Ίντερ-Ατλέτικο Μαδρίτης και Αϊντχόφεν-Ντόρτμουντ οι αποψινές μάχες στους «16» του Champions League

Ίντερ-Ατλέτικο Μαδρίτης και Αϊντχόφεν-Ντόρτμουντ οι αποψινές μάχες στους «16» του Champions League

Ίντερ-Ατλέτικο Μαδρίτης και Αϊντχόφεν-Ντόρτμουντ είναι τα αποψινά (20/2) παιχνίδια της φάσης των «16» του Champions League, με τα ματς να αναμένονται με μεγάλο ενδιαφέρον - Αύριο Τετάρτη (21/2) Πόρτο-Άρσεναλ και Νάπολι-Μπαρτσελόνα

Συνεχίζονται, σήμερα (20/2) και αύριο (21/2), ολοκληρώνοντας το πρώτο σκέλος της φάσης των «16» του Champions League, oι αναμετρήσεις στην κορυφαία διοργάνωση. Ίντερ-Ατλέτικο Μαδρίτης και Αϊντχόφεν-Ντόρτμουντ τα αποψινά παιχνίδια.

Αύριο η μάχη στην Ιταλία ανάμεσα σε Νάπολι και Μπαρτσελόνα, ενώ στην Πορτογαλία η Άρσεναλ δοκιμάζεται στην έδρα της Πόρτο.

Διαβάστε επίσης: Το πλάνο του Μεντιλίμπαρ ενόψει Φερεντσβάρος

Η επιστροφή του Σιμεόνε, ο 100ος του αγώνας στο UCL και ο στόχος των «300» της Ίντερ

Ο Ντιέγκο Σιμεόνε θα είναι το επίκεντρο της προσοχής όταν επιστρέψει στο Μιλάνο για να αντιμετωπίσει με την Ατλέτικο Μαδρίτης την Ίντερ στο στάδιο Σαν Σίρο. Ο προπονητής της Ατλέτικο πέρασε δύο χρόνια με τους «Νερατζούρι» ως παίκτης, κατακτώντας το Κύπελλο UEFA το 1997/98. Σαν να μην αρκεί αυτή η συναισθηματική επιστροφή, αυτός ο πρώτος αγώνας θα είναι ο 100ος αγώνας του Σιμεόνε ως προπονητής στο Champions League, κάνοντάς τον ένατο που έφτασε στο ορόσημο.

Ωστόσο, η ιταλική ομάδα θα κοιτάξει τη δική της ιστορία την Τρίτη (20/2). Οι φιναλίστ της περασμένης σεζόν έχουν πετύχει συνολικά 298 γκολ στο Κύπελλο Πρωταθλητριών /Champions League (συμπεριλαμβανομένων των προκριματικών) και ο Λαουτάρο Μαρτίνες θα προσπαθήσει να τους ωθήσει στα 300. Αυτά τα γκολ μπορεί να είναι επίσης κρίσιμα, δεδομένου ότι η Ίντερ κέρδισε μόνο δύο από τους τελευταίους 16 αγώνες της UEFA εναντίον ισπανικών ομάδων (4 ισοπαλίες και 10 ήττες).

Η συνάντηση του Αϊντχόφεν

Είναι μια αρκετά καλή σεζόν για την PSV Αϊντχόφεν μέχρι στιγμής, με τον σύλλογο να περνά στη φάση των «16» του Champions League για πρώτη φορά από το 2015/16 και να απείχε μόλις έναν αγώνα από το να γίνει η πρώτη ολλανδική ομάδα κορυφαίας κατηγορίας που ξεκίνησε τη σεζόν με 18 σερί νίκες πρωταθλήματος. Οι άντρες του Πέτερ Μποζ είναι αήττητοι εντός έδρας αυτή τη σεζόν και, δυσοίωνο για την Ντόρτμουντ, η PSV έχει χάσει μόνο τρεις από τους πρώτους αγώνες στη φάση των «16» σε διασυλλογική διοργάνωση της UEFA (8 νίκες και 5 ισοπαλίες).

Ωστόσο, και οι φιλοξενούμενοι βρίσκονται σε καλή φόρμα, η ισοπαλία με την Παρί Σεν Ζερμεν στην 6η αγωνιστική που επιβεβαίωσε την πρόκρισή τους από ένα πολύ δύσκολο όμιλο, ξεκινώντας ένα αήττητο σερί οκτώ αγώνων πριν από το ταξίδι τους στη Βόλφσμπουργκ το Σάββατο. Ο Έντιν Τέρζιτς ενίσχυσε επίσης τις τάξεις του από τη φάση των ομίλων, με τον Τζέιντον Σάντσο να προσθέτει ζωντάνια στην επίθεση και τον Ίαν Μάατσεν να ψηφίζεται κορυφαίος νέος του μήνα στην Bundesliga μετά τον δανεισμό του τον Ιανουάριο.

Ο Έβανιλσον σε..ρόλο Φαλκάο και η «κατάρα» της Άρσεναλ

Η Πόρτο θα αντλήσει παρηγοριά από το γεγονός ότι νίκησε μια γεμάτη αστέρια ομάδα της Άρσεναλ στο πρώτο ματς σε αυτό το στάδιο το 2010, χάρη σε μεγάλο βαθμό στη λάμψη του Ρανταμέλ Φαλκάο. Έχουν έναν επιθετικό με παρόμοια φόρμα και αυτή τη φορά, τον Εβαλίνσον. Έχοντας «χτυπήσει» τέσσερις φορές στους αγώνες της φάσης των ομίλων εναντίον της Αντβέρπ, ο επιθετικός ξεκίνησε το 2024 δυναμικά επίσης, βρίσκοντας δίχτυα οκτώ φορές στις τελευταίες έξι αναμετρήσεις του πριν από το παιχνίδι του Σαββατοκύριακου.

Τα καλά νέα για την Άρσεναλ είναι ότι βρίσκεται στην νοκ άουτ φάση του Champions League για πρώτη φορά από το 2016/17. Τα κακά νέα είναι ότι έχασαν τους τελευταίους έξι πρώτους αγώνες τους στη φάση των «16» και τις επτά τελευταίες αναμετρήσεις τους συνολικά σε αυτή τη φάση της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης της Ευρώπης, ρεκόρ που οι παίκτες του Μικέλ Αρτέτα θα θέλουν απεγνωσμένα να αφήσουν πίσω τους.

Σημείο καμπής στη Νάπολη

Πριν από 12 μήνες τόσο η Νάπολι όσο και η Μπαρτσελόνα αμφότερες βάδιζαν προς τους εγχώριους τίτλους. Τα πράγματα φαίνονται σαφώς διαφορετικά τώρα, ωστόσο. Ο Βάλτερ Ματσάρι αντικατέστησε τον Ρούντι Γκαρσιά τον Νοέμβριο, αλλά οι «Παρτενοπέι» παραμένουν ασυνεπείς και κινδυνεύουν να χάσουν εντελώς τη έξοδο στην Ευρώπη την επόμενη σεζόν.

Η Μπαρτσελόνα, εν τω μεταξύ, εκτός ρυθμού στην κούρσα για τον ισπανικό τίτλο και ο προπονητής Τσάβι Ερνάντες ανακοίνωσε ότι θα αποχωρήσει από τον σύλλογο στο τέλος της σεζόν. Ίσως όμως η αποχώρηση συντομεύσει ένα αυτή η αναμέτρηση με τη Νάπολι δεν πάει καλά.

Πάντως υπάρχει λόγος για αισιοδοξία στην εμφάνιση της νέας μεταγραφής, Βίκτορ Ρόκε και της αυξανόμενης επιρροής του νεαρού άσου Λαμίνε Γιαμάλ, καθώς και της …επιστροφής του Ρόμπερτ Λεβαντόφκσι στα γκολ.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ