Βασιλεία – ΠΑΟΚ 0-3

Βασιλεία – ΠΑΟΚ 0-3

Η πορεία για τους ομίλους του Champions League έχει και συνέχεια για τον ΠΑΟΚ! Σπουδαίος ο δικέφαλος, «διέλυσε» τη Βασιλεία μέσα στην Ελβετία (3-0) και πέρασε πανηγυρικά στον τρίτο προκριματικό γύρο της διοργάνωσης, εκεί όπου θα αντιμετωπίσει τη Σπαρτάκ Μόσχας.

Ο Ράζβαν Λουτσέσκου το έλεγε μετά τη νίκη του ΠΑΟΚ επί της Βασιλείας στην Τούμπα με 2-1: θα πάμε να κερδίσουμε και στην Ελβετία. Και έτσι έγινε! Ο Δικέφαλος σε μια μαγική βραδιά στο «St Jakob Park» επιβλήθηκε με 3-0 της Βασιλείας και πέρασε πανηγυρικά στον 3ο προκριματικό του Champions League, όπου θα αντιμετωπίσει τη Σπαρτάκ Μόσχας, με το πρώτο ματς να είναι την προσεχή Τετάρτη (8/8) στην Τούμπα.

Τα γκολ του εντυπωσιακού ΠΑΟΚ πέτυχαν οι Βαρέλα (7’), Πρίγιοβιτς (52’) και Ελ Καντουρί σε μια από τις μεγαλύτερες ευρωπαϊκές βραδιές στην ιστορία της ομάδας.

Ο Ράζβαν Λουτσέσκου ήταν να ξεκινήσει το ματς με την ίδια ενδεκάδα που έπαιξε και στο πρώτο παιχνίδι της Τούμπας, βάζοντας μόνο τον Ομάρ Ελ Καντουρί στη θέση του Λέο Ζαμπά στην αριστερή πλευρά της επίθεσης (καθώς εκτός αποστολής ήταν ο ανέτοιμος Μπίσεσβαρ, ο οποίος έμεινε στη Θεσσαλονίκη).

Ωστόσο τα πλάνα ανατράπηκαν καθώς στην προθέρμανση ο Αντρέ Βιεϊρίνια ένιωσε κάποιες ενοχλήσεις ψηλά στον τένοντα αριστερά στο ισχύο και πήγε στον πάγκο αφήνοντας το ζέσταμα. Τελικά δεν μπόρεσε να ξεκινήσει (ενώ είχε δηλωθεί στο αρχικό σχήμα) και έτσι μπήκε ο Κρέσπο αριστερό μπακ και ο Χατσερίντι στο κέντρο της άμυνας δίπλα στον Βαρέλα.

Ο Πορτογάλος βγήκε εκτός αποστολής και στη θέση του πήγε στον πάγκο ο Στέλιος Μαλεζάς. Έτσι στο 4-2-3-1, ο Πασχαλάκης ήταν κάτω από τα δοκάρια, ο Μάτος δεξιά και ο Κρέσπο αριστερά στην άμυνα, κεντρικό αμυντικό δίδυμο μπήκαν ο Βαρέλα με τον Χατσερίντι, στη μεσαία γραμμή ήταν ο Μαουρίσιο με τον Κάνιας, πιο μπροστά τους ο Πέλκας, δεξιά ο Λημνιός, αριστερά ο Ελ Καντουρί και στην κορυφή της επίθεσης ο Πρίγιοβιτς.

Ο ΠΑΟΚ παρά το σοκ της απουσίας της τελευταίας στιγμής του Βιεϊρίνια ευτύχησε να προηγηθεί με 1-0 στο 7’ με προβολή του Βαρέλα μετά από κόρνερ του Πέλκα από δεξιά!

Έτσι του δόθηκε το δικαίωμα να διαχειριστεί διαφορετικά το παιχνίδι, δίνοντας περισσότερο χώρο στη Βασιλεία και περιμένοντας τους Ελβετούς στο μισό γήπεδο, πιέζοντας κατά διαστήματα ψηλά με παγίδες και παίζοντας περισσότερο με αντεπιθέσεις.

Στο 11’ ο Στόκερ έκανε ένα σουτ εκτός περιοχής αλλά η μπάλα πέρασε συρτά έξω από δεξί κάθετο δοκάρι του Πασχαλάκη, χωρίς να ανησυχήσει.

Στο 14΄ ο Βιντμέρ έκανε σέντρα από δεξιά, ο Αγιέτι ακούμπησε λίγο την μπάλα και πήρε πορεία προς την εστία αλλά Πασχαλάκης με μία εντυπωσιακή απόκρουση την απομάκρυνε.

Στο 32’ ο Μάτος έκανε ωραία προσπάθεια από δεξιά, γύρισε την μπάλα στη μικρή περιοχή, αλλά ούτε ο Πρίγιοβιτς την πρόλαβε, ούτε ο Ελ Καντουρί και πέρασε ανεκμετάλλευτη μια καλή στιγμή για τον ΠΑΟΚ.

Στο 37’ ο Τσουφί έκανε ένα σουτ εκτός περιοχής, αλλά ο Πασχαλάκης σε ετοιμότητα έδιωξε την μπάλα σε κόρνερ.

Στο 42’ ο ΠΑΟΚ έκανε μια φοβερή αντεπίθεση: ο Ελ Καντρουρί βρήκε τον Πρίγιοβιτς λίγο μπροστά από το κέντρο, αυτός έσπασε την μπάλα δεξιά, ο Λημνιός έκανε τη σέντρα και ο Μαουρίσιο που κινήθηκε ως κρυφός φορ έπιασε την κεφαλιά μέσα στη μεγάλη περιοχή, αλλά η μπάλα πέρασε λίγο πάνω από το οριζόντιο δοκάρι της Βασιλείας.

Ο Δικέφαλος πήγε στο ημίχρονο προηγούμενος με 1-0, χωρίς να απειληθεί ιδιαίτερα και πηγαίνοντας το παιχνίδι εκεί που ήθελε.

Στο 46’ ο Μπουά έκανε σέντρα από αριστερά, ο Αγιέτι πήρε την κεφαλιά μέσα στην περιοχή, αλλά η μπάλα πέρασε ψηλά πάνω από τα δοκάρια του Πασχαλάκη.

Στο 52’ ο ΠΑΟΚ πήρε ακόμη πιο ξεκάθαρο προβάδισμα για την πρόκριση καθώς έκανε το 2-0! Ο Πασχαλάκης έκανε το βολέ, ο Σουχί έκανε λάθος υπολογισμό και η μπάλα πέρασε από πάνω του, ο Πρίγιοβιτς βγήκε τετ-α-τετ με τον Ομλίν πλάσαρε από πάνω του και έκανε το 2-0 για τον Δικέφαλο!

Στο 60’ ο ΠΑΟΚ έδωσε διαστάσεις θριάμβου στη νίκη καθώς έκανε και το 3-0! Ο Πέκλας έκανε ένα σλάλομ από αριστερά, έστρωσε την μπάλα στον Ελ Καντουρί και αυτός έξω από την περιοχή, με άπιαστο σουτ στη δεξιά γωνία του Ομλίν έκανε το 3-0!

Στο 65’ ο Λημνιός μέσα από την περιοχή σούταρε, αλλά η μπάλα χτύπησε σε σώματα και πέρασε κόρνερ.

Στο 69’ μια κεφαλιά του Αγιέτι έστειλε την μπάλα πολλά μέτρα μακριά από την εστία του Πασχαλάκη.

Στο 83’ ο Πασχαλάκης έκανε την επέμβαση του αγώνα καθώς με μία φοβερή εκτίναξη απόκρουσε εξ επαφής σουτ του Φαν Βόλφσβινκελ!

Στις καθυστερήσεις ο Πρίγιοβιτς είχε ακόμη μια μεγάλη ευκαιρία για κάνει το 4-0, αλλά ο Ομλίν απέκρουσε την μπάλα σε σουτ μέσα από την περιοχή.

Ο ΠΑΟΚ κράτησε το 3-0 ως το τέλος και πέρασε πανηγυρικά στον 3ο προκριματικό γύρο του Champions League (θα παίξει με τη Σπαρτάκ Μόσχας) και εξασφάλισε τη συμμετοχή του σε ευρωπαϊκούς ομίλους (αν αποκλειστεί από τους Ρώσους θα πάει στους ομίλους του Europa League).

Η ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

Διαιτητής: Πάολο Βαλέρι

ΓΚΟΛ: 7’ Βαρέλα, 52’ Πρίγιοβιτς, 60’ Ελ Καντουρί

Κίτρινες: Τσουφί, Ντιέ, Σουχί, Πρίγιοβιτς, Μάτος, Πέλκας

Κόκκινες:

Οι συνθέσεις:

Βασιλεία (Φράι): Όμλιν, Κιουμάρτ, Βίντμερ, Μπαλαντά, Σούχι, Τσουφί, Στόκερ (46’ Κάμπο), Ντιέ, Μπουά, Αγιέτι (73’ Φαν Βόλφσβινγκελ), Καλουλού (84’ Ομπερλίν).
ΠΑΟΚ (Λουτσέσκου): Πασχαλάκης, Μάτος, Κρέσπο, Χατσερίντι, Βαρέλα, Μαουρίσιο, Κάνιας (82’ Σάκχοφ), Πέλκας (85’ Ουάρντα), Ελ Καντουρί (74’ Λέο Ζαμπά), Λημνιός, Πρίγιοβιτς.

 

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ