Μιρτσέα Λουτσέσκου : «Ο ΠΑΟΚ θα περάσει τη Μπενφίκα, ο Ραζβάν ένας από τους καλύτερους προπονητές της Ευρώπης»

Μιρτσέα Λουτσέσκου : «Ο ΠΑΟΚ θα περάσει τη Μπενφίκα, ο Ραζβάν ένας από τους καλύτερους προπονητές της Ευρώπης»

Ο Μιρτσέα Λουτσέσκου με δηλώσεις του σε ιστοσελίδα της Ρωσίας υποστήριξε πως ο ΠΑΟΚ μπορεί να περάσει τη Μπενφίκα, ενώ χαρακτήρισε τον Ραζβάν Λουτσέσκου ως έναν από τους καλύτερους προπονητές της Ευρώπης.

Ο ΠΑΟΚ στο πρόσωπο του Μιρτσέα Λουτσέσκου, έχει βρει έναν μεγάλο υποστηρικτή της ομάδας. Ο τεχνικός της Εθνικής Τουρκίας με δηλώσεις του στη Ρωσία μίλησε με πολύ κολακευτικά σχόλια για τον δικέφαλο του Βορρά και την πρόκριση που πήρε επί της Σπαρτάκ, αλλά και για τον γιο του Ραζβάν Λουτσέσκου.

Σας προκάλεσε έκπληξη που η Σπαρτάκ αποκλείστηκε από τον ΠΑΟΚ;

«Οπωσδήποτε όχι. Ο χρόνος και τα αποτελέσματα δείχνουν ότι ο ΠΑΟΚ δημιούργησε μια άκρως οργανωμένη ομάδα. Από τους τελευταίους 29 αγώνες, έχασαν μόνο ένα, κέρδισαν 27 ματς και την Τρίτη έφεραν την μοναδική τους ισοπαλία. Πριν από την έναρξη αυτών των αγώνων, η Σπαρτάκ απλά δεν κατάλαβε πόσο καλός είναι ο ΠΑΟΚ. Όλοι πίστευαν ότι η Σπαρτάκ θα προκριθεί εύκολα».

Τελικά η ρεβάνς αποδείχθηκε διαφορετική από ότι περίμεναν στην Σπαρτάκ;

«Στο ματς στη Μόσχα, οι παίκτες της Σπαρτάκ συνειδητοποίησαν ότι θα ήταν πολύ δύσκολο να σκοράρουν και άρχισαν να νιώθουν νευρικοί. Οι ποδοσφαιριστές της Σπαρτάκ έχασαν την μπάλα σε απλές καταστάσεις. Η αποβολή του Λουίζ Αντριάνο είναι επίσης συνέπεια των νεύρων, όπως και η αντίδρασή του σε αυτό που συνέβαινε στο γήπεδο. Αν και πιστεύω ότι δεν άξιζε μια κόκκινη κάρτα, ήταν πολύ σκληρή τιμωρία.

Ο ΠΑΟΚ πολιορκήθηκε, αλλά δεν έδωσε στην Σπαρτάκ χώρο και ελεύθερες ζώνες. Οι φιλοξενούμενοι έπαιξαν πολύ έξυπνα. Όταν η Σπαρτάκ άλλαξε τακτική και γέμιζε την μπάλα στην περιοχή, μπήκε στη μάχη ο Χατσερίδης για να εξουδετερώσουν τον Ζε Λουίς. Σε γενικές γραμμές, η ισχυρότερη ομάδα έφτασε στον επόμενο γύρο».

Ο ΠΑΟΚ ήταν τόσο ισχυρός ή η Σπαρτάκ αδύναμη;

«Η Σπαρτάκ παραμένει μια καλή ομάδα. Ελπίζω ότι θα εμφανιστούν με επιτυχία στο Europa League. Είμαι βέβαιος ότι η ομάδα μπορεί να φτάσει στα ανοιξιάτικα στάδια του τουρνουά. Στη Σπαρτάκ υπάρχουν εξαιρετικοί παίκτες που αξίζουν να συνεχίσουν να αγωνίζονται στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις. Αλλά ο ΠΑΟΚ ήταν καλύτερος.

Στη Μόσχα οι γηπεδούχοι δεν είχαν ούτε ένα σουτ στο στόχο. Ακόμη και οι πιθανότητες να σημειωθεί γκολ ήταν υπέρ του ΠΑΟΚ. Αυτές είναι ομάδες με διαφορετική οργάνωση του παιχνιδιού. Ο ΠΑΟΚ έχει μια πολύ τεχνική ομάδα και επιδέξιους παίκτες. Είναι εξαιρετικοί στη χρήση μικρών χώρων, είναι πολύ συμπαγής ομάδα. Στη Μόσχα, η Σπαρτάκ γενικά δεν μπορούσε να βρει μια ζώνη όπου ήταν δυνατό να δημιουργήσει μια καλή στιγμή».

Ξεχωρίσατε κάποιον παίκτη από την Σπαρτάκ;

«Ο Ζόμπνιν ήταν ο καλύτερος παίκτης. Έκανε έναν έξοχο αγώνα. Βοήθησε παντού στην άμυνα, στην επίθεση, στην δημιουργία. Προσπάθησε να δώσει το ρυθμό στην Σπαρτάκ. Είναι ένας αριστοκρατικός, νέος και πολλά υποσχόμενος παίκτης. Ίσως θα πρέπει να αγωνιστεί σε ένα μεγάλο σωματείο στην Ευρώπη».

Επικοινωνήσατε με τον γιο σας, Ραζβάν, πριν τα παιχνίδια με την Σπαρτάκ;

«Έδωσε την απάντηση του στη συνέντευξη Τύπου πριν το πρώτο ματς (σ.σ. γέλια). Μιλάμε πολύ για το ποδόσφαιρο. Αλλά το ποδόσφαιρο είναι έργο για ένα άτομο. Η ανάλυση του παιχνιδιού είναι καθήκον μόνο του προπονητή. Ο προπονητής πρέπει να αναλύσει τον αντίπαλο, να γνωρίζει τους παίκτες και τις ικανότητές τους, να αποφασίσει.

Για μένα, ο Ραζβάν είναι πλέον ένας από τους καλύτερους προπονητές στην Ευρώπη. Δεν χρειάζεται τις συμβουλές μου. Είναι σε θέση να συλλέξει όλες τις απαραίτητες πληροφορίες, να τις αναλύσει και να καταλήξει σε συμπεράσματα. Φυσικά, μιλήσαμε για την Σπαρτάκ, για το ρωσικό πρωτάθλημα και για πολλά άλλα πράγματα. Αλλά ειδικά για τους αγώνες του ΠΑΟΚ με την Σπαρτάκ δεν μιλήσαμε».

Μπορεί ο ΠΑΟΚ να ξεπεράσει το εμπόδιο της Μπενφίκα και να μπει στους ομίλους του Champions League;

«Φυσικά. Η Μπενφίκα παίζει το λατινικό στυλ ποδοσφαίρου. Έχει τεχνική, γρήγορες πάσες και παίκτες με καλή ντρίμπλα. Αλλά ο ΠΑΟΚ μπορεί να τους περάσει. Αυτό θα είναι τεράστια επιτυχία. Ο σύλλογος δεν έχει παίξει ποτέ στην φάση των ομίλων του Champions League. Παρακολούθησα τους αγώνες της Μπενφίκα και της Φενερμπαχτσέ. Νομίζω ότι η ομάδα του ΠΑΟΚ είναι ισχυρότερη από την πορτογαλική».

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ