Ο όμιλος του… θανάτου και η μάχη Πόρτο – Σαχτάρ (vids, pics)

Ο όμιλος του… θανάτου και η μάχη Πόρτο – Σαχτάρ (vids, pics)

Όλα ανοιχτά στον 6ο όμιλο (Ντόρτμουντ, Παρί Σεν Ζερμέν, Νιούκαστλ και Μίλαν), μάχη για την πρόκριση στους «16» ανάμεσα σε Πόρτο και Σαχτάρ.

Τις ομάδες που θα συμπληρώσουν το παζλ των 16 που θα βρεθούν στην επόμενη φάση του Champions League θα μάθουμε λίγα λεπτά πριν τα μεσάνυχτα, καθώς απόψε ολοκληρώνεται η 6η και τελευταία αγωνιστική των ομίλων της κορυφαίας ευρωπαϊκής διασυλλογικής διοργάνωσης.

Στον 5ο όμιλο οι Ατλέτικο Μαδρίτης και Λάτσιο έχουν ήδη προκριθεί στους 16 και απομένει να φανεί η σειρά με την οποία θα περάσουν στην επόμενη φάση, ενώ στον 7ο όμιλο η Σίτι έχει «σφραγίσει» την πρωτιά και θα την ακολουθήσει η Λειψία ως δεύτερη.

Όμιλος – φωτιά!

Στον 6ο όμιλο γίνεται ένας πραγματικός χαμός. Η Ντόρτμουντ είναι στην πρώτη θέση με 10 βαθμούς και έχει εξασφαλίσει την πρόκρισή της, ως πρώτη στο καλύτερο και ως δεύτερη στο χειρότερο σενάριο, αλλά θα γίνει «σκοτωμός» για την ομάδα που θα την ακολουθήσει. Η Παρί Σεν Ζερμέν είναι στη δεύτερη θέση του ομίλου με 7 βαθμούς και ακολουθούν οι Νιουκάστλ και Μίλαν, που έχουν από πέντε πόντους, με τη γαλλική ομάδα να παίζει στη Γερμανία και τους Βρετανούς να υποδέχονται τους Ιταλούς, σε δύο μεγάλες μάχες.

Με νίκη ή ισοπαλία η Ντόρτμουντ θα προκριθεί ως πρώτη, ενώ σε περίπτωση που ηττηθεί από την Παρί Σεν Ζερμέν θα περάσει ως δεύτερη, καθώς η γαλλική ομάδα θα υπερτερεί στην μεταξύ τους ισοβαθμία, αφού είχε νικήσει στο παιχνίδι που είχε γίνει στο Παρίσι.

Εάν κερδίσει η Ντόρτμουντ και υπάρξει νικητής στο άλλο παιχνίδι, θα περάσει ως πρώτη η Μπορούσια και ως δεύτερη η ομάδα που θα νικήσει στο Νιουκάστλ – Μίλαν, αφού θα έχει οκτώ βαθμούς και η Παρί Σεν Ζερμέν με την ήττα στη Βεστφαλία θα μείνει στους 7.

Εάν επικρατήσει η Μπορούσια και το άλλο ματς έρθει ισόπαλο θα περάσει η Ντόρτμουντ ως πρώτη και η Παρί ως δεύτερη, με 11 και 8 βαθμούς αντίστοιχα.

Εάν έρθει ισοπαλία στη Βεστφαλία και στο άλλο ματς νικήσει η Νιούκαστλ, θα περάσει ως δεύτερη η βρετανική ομάδα, καθώς θα υπερτερεί στη μεταξύ τους ισοβαθμία, αφού είχε νικήσει στην Αγγλία την Παρί με 4-1 και το παιχνίδι στη Γαλλία είχε λήξει 1-1.

Εάν έρθει ισοπαλία στη Βεστφαλία και στο άλλο ματς νικήσει η Μίλαν θα περάσει ως δεύτερη η Παρί, καθώς υπερτερεί στη μεταξύ τους ισοβαθμία, αφού είχε νικήσει στη Γαλλία με 3-0 τους Ροσονέρι και είχε ηττηθεί στην Ιταλία με 2-1. Θα περάσει στους «16» η Παρί Σεν Ζερμέν λόγω της διαφοράς γκολ στα μεταξύ τους παιχνίδια.
Οσον αφορά στη μάχη της τρίτης θέσης, με ισοπαλία θα περάσει στο Europa League η Νιούκαστλ, καθώς το παιχνίδι στο Μιλάνο είχε έρθει 0-0 και η αγγλική ομάδα έχει καλύτερο συντελεστή τερμάτων από την ιταλική (5-5 έναντι 3-7).

Κρίνεται η δεύτερη θέση

Ο άλλος όμιλος που είναι ανοιχτός είναι ο 8ος. Μετά από πέντε ματς η Μπαρτσελόνα είναι στην πρώτη θέση με 12 πόντους και ακολουθούν η Πόρτο και η Σαχτάρ με 9, ενώ στον πάτο είναι η Αντβέρπ χωρίς βαθμό.  Στην 6η και τελευταία αγωνιστική των ομίλων η Αντβέρπ υποδέχεται την Μπαρτσελόνα και η Πόρτο την Σαχτάρ, με κοινή ώρα έναρξη τις 22:00.

Η Μπαρτσελόνα έχει σφραγίσει την πρωτιά αφού έχει όλες τις ισοβαθμίες με το μέρος της. Αυτό που απομένει να φανεί είναι ποια από τις Πόρτο ή Σαχτάρ θα την ακολουθήσει στους «16». Οποια νικήσει στο Πόρτο – Σαχτάρ θα προκριθεί στην επόμενη φάση του φετινού Champions League, ενώ σε περίπτωση ισοπαλίας στους «16» θα περάσει η πορτογαλική ομάδα, καθώς είχε νικήσει στο παιχνίδι του πρώτου γύρου με 3-1.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ