Βίντι – ΑΕΚ 1-2

Βίντι – ΑΕΚ 1-2

Τεράστιο διπλό (1-2) για την ΑΕΚ στη Βουδαπέστη απέναντι στη Βίντι, με την ομάδα του Μαρίνου Ουζουνίδη να βρίσκεται πλέον με το ενάμιση πόδι στους ομίλους του Champions League.

Aγκαλιά με την είσοδό της στους ομίλους του Champions League είναι από το βράδυ της Τετάρτης η ΑΕΚ, που πήρε «χρυσή» νίκη στην έδρα της Βίντι με 2-1 και ετοιμάζεται να κουνήσει… σεντόνι, στη ρεβάνς του ΟΑΚΑ! Η Ένωση κατάφερε να βρει δύο γκολ με τους Κλωναρίδη και Μπακασέτα, άντεξε στην πίεση που άσκησαν οι Ούγγροι στο τελευταίο 20λεπτο του ματς και έτσι, γυρίζει στην Αθήνα με σκορ πρόκρισης! Προκειμένου να… τελειώσει τη δουλειά στη ρεβάνς του ΟΑΚΑ και να πετύχει κάτι που στο ξεκίνημα του καλοκαιριού έμοιαζε με άπιαστο όνειρο.

Οι Κιτρινόμαυροι χρειάζεται πλέον να κάνουν απλά τα… βασικά στην Αθήνα, σε έξι μέρες από τώρα, για να μπουν στους ομίλους της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης. Αφού όπως φάνηκε και απόψε είναι σαφέστατα καλύτεροι από την Βίντι, που παρά τις φιλότιμες προσπάθειές της, θα πρέπει να ανατρέψει όλα τα προγνωστικά για να «γυρίσει» αυτό το αποτέλεσμα. Το οποίο φέρνει την ΑΕΚ με το 1,5 πόδι στους ομίλους του Champions League.

Ιδανικό ξεκίνημα

Ο Μαρίνος Ουζουνίδης έδωσε φανέλα βασικού στους Μπακασέτα και Γαλανόπουλο, προτιμώντας τους από τους Γκάλο και Άλεφ που διεκδικούσαν τις δύο μοναδικές θέσεις στην ενδεκάδα που έμοιαζαν ανοικτές. Επιλογή που όπως φάνηκε δικαίωσε τον προπονητή της ΑΕΚ, αφού ο Μπακασέτας ήταν ο απόλυτος πρωταγωνιστής του ματς.

Στο 22’ ο Έλληνας άσος δέχθηκε ένα δυνατό μαρκάρισμα από τον Χούστι, με τον ρέφερι της αναμέτρησης να αποβάλλει με απευθείας κόκκινη τον παίκτη της Βίντι! Η Ένωση, που μέχρι εκείνη τη στιγμή δεν απειλούνταν αλλά ούτε και απειλούσε, πήρε τον απόλυτο έλεγχο του ματς. Κυκλοφορώντας την μπάλα με άνεση και ψάχνοντας με μεγαλύτερη δίψα το γκολ.

Αυτό, δεν άργησε να έρθει, μιας και στο 34’ ο Κλωναρίδης έκανε ότι και στη Γλασκώβη. Βρέθηκε στο κατάλληλο σημείο την κατάλληλη στιγμή και αφού μάζεψε το… ριμπάουντ μετά το σουτ του Μπακασέτα, έκανε το 1-0! Βάζοντας την ΑΕΚ σε θέση οδηγού και κόβοντας τα πόδια των Ούγγρων.

Η ομάδα του Νίκολιτς είχε αποσυντονιστεί εντελώς από την αποβολή και είχε επιστρατεύσει το… ξύλο για να ανακόψει τις προσπάθειες των Κιτρινόμαυρων. Τα δυνατά μαρκαρίσματα έδιναν και έπαιρναν, όμως η Ένωση πατούσε πλέον γερά στα πόδια της και είχε φέρει το παιχνίδι στα δικά της μέτρα. Παρότι, στο 39’ κινδύνεψε σε μια αντεπίθεση να ισοφαριστεί. Όμως ο Μπάρκας αντέδρασε εξαιρετικά στην κεφαλιά του Φιόλα.

Η ΑΕΚ κυνήγησε ένα ακόμα γκολ μέχρι την ανάπαυλα, απειλώντας στο 40’ με το πλασέ του Κλωναρίδη και στο 43’ με την απευθείας εκτέλεση φάουλ του Μάνταλου. Χωρίς, όμως, επιτυχία, με το σκορ του ημιχρόνου να μένει στο 1-0 υπέρ του Δικεφάλου.

Γκολ και… αποβολή!

Το δεύτερο μέρος ξεκίνησε ιδανικά για την ΑΕΚ, που στο 49’ βρήκε και δεύτερο γκολ! Ο Μπακασέτας έγινε κάτοχος της μπάλας λίγο έξω από την μεγάλη περιοχή, σούταρε με το δεξί και με μια μικρή βοήθεια της τύχης, την είδε να καταλήγει στα δίχτυα της εστίας της Βίντι! Η Ένωση πλέον κρατούσε στα χέρια της σκορ πρόκρισης, έχοντας και αριθμητικό πλεονέκτημα. Ωστόσο αυτές οι συνθήκες δεν κράτησαν για πολύ. Στο 55’΄ο Μπακασέτας αποβλήθηκε με απευθείας κόκκινη, σε μια απόφαση του Ρόκι που θύμισε αρκετά την αντίστοιχη του πρώτου μέρους εις βάρος της Βίντι.

Η ισορροπία έτσι επανήλθε στο γήπεδο, με την ΑΕΚ να κατεβάζει τον ρυθμό. Κάτι που εκμεταλλεύτηκε η Βίντι, που στο 67’ μπήκε ξανά στο παιχνίδι, μειώνοντας με το γκολ του Λάζοβιτς. Ο οποίος «άδειασε» τον Λαμπρόπουλο και πλάσαρε ψύχραιμα τον Μπάρκα. Από εκείνο το σημείο και μετά το παιχνίδι μεταφέρθηκε στην περιοχή της Ένωσης που έδειχνε να έχει καταρρεύσει.

Τα λάθη διαδέχονταν το ένα το άλλο για τους Κιτρινόμαυρους, με την Βίντι να πιέζει ασφυκτικά και να χάνει σημαντικές ευκαιρίες για γκολ, με τους Χάτζιτς, Σκέποβιτς και Νεγκό. Η Ένωση πέρασε αυτό το δύσκολο διάστημα χωρίς περαιτέρω προβλήματα, κρατώντας αυτό το σπουδαίο σκορ μέχρι τέλους.

To κλειδί: Η αποβολή του Χούστι. Η φάση αυτή άλλαξε εντελώς τα δεδομένα του αγώνα, κάνοντας τα πράγματα πολύ πιο εύκολα για την ΑΕΚ.

Το 10άρι: Ο Τάσος Μπακασέτας. Παρότι αποβλήθηκε, ήταν ο παίκτης που κέρδισε σε ένα καθοριστικό σημείο την κόκκινη του Χούστι και παράλληλα σκόραρε ένα τεράστιας σημασίας γκολ.

Γιατί κόουτς: Ίσως ο Μαρίνος Ουζουνίδης θα έπρεπε να ρίξει πιο νωρίς στο ματς τους Λόπες και Πόνσε, προκειμένου να «φρεσκάρει» την ομάδα του και να διατηρήσει τα τρεξίματά της, παίζοντας και με 10 παίκτες.

Στον πάγκο: Ο Κώστας Γαλανόπουλος. Η επιστροφή του στη βασική ενδεκάδα δεν συνδυάστηκε με καλή εμφάνιση, με τον Έλληνα χαφ να βγάζει νευρικότητα και να κάνει αρκετά λάθη.

Βίντι-ΑΕΚ 1-2

Γήπεδο: Grupama Arena

Διαιτητής: Τζιανλούκα Ρόκι

Γκολ: 34’ Κλωναρίδης, 49’ Μπακασέτας, 67’ Λάζοβιτς

Κίτρινες: Κλωναρίδης (25′), Γαλανόπουλος (37′), Λάζοβιτς (25′), Νεγκό (31′)

Kόκκινες: 22’ Χούστι, 55’ Μπακασέτας

Βίντι (Μ. Νίκολιτς, 4-3-2-1): Κόβασικ, Φιόλα, Γιουχάζ, Βινίσιους, Στοπίρα, Νεγκό, Χάτζιγκ, Νίκολοφ (54′ Σκέποβιτς), Χούστι, Λάζοβιτς, Κόβακς

ΑΕΚ (Μ. Ουζουνίδης, 4-4-2): Μπάρκας, Μπακάκης, Οικονόμου, Λαμπρόπουλος, Χουλτ, Μπακασέτας, Γαλανόπουλος (66′ Αλεφ), Σιμόες, Μάνταλος, Κλωναρίδης (81′ Λόπες), Λιβάγια (86′ Πόνσε)

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ