Ένα λάθος άλλαξε τη ρεβάνς

Ένα λάθος άλλαξε τη ρεβάνς

Ο ΠΑΟΚ ήταν ανώτερος στη μεγαλύτερη διάρκεια του ματς, προηγήθηκε 2-0 με δύο όμορφα γκολ των Κάνιας (32') και Πρίγιοβιτς (80') και ενώ φάνηκε να έχει σκορ πρόκρισης, μια αδράνεια στο 82' έφερε το 2-1 για τη Βασιλεία με τον Αγιέτι. Όλα πλέον θα κριθούν την επόμενη εβδομάδα στην Ελβετία.

Με τον κόσμο του ΠΑΟΚ να «σπρώχνει» από τα πρώτα λεπτά της αναμέτρησης τους ποδοσφαιριστές του Ράζβαν Λουτσέσκου, οι ασπρόμαυροι βγήκαν στον αγωνιστικό χώρο αρκετά παθιασμένοι πιέζοντας κυρίως στο χώρο του κέντρου τη Βασιλεία. Οι Ελβετοί παίζοντας πολύ κοντά τις γραμμές τους, έδωσαν χώρο στους γηπεδούχους και προσπάθησαν να εκμεταλλευτούν τα όποια λάθη θα υπήρχαν από την πίσω γραμμή του Δικεφάλου. Οι Θεσσαλονικείς μπορεί να είχαν περισσότερη ώρα τη μπάλα στα πόδια τους, όμως η Βασιλεία έχασε την πρώτη ευκαιρία στο παιχνίδι με τον Στόκερ.

Στο 12ο λεπτό, οι φιλοξενούμενοι έπιασαν απροετοίμαστη την άμυνα του ΠΑΟΚ με τον Αγέτι να συνδυάζεται με πολύ ωραίο τρόπο με τον Στόκερ. Ο τελευταίος από πλεονεκτική θέση έπιασε το σουτ με τη μπάλα να περνάει άουτ. Στο 22′ ο ΠΑΟΚ απάντησε από στημένη μπάλα με την κεφαλιά του Βαρέλα να περνάει λίγο άουτ. Ενώ τρία λεπτά αργότερα ο Κάνιας, αφού πέρασε με πολύ ωραίο τρόπο τον Ντιέ έπιασε το δυνατό σουτ με τον Ομλίν να διώχνει σε κόρνερ

Η γκολάρα του Κάνιας και 1-0

Ο Δικέφαλος, που πατούσε καλύτερα στον αγωνιστικό χώρο, πήρε τα ηνία του αγώνα και άρχισε να δημιουργεί πολλά προβλήματα στο άξονα της Βσιλείας που δεν μπορούσε να βγάλει με ευκολία τη μπάλα από τα καρέ της. Όπως στη φάση του 32ου λεπτού. Ο Λημνίος από τα δεξιά έβγαλε τη σέντρα με τον Φρέι να διώχνει με το κεφάλι. Ο Ομπερλίν δεν μπόρεσε να διώξει με τον Κάνιας να κλέβει τη μπάλα και μ’ ένα δυνατό αριστερό σουτ την έστειλε στα «γάμα» της εστίας του Όμλιν ανοίγοντας το σκορ για την ομάδα του. Το γκολ του Κάνιας ξεσήκωσε ακόμα περισσότερο την Τούμπα που μέχρι το τέλος του πρώτου ημιχρόνου μου τους φιλάθλους να ζητούν κι ένα δεύτερο τέρμα

Η Βασιλεία των πολλών αγωνιστικών προβλημάτων, έχασε και τον Πετρέτα στα τελευταία λεπτά του πρώτου ημιχρόνου με Κάιζερ να περνάει στο παιχνίδι. Ο ΠΑΟΚ συνέχισε να πιέζει την εστία του Ομλίν χωρίς όμως να καταφέρει να πετύχει ένα δεύτερο γκολ. Στις καθυστερήσεις του αγώνα Οι Ελβετοί, στις καθυστερήσεις του αγώνα έχασαν μεγάλη ευκαιρία να πετύχουν το γκολ της ισοφάρισης με τον Αγιέτι. Ο Τσούφι εξέθεσε την άμυνα του ΠΑΟΚ με την κάθετη πάσα που έβγαλε από τον άξονα και τους Βαρέλα και Μάτος να τρέξουν να προλάβουν τον ταχύ Τσούφι. Ευτυχώς για τους γηπεδούχους το πλασέ του τελευταίου πέρασε πάνω από το οριζόντιο δοκάρι του Πασχαλάκη.

Ξεκίνησε μουδιασμένα

Στο δεύτερο ημίχρονο οι δύο ομάδες ξεκίνησαν το παιχνίδι χωρίς κάποια αλλαγή με τον ΠΑΟΚ και τη Βασιλεία να προσπαθούν να βρουν ρυθμό. Όσο περνούσε ο χρόνος οι ασπρόμαυροι ανέβαζαν την απόδοσή τους και στο 56ο λεπτό έφτασαν πολύ κοντά σε ένα δεύτερο γκολ με τον Λημνιό. Μετά από σέντρα του Ζαμπά η μπάλα πέρασε από τον Πρίγιοβιτς με τον επερχόμενο Λημνιό να κάνει την προβολή και τον Ομλίν να διώχνει ενστικτωδώς σε κόρνερ.

Ανέβηκε αγωνιστικά με τον Ελ Καντουρί

Ο ΠΑΟΚ, στη συνέχεια του αγώνα δυσκολεύτηκε να πατήσει στα καρέ της Βασιλείας, κι αυτό είχε να κάνει από την πίεση που ασκούσαν οι φιλοξενούμενοι, αλλά και λόγω κούρασης. Οι γηπεδούχοι που ήθελαν ένα φρεσκάρισμα στην11αδα τους δεν ήρθε νωρίτερα από το 72ο λεπτό με τον Ελ Καντουρί να παίρνει τη θέση του Ζαμπά. Όλο αυτό το διάστημα οι Ελβετοί ήταν τελείως ακίνδυνοι επιθετικά, παρότι πίεζαν από την πρώτη πάσα.

Πρίγιοβιτς και 2-0

Οι γηπεδούχοι ανέβηκαν αγωνιστικά, βγάζοντας ωραίους συνδυασμούς, αλλά και κάποια σουτ με τους Πέλκα και Μαουρίτσιο. Ο ΠΑΟΚ σε μια ξαφνική αντεπίθεση με τους Πρίγοβιτς και Λημνιό έπιασαν στον ύπνο την άμυνα της Βασιλείας και πέτυχαν δεύτερο γκολ με τον Σέρβο επιθετικό. Ο «Killer» του Δικεφάλου κουβάλησε την μπάλα από το κέντρο, έπαιξε το 1-2 με το Λημνίο και με σκαστό γυριστό έκανε το 2-0 για τον ΠΑΟΚ.
Αχ αυτά τα παιδικά λάθη

Κι ενώ η Βασιλεία που δεν έδειχνε ότι θα μπορέσει να πετύχει γκολ το κατάφερε στο 82ο λεπτό. Ο Στόκερ είστε από κακή αντίδραση άμυνας και του Πασχαλάκη έβγαλε τη σέντρα με τον Αγιέτι να μειώνει το σκορ σε 2-1 για τη Βασιλεία που έμελε να είναι το τελικό αποτέλεσμα της αναμέτρησης.

Το κλειδί: Ο ΠΑΟΚ, μπήκε στο γήπεδο με πάθος και διάθεση για να πάρει τη νίκη απέναντι στην έμπειρη, παρά τις πολλές απουσίες, Βασιλεία. Οι Θεσσαλονικείς πήραν εν’ μέρη αυτό που ήθελαν. Η νίκη επί των Ελβετών δεν ήταν καθαρή, όπως θα ήθελε ο Λουτσέσκου και πλέον ο επαναληπτικός σε μια εβδομάδα θα είναι «τελικός» για τους ασπρόμαυρους.

10άρι: Ο Κάνιας εκτός από το πανέμορφο γκολ που πέτυχε με αριστερό πόδι ήταν από τους ποδοσφαιριστές που ξεχώρισαν σε όλο το 90λεπτό του αγώνα.

Στον πάγκο: Οι Ελ Καντουρί, Ουάρντα και Λημνίος ήταν οι που πάλεψαν όλη την εβδομάδα για μια θέση στην αριστερή πλευρά της επίθεσης του ΠΑΟΚ. Ο Λουτσέσκου προτίμησε να ξεκινήσει με τον Ζαμπά που στην αρχή ήταν τρακαρισμένος, αλλά όσο περνούσε ο χρόνος άρχισε να βρίσκει τα πατήματα του.

Γιατί κόουτς: Ο Λουτσέσκου, θα μπορούσε να είχε φρεσκάρει νωρίτερα την ομάδα στο δεύτερο ημίχρονο όταν δεν μπορούσε να «πατήσει» με ευκολία τα καρέ της Βασιλείας

Διαιτητής: Ο Άγγλος διαιτητής δεν έκανε κάποια λάθος που θα έκρινε το παιχνίδι, όμως, άφησε τους Ελβετούς να γίνουν πιο σκληρή χωρίς να τους τιμωρήσει.

Γκολ: 32′ Κάνιας, 80′ Πρίγιοβιτς, 82′ Αγιέτι

Κίτρινες: Ντιέ, Στόκερ, Φρέι

Κόκκινες:

ΠΑΟΚ-ΒΑΣΙΛΕΙΑ 2-1

Γήπεδο Τούμπας

Διαιτητής: Ρόμπερτ Μάντλι

Βοηθοί: Ίαν Χούσιν και Μάρκ Πέρι,

Τέταρτος διαιτητής: Τζόναθαν Μος,

ΠΑΟΚ: Πασχαλάκης, Βρέλα, Κρέσπο, Μάτος, Βιεϊρίνια, Μαουρίσιο, Πέλκας, Λημνιός (90’+ Σάκχοφ), Κάνιας, Ζαμπά (72′ Ελ Καντουρί), Πρίγιοβιτς (81′ Ουάρντα).

Βασιλεία: Όμλιν, Φράι, Πετρέτα (44′ Κάιζερ), Σούκι, Ριβέρος, Τσούφι, Ντιέ, Στόκερ, Ομπερλίν (61′ Καλούλου), Μπαλάντα, Αγιέτι

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ