Είναι πολλά τα λεφτά ακόμα και για τον ΠΑΟΚ του Σαββίδη

Είναι πολλά τα λεφτά ακόμα και για τον ΠΑΟΚ του Σαββίδη

Το Σάββατο υπάρχει η πρεμιέρα του πρωταθλήματος για τον ΠΑΟΚ με τον αγώνα απέναντι στον Αστέρα Τρίπολης στην Τούμπα, ωστόσο μετά το 1-1 στο «Ντα Λουζ» κόντρα στην Μπενφίκα έχει κάνει άπαντες να σκέφτονται ότι την πρόκριση στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ.

Μετά από την πορεία πρωταθλητισμού που κάνει ο Δικέφαλος στα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ και τους αποκλεισμούς της Βασιλείας και της Σπαρτάκ Μόσχας, πλέον το όνειρο τους συμμετοχής για πρώτη φορά στους ομίλους της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης, απέχει μόλις 90 λεπτά.

Η ΟΥΕΦΑ αποφάσισε τον περασμένο Μάρτιο να αναβαθμίσει το Τσάμπιονς Λιγκ και να αυξήσει τα οικονομικά κίνητρα προς τις ομάδες που συμμετέχουν στους ομίλους. Αν όλα πάνε καλά το βράδυ της Τετάρτης και ο ΠΑΟΚ πάρει την πρόκριση θα βάλει στα ταμεία του το ποσό 15.250.000 που είναι το πριμ της ΟΥΕΦΑ για όσες ομάδες μπαίνουν στους ομίλους.

Η… τρέλα των εκατομμυρίων δεν σταματάει εκεί καθώς η ΟΥΕΦΑ δίνει 2.700.000 ευρώ για κάθε νίκη στον όμιλο, ενώ η ισοπαλία προσφέρει 900.000 ευρώ και ταυτόχρονα υπάρχει το market pool, το οποίο βέβαια θα εξαρτηθεί από το αν θα περάσουν και οι δύο ελληνικές ομάδες ή ένας εκ των δύο Δικεφάλων.

Πάντως σε περίπτωση αποκλεισμού και συνέχειας στο Γιουρόπα Λιγκ τα χρήματα δεν είναι λίγα. Η ομάδα που θα αποκλειστεί θα εισπράξει 5.000.000 ευρώ για τη συμμετοχή στα πλέι οφ ενώ θα έχει διασφαλίσει και 2.900.000 ευρώ για την είσοδο στους ομίλους του Γιουρόπα. Φυσικά και εκεί υπάρχει το market pool το οποίο εξαρτάται από τον αριθμό των ελληνικών ομάδων, αλλά και μπόνους νίκης (570.000 ευρώ) – ισοπαλίας (190.000 ευρώ).

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ