Τα στατιστικά πίσω από τον θρίαμβο του ΠΑΟΚ στο Ντα Λουζ

Τα στατιστικά πίσω από τον θρίαμβο του ΠΑΟΚ στο Ντα Λουζ

Ο Ουάρντα πήρε τη σκυτάλη από τον Σάμπρι και πέτυχε το πρώτο του γκολ απέναντι στον Βλαχοδήμο – Η θετική παράδοση του ΠΑΟΚ απέναντι στον Ελληνα πορτιέρο και οι… αλλαγές του Λουτσέσκου.

Ο ΠΑΟΚ έδειξε χαρακτήρα στο Ντα Λουζ απέναντι στην πανίσχυρη Μπενφίκα (1-1) και με το μεγάλο γκολ του Αμρ Ουάρντα πήρε το πάνω χέρι για την πρόκριση στους χρυσοφόρους ομίλους του Champions League. Το γκολ που σημείωσε ο Αιγύπτιος μεσοεπιθετικός ήταν το 99ο τέρμα που πετυχαίνει εκτός έδρας ο ΠΑΟΚ στην ιστορία του στα ευρωπαϊκά Κύπελλα!

Το βράδυ της Τρίτης ο Ουάρντα «μιμήθηκε» έναν άλλον συμπατριώτη του, ο οποίος επίσης είχε σκοράρει για τον ΠΑΟΚ πριν από 19 χρόνια στο Ντα Λουζ! Τότε ήταν ο Σάμπρι που είχε πετύχει γκολ απέναντι στους Αετούς, τώρα είναι ο Ουάρντα. Αξίζει να σημειώσουμε ότι ο Σάμπρι μετέπειτα πουλήθηκε από τον Δικέφαλο στην ομάδα της Λισαβόνας.

Ο «Φαραώ» του ΠΑΟΚ σκόραρε το πρώτο του γκολ απέναντι στον Βλαχοδήμο, με τον οποίο είχαν αναμετρηθεί πέντε φορές στην Ελλάδα. Παράλληλα, αυτό ήταν το 13ο γκολ που δέχεται ο Ελληνας πορτιέρο από τον Δικέφαλο στα τελευταία πέντε παιχνίδι που τέθηκε αντιμέτωπος με την ομάδα της Θεσσαλονίκης. Ο Οδυσσέας Βλαχοδήμος είναι ο δεύτερος Έλληνας τερματοφύλακας, που αντιμετωπίζει ελληνική ομάδα σε ευρωπαϊκούς αγώνες. Την αρχή έκανε ο Κώστας Χανιωτάκης πριν από 20 χρόνια στο ΑΕΚ – Φίτεσε, όταν είχε μπει αλλαγή λόγω αποβολής του Βέστερβελντ.

Αξίζει να σημειώσουμε ότι ο Λουτσέσκου για 4ο σερί παιχνίδι έκανε μία αλλαγή στη βασική του ενδεκάδα. Στο Ντα Λουζ ήταν ο Ζαμπά αυτός που πήρε τη θέση του τραυματία Ελ Καντουρί. Στα τελευταία 26 παιχνίδια ο Ρουμάνος τεχνικός δεν έχει κρατήσει ποτέ την ίδια ενδεκάδα. Τελευταία φορά το έκανε ήταν στις 26 Νοεμβρίου του 2017 και συγκεκριμένα στον αγώνα του ΠΑΟΚ με τον Πανιώνιο στη Νέα Σμύρνη (2-2), όταν έπαιξαν οι ίδιο που είχαν χρησιμοποιηθεί και στο προηγούμενο ματς με τον Ατρόμητο (2-1, 20/11/2017).

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ