θέλημα Θεού. Και σίγουρα δεν ήταν θέλημα του Κάριους που με την τελευταία του γκάφα (83΄), όχι μόνο έδωσε διαστάσεις στον προσωπικό θρίαμβο του Μπέιλ, αλλά και σε εκείνον της ομάδας του Ζινεντίν Ζιντάν.

Το «κλειδί»: Ας λένε ότι το ποδόσφαιρο παίζεται από τους παρόντες. Η απουσία του Μο Σαλάχ από το 31΄και έπειτα είναι που έκρινε τον τελικό. Δεν άλλαξε απλώς το χαρακτήρα του ματς, αλλά άλλαξε και τους ψυχολογικούς όρους της παρτίδας. Η Ρεάλ πήρε αμέσως τα πάνω της, η Λίβερπουλ σα να έχασε τη Γη κάτω από τα πόδια της. Κρίμα, γιατί χάσαμε την ευκαιρία να δούμε έναν ακόμη καλύτερο τελικό

Το 10άρι: «Μούτρωσε» λέει ο Γκάρεθ Μπέιλ, όταν άκουσε πως δεν θα είναι στην 11άδα της Ρεάλ. Αποδείχθηκε όμως ότι τελικά ο Ουαλός μάλλον είναι ευχής έργον να αγωνίζεται θυμωμένος. Πέρασε στο 61΄αντί του Ίσκο και στο 63΄πέτυχε το γκολ της… ζωής του για το 2-1. Είκοσι λεπτά αργότερα με το δεύτερο χτύπημα (και τη δεύτερη γκάφα του Κάριους) σφράγισε το 13ο τρόπαιο στην ιστορία της Ρεάλ Μαδρίτης.

Στον πάγκο: Η τριάδα των κεντρικών χαφ της Λίβερπουλ. Ηττήθηκαν κατά κράτος οι Μίλνερ, Χέντερσον και Βαϊνάλντουμ από τους Μόντριτς, Κρόος και Κασεμίρο. Φυσικά μια άλλη απουσία για τους Reds, αυτή του Τσάμπερλεϊν έκανε εκ των πραγμάτων την αναμέτρηση στα μισά του γηπέδου… δύσκολη. Αλλά ήρθε και η επιβεβαίωση.

Γιατί κόουτς: Γιατί αγαπητέ Ζινεντίν Ζιντάν, εκείνο το κοκαλάκι της νυχτερίδας που δικαίως κατείχες σαν ποδοσφαιριστής, έχεις βαλθεί να αποδείξεις πως το διατηρείς και σαν προπονητής. Τρίτη σερί κατάκτηση Τσάμπιονς Λιγκ η φετινή. Ανεπανάληπτη επίδοση, από μια τεράστια φυσιογνωμία του παγκοσμίου ποδοσφαίρου. Και ωραία να τα ρίχνει κάποιος στην τύχη, προφανώς όμως καλό θα είναι να θυμόμαστε αραιά και που και την ικανότητα.

ΡΕΑΛ- ΛΙΒΕΡΠΟΥΛ 3-1

Διαιτητής: Μιρολαντ Μάζιτς

Γκολ: Μπενζεμά 51΄, Μπέιλ 63΄, 83΄/ Μανέ 55΄

Κίτρινες κάρτες: Μανέ 82΄

Δοκάρια: Ίσκο 48΄/ Μανέ 70΄

ΡΕΑΛ: Νάβας, Καρβαχάλ (λ.τ 36΄Νάτσο), Βαράν, Ράμος, Μαρτσέλο, Κασεμίρο, Μόντριτς, Κρόος, Ίσκο (61΄Μπέιλ), Ρονάλντο, Μπενζεμά.
ΛΙΒΕΡΠΟΥΛ: Κάριους, Όξφορντ, Φαν Ντάικ, Λόβρεν, Ρόμπερτσον, Χέντερσον, Μίλνερ (83΄Τσαν), Βαϊνάλντουμ, Σαλάχ (λ.τ 31΄ Λαλάνα) , Φιρμίνιο, Μανέ

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ