Βασιλεία: Γιορτή στην πόλη, αποχή στο γήπεδο!

Βασιλεία: Γιορτή στην πόλη, αποχή στο γήπεδο!

Σήμερα (1/8) είναι εθνική γιορτή στην Ελβετία, αλλά το βράδυ δε θα γεμίσει το γήπεδο της Βασιλείας στο ματς με τον ΠΑΟΚ.

Η… «νύχτα μέρα» έγινε χθες (31/7) το βράδυ στη Βασιλεία, καθώς σήμερα 1η Αυγούστου, στην Ελβετία είναι εθνική γιορτή και επίσημη αργία σε όλη τη χώρα. Χιλιάδες πυροτεχνήματα φώτιζαν ασταμάτητα τον ουρανό της ελβετικής πόλης από τις 23:00 έως τις 23:20, στο πλαίσιο του εορτασμού της απόφαση των αντιπροσώπων τριών καντονιών (Uri, Schwyz και Unterwalden) να συνάψουν Συμμαχία εναντίον της δυναστείας των Αψβούργων, τις πρώτες μέρες του Αυγούστου του 1291. Η πρώτη αυτή ένωση κρατιδίων αποτέλεσε τον πυρήνα γύρω από τον οποίο οικοδομήθηκε στη συνέχεια η Ελβετική Ομοσπονδία.

Το κέντρο της Βασιλείας γέμισε με χιλιάδες κόσμο ενώ δεκάδες καντίνες προσέφεραν φαγητά αλλά και ποτά (κυρίως μπίρες).

Σε διάφορα σημεία υπήρχαν DJ’s που έπαιζαν διάφορες μουσικές αλλά και κάποιες σκηνές με live συγκροτήματα.

Το πιο εντυπωσιακό θέαμα ήταν η ασταμάτητη ρίψη φωτοβολίδων στις όχθες του Ρήνου για 20 λεπτά από τις 23:00 έως τις 23:20.

Παρότι σήμερα (1/8) είναι εθνική αργία στην Ελβετία και παρά την κρισιμότητα του ματς με τον ΠΑΟΚ, ο κόσμος της Βασιλείας δεν πρόκειται να γεμίσει το γήπεδο!

Σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις το «St Jakob Park» της Βασιλείας (χωρητικότητας 38.512 θεατών) θα έχει περίπου 20.000 κόσμο απόψε το βράδυ.

Ο ΠΑΟΚ έχει πάρει 1.800 εισιτήρια, τα περισσότερα εκ των οποίων έχουν διατεθεί. Ωστόσο υπάρχουν ορισμένα ακόμη διαθέσιμα.

Σχετική ανακοίνωση της ασπρόμαυρης ΠΑΕ αναφέρει:

«Η ΠΑΕ ΠΑΟΚ για την καλύτερη εξυπηρέτηση των φιλάθλων που θα ταξιδέψουν στη Βασιλεία, ενημερώνει πως τα εισιτήρια του αγώνα θα πωλούνται στο ξενοδοχείο Novotel BaselCity, Grosspeterstrasse 12, 4052 Basel, την Τετάρτη (01.08) από τις 10:00 ως τη 13:00.

Για την αγορά είναι απαραίτητη η επίδειξη δελτίου ταυτότητας ή διαβατηρίου και η συναλλαγή γίνεται μόνο με μετρητά σε ευρώ».

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ