Η Νάπολι, το γήπεδο της Μπάρι και οι αναμνήσεις του Ερυθρού Αστέρα!

Η Νάπολι, το γήπεδο της Μπάρι και οι αναμνήσεις του Ερυθρού Αστέρα!

Αν η UEFA κάνει δεκτό το αίτημα του προέδρου της Νάπολι για το γήπεδο των εντός έδρας ευρωπαϊκών αγώνων της ομάδας, τότε ο Ερυθρός Αστέρας θα επιστρέψει εκεί όπου έγραψε την πιο χρυσή σελίδα της Ιστορίας του!

Ο πρόεδρος της Νάπολι, Αουρέλιο Ντε Λαουρέντις, σε συνέντευξή του σε ιταλικά Μέσα αποκάλυψε ότι θα καταθέσει αίτημα στην UEFA με σκοπό να μπορέσουν οι Παρτενοπέι να δώσουν τους εντός ευρωπαϊκούς τους αγώνες στο Champions League, στο γήπεδο της Μπάρι και όχι στο Σαν Πάολο. Ο ισχυρός άνδρας του ιταλικού συλλόγου, κριτίκαρε το ιδιοκτησίας του δήμου στάδιο Σαν Πάολο και τόνισε πως είναι διατεθειμένος να πληρώσει μέχρι και 1.000 λεωφορεία προκειμένου να μεταφέρουν τους οπαδούς της ομάδας στο γήπεδο της Μπάρι. Το Στάδιο Σαν Νικολά, χρησιμοποιήθηκε για το Παγκόσμιο Κύπελλο του 1990, και απέχει περίπου 3 ώρες από τη Νάπολη.

«Το στάδιο της Νάπολι είναι ένας εφιάλτης» είπε στη συνέντευξη που παραχώρησε στην «Corriere dello Sport» για να συνεχίσει : «Ένα τόσο κακό γήπεδο περιορίζει τη Νάπολι σε διεθνές επίπεδο. Θα χρειαστούν 2 χρόνια, αλλά θα χτίσω ένα καινούργιο στάδιο κι έτσι κανείς δεν θα μπορεί να μου πει το παραμικρό. Έτσι θα τελειώσω τις διαμάχες. Έχω ζητήσει από την UEFA να να διεξαχθούν τα παιχνίδια του Champions League στο Σαν Νικολά της Μπάρι, είμαι ανοικτός να πληρώσω τη μεταφορά για τους οπαδούς της Νάπολι», τόνισε.

Από πλευράς του, ο δήμαρχος της Νάπολη, Λουίτζι Ντι Ματζίστρις, με τον οποίο ο εκκεντρικός Ντε Λαουρέντις βρίσκεται σε συνεχή σύγκρουση, χαρακτήρισε αδιανόητο το αίτημα του Προέδρου των Παρτενοπέι. Ενώ ο δήμαρχος του Μπάρι λέει ότι το γήπεδο δεν είναι καν συμβατό με την UEFA.

«Είναι αδιανόητο ότι η Νάπολι δεν θα παίξει στο Σαν Πάολο, δεν θα συμβεί ποτέ αυτό. Αυτό είναι καθαρή φαντασία, η Νάπολι θα παίξει στο Σαν Πάολο», τόνισε  ο Ντι Ματζίστρις. Ενώ από πλευράς του ο δήμαρχος του Μπάρι, Αντόνιο Δεκάρο, δήλωσε στο Radio Kiss Kiss Napoli, «Είμαι συνηθισμένος στις εκπλήξεις του Προέδρου. Νομίζω ότι μια ομάδα πρέπει να παίζει στο δικό της γήπεδο, μπροστά από τους οπαδούς της. Οι ομάδες πρέπει να παίξουν στις πόλεις τους και, μεταξύ άλλων, δεν νομίζω ότι το Σαν Νικολά είναι σύμφωνο με την UEFA, υπήρχαν προβλήματα με τα ηλεκτρικά»

Θυμίζουμε ότι, ο ιταλικός σύλλογος θα φιλοξενήσει τη Λίβερπουλ στις 3 Οκτωβρίου, την Παρί Σεν Ζερμέν στις 6 Νοεμβρίου και τον Ερυθρό Αστέρα στις 28 Νοεμβρίου.  Ας σταθούμε λίγο στην ομάδα του Βελιγραδίου όμως. Ο Ερυθρός επιστρέφει στη διοργάνωση των αστεριών μετά από 27 ολόκληρα χρόνια. Ή για να είμαστε πιο ακριβείς οι Σέρβοι θα αγωνιστούν στο Champions League για πρώτη φορά στην Ιστορία τους, αφού στην τελευταία τους ευρωπαϊκή περιπέτεια, η διοργάνωση ονομαζόταν ακόμα Κύπελλο Πρωταθλητριών.

Η τελευταία τους παρουσία, το 1991, συνοδεύτηκε μάλιστα από την κατάκτηση της κορυφής! Με «μαέστρο» τον Λιούπκο Πέτροβιτς, έχοντας πέντε νίκες και τρεις ισοπαλίες στην πορεία και ούτε μία ήττα. Ο τελικός κόντρα στη Μαρσέιγ, στις 29/5/1991, ενός αγώνα του οποίου η κανονική διάρκειά έληξε 0-0, όπως και η παράταση, με αποτέλεσμα οι δύο ομάδες να οδηγηθούν στα πέναλτι, με τους Σέρβους να επικρατούν 5-3, διεξήχθη στο Μπάρι της Ιταλίας! Στο Σαν Νικολά, το οποίο, αν το αίτημα του Ντε Λαουρέλις γίνει αποδεκτό από την ευρωπαϊκή ομοσπονδία, θα επισκεφθούν και πάλι, 27 χρόνια μετά…

Θυμηθείτε τον τελικό του 1991:

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ