Οι όμιλοι του Champions League και η θέση ΑΕΚ, ΠΑΟΚ

Οι όμιλοι του Champions League και η θέση ΑΕΚ, ΠΑΟΚ

To10.gr παρουσιάζει αναλυτικά τη διαμόρφωση των ομίλων του Champions League της σεζόν 2018-2019, στους οποίους ενδέχεται να συμμετάσχουν η ΑΕΚ και ο ΠΑΟΚ. Οι πιθανοί αντίπαλοι, οι ομάδες που γλιτώνουν και το πώς ο Δικέφαλος του Βορρά δύναται να «σπρώξει» τη Λίβερπουλ στο δεύτερο γκρουπ δυναμικότητας.

Με τον τρίτο προκριματικό γύρο του Champions League να ολοκληρώνεται το βράδυ της Τρίτης (14/08) και οδεύοντας προς τα play offs της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης, το τοπίο όσον αφορά στους ομίλους τη φετινή σεζόν έχει ξεκαθαρίσει σε μεγάλο βαθμό. Φυσικά, για το ελληνικό ποδόσφαιρο αυτό έχει αποκτήσει σαφώς μεγαλύτερο ενδιαφέρον, λόγω των προκρίσεων και των δύο ελληνικών ομάδων στα play offs. Η ΑΕΚ πήρε την πρόκριση απέναντι στη Σέλτικ στον τρίτο προκριματικό γύρο, όπως και ο ΠΑΟΚ κόντρα στη Σπαρτάκ Μόσχας, και προηγουμένως με αντίπαλο τη Βασιλεία.

Έτσι, η Ένωση και ο Δικέφαλος του Βορρά θα βρεθούν στα play offs του θεσμού, η πρώτη στο μονοπάτι των πρωταθλητών και ο δεύτερος στο αντίστοιχο των μη πρωταθλητών. Παράλληλα, είναι δεδομένο πως και οι δύο θα βρεθούν στο τέταρτο γκρουπ δυναμικότητας, σε περίπτωση που κάνουν το επόμενο, μεγάλο βήμα στις 32 καλύτερες ομάδες. Συνεπώς, στα τρία πρώτα γκρουπ μπορείτε να δείτε τις πιθανές αντιπάλους των δύο ελληνικών ομάδων, ενώ στο τέταρτο βρίσκονται ορισμένοι ισχυροί αντίπαλοι, όπως η Ίντερ και η Χόφενχαϊμ, τους οποίους και θα γλιτώσουν. Ο ΠΑΟΚ έχει τους ίδιους βαθμούς με την Μπριζ και τη Γαλατάσαραϊ (29.500), και θα μπορούσε να διεκδικήσει την είσοδο στο τρίτο γκρουπ. Ωστόσο, το γεγονός ότι τόσο το Βέλγιο όσο και η Τουρκία είναι σε υψηλότερη θέση από την Ελλάδα στην κατάταξη της UEFA, καθιστά αδύνατο για τους Θεσσαλονικείς να πετύχουν κάτι τέτοιο.

Στη φάση των play offs δίνουν το παρόν ορισμένα μεγάλα ονόματα, όπως είναι εκείνο της προσεχούς αντιπάλου των Ασπρόμαυρων, της Μπενφίκα, που, αν προκριθεί, θα εισέλθει στο δεύτερο γκρουπ δυναμικότητας, ενώ άλλες δυνατές ομάδες είναι η Ντιναμό Κιέβου, ο Άγιαξ και η Αϊντχόφεν. Υπάρχει το σενάριο που θέλει τη Λίβερπουλ να μετακινείται στο δεύτερο γκρουπ και μάλιστα να εξαρτάται από τον ΠΑΟΚ, αφού σε περίπτωση που η ομάδα της Θεσσαλονίκης αποκλείσει την Μπενφίκα, οι Κόκκινοι του Γιούργκεν Κλοπ θα «προβιβαστούν» στη θέση των Πορτογάλων. Προφανώς, υπάρχουν κι άλλες «ζυμώσεις» που δύναται να πραγματοποιηθούν, κυρίως με ομάδες του τέταρτου γκρουπ να ωθούνται στο τρίτο, αλλά και με του τρίτου στο δεύτερο, με την παρακάτω λίστα με τα γκρουπ δυναμικότητας να αποσαφηνίζει την κατάσταση.

Όσο για το πρώτο γκρουπ, σε αυτό συγκαταλέγονται οι πρωταθλήτριες των έξι πρώτων χωρών στην κατάταξη της UEFA, η κάτοχος του Champions League, Ρεάλ Μαδρίτης, και η κάτοχος του Europa League, Ατλέτικο Μαδρίτης, εξ ου και ο λόγος που στις τρεις υψηλότερες θέσεις υπάρχουν τρεις ισπανικές ομάδες. Τέλος, 26 σύλλογοι έχουν εξασφαλισμένη τη συμμετοχή τους στους ομίλους από τον περασμένο Μάιο και οι καλοκαιρινές «μάχες» γίνονται για μόλις έξι εισιτήρια, βάσει του νέου συστήματος που θέσπισε η ευρωπαϊκή ποδοσφαιρική ομοσπονδία και θέτει σε ισχύ από την τρέχουσα σεζόν, τουλάχιστον μέχρι το τέλος της αγωνιστικής περιόδου 2010 – 2021.

Η κλήρωση για τους ομίλους του Champions League είναι προγραμματισμένη για τις 30 Αυγούστου, με τα ματς των play offs να λαμβάνουν χώρα τα διήμερα 21-22 και 28-29 Αυγούστου.

Τα ζευγάρια των play offs:

Μονοπάτι πρωταθλητών:

Ερυθρός Αστέρας (Σερβία) – Ζάλτσμπουργκ (Αυστρία)
ΜΠΑΤΕ Μπορίσοφ (Λευκορωσία) – Αϊντχόφεν (Ολλανδία)
Γιούνγκ Μπόις (Ελβετία) – Ντιναμό Ζάγκρεμπ (Κροατία)
Βίντι (Ουγγαρία) – ΑΕΚ (Ελλάδα)

Μονοπάτι μη πρωταθλητών:

Μπενφίκα (Πορτογαλία) – ΠΑΟΚ (Ελλάδα)
Άγιαξ (Ολλανδία) – Ντιναμό Κιέβου (Ουκρανία)

Τα γκρουπ δυναμικότητας

Πρώτο γκρουπ

Ρεάλ Μαδρίτης (Ισπανία)
Ατλέτικο Μαδρίτης (Ισπανία)
Μπαρτσελόνα (Ισπανία)
Μπάγερν Μονάχου (Γερμανία)
Μάντσεστερ Σίτι (Αγγλία)
Γιουβέντους (Ιταλία)
Παρί-Σεν Ζερμέν (Γαλλία)
Λοκομοτίβ Μόσχας (Ρωσία)

Δεύτερο γκρουπ

Μπορούσια Ντόρτμουντ (Γερμανία)
Πόρτο (Πορτογαλία)
Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ (Αγγλία)
Σαχτάρ Ντόνετσκ (Ουκρανία)
Νάπολι (Ιταλία)
Τότεναμ (Αγγλία)
Ρόμα (Ιταλία)
* Μπενφίκα (Πορτογαλία)

Τρίτο γκρουπ

Λίβερπουλ (Αγγλία)
*Ντιναμό Κιέβου (Ουκρανία)
Σάλκε (Γερμανία)
*Άγιαξ (Ολλανδία)
Λιόν (Γαλλία)
Μονακό (Γαλλία)
*Ζάλτσμπουργκ (Αυστρία)
*Άγιαξ (Ολλανδία)
ΤΣΣΚΑ Μόσχας (Ρωσία)

Τέταρτο γκρουπ

*Αϊντχόφεν (Ολλανδία)
Βαλένθια (Ισπανία)
Βικτόρια Πλζεν (Τσεχία)
Κλαμπ Μπριζ (Βέλγιο)
Γαλατάσαραϊ (Τουρκία)
*ΠΑΟΚ (Ελλάδα)
*Γιουνγκ Μπόις (Ελβετία)
*ΜΠΑΤΕ Μπορίσοφ (Λευκορωσία)
*Ντιναμό Ζάγκρεμπ (Ουκρανία)
Ίντερ (Ιταλία)
Χόφενχαϊμ (Γερμανία)
*Ερυθρός Αστέρας (Σερβία)
*Βίντι (Ουγγαρία)
*ΑΕΚ (Ελλάδα)

*Με αστερίσκο οι ομάδες που διεκδικούν τη συμμετοχή τους μέσω των play offs.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ