Νάπολι – Σαχτάρ 3-0

Νάπολι – Σαχτάρ 3-0

Με επιβλητική παρουσία στο δεύτερο μέρος, οι ναπολιτάνοι σκόρπισαν τη Σαχτάρε και πλέον ελπίζουν ακόμη και για τη 2η θέση.

Πιάνοντας εξαιρετική απόδοση στο δεύτερο μέρος, διάστημα στο οποίο σημείωσε και τα τρία τέρματά της, η Νάπολ επικράτησε στην Ιταλία της Σαχτάρ με 3-0, για την 5η αγωνιστική του 6ου ομίλου. Πλέον οι ναπολιτάνοι ελπίζουν ακόμη και για πρόκριση στην επόμενη φάση.

Κι αυτό καθώς κάλυψαν και το 2-1, σκορ με το οποίο είχαν ηττηθεί στο ματς του πρώτου γύρου στο Ντόνετσκ, έχοντας πλέον υπέρ τους και το ενδεχόμενο ισοβαθμίας. Έτσι οι γηπεδούχοι έφτασαν τους 6 βαθμούς, εξασφαλίζοντας τουλάχιισατον την 3η θέση, που οδηγεί στο Europa League.

Επιπλέον, την 6η και τελευταία αγωνιστική αντιμετωπίζουν στην Ολλανδία την αδιάφορη πλέον Φέγενορντ, την ώρα που η Σαχτάρ (έχει 9 βαθμούς) θα φιλοξενεί την επίσης αδιάφορη, αλλά πιο ποιοτική Μάντσεστερ Σίτι. Αν νικήσουν και ταυτόχρονα πάρουν δώρο από τους Αγγλους, τότε θα είναι εκείνοι που θα πανηγυρίσουν την πρόκριση.

Наполи – Шахтер 3:0 от ФУТБОЛЬНЫЕ ОБЗОРЫ на Rutube.

Στο πρώτο μέρος, οι δύο αντίπαλοι είχαν από μια καλή ευκαιρία έκαστος, με τη Σαχτάρ να απειλεί στο 5ο λεπτό με το σουτ του Τάισον και τους ναπολιτάνους να φτάνουν κοντά στο γκολ στο 28’ με σουτ του Ινσίνιε που απέκτρουσε ο Πιάτοβ.

Το σκορ του ματς άνοιξε στο 57’ ο ίδιος παίκτης με ασύλληπτο σουτ έξω από την περιοχή, μετά από εξαιρετικά ατομική ενέργεια! Μετά το γκολ η ψυχολογία ήταν εμφανώς υπέρ της γηπεδούχου που έφτασε σε δύο ακόμη τέρματα. Το 2-0 έγινε στο 80ο λεπτό με τον Ζιελίνσκι να συνδυάζεται ωραία με τον Μέρτενς, και τον πρώτο να τελειώνει ωραία τη φάση. Το πάρτι για τη Νάπολι ολοκληρώθηκε στο 83’ όταν ο Μέρτενς πήρε «ριμπάουντ» από απόκρουση του Πιάτοφ στον Αλμπιόλ κι έγραψε το 3-0.

Νάπολι: Ρέινα, Μάτζο, Αλμπιόλ, Κίρικες, Ίσαϊ, Ντιαουαρά, Ζελίνσκι, Χάμσικ (77′ Ρογκ), Καγιεχόν, Ινσίνιε (65′ Αλάν), Μέρτενς.
Σαχτάρ: Πιάτοβ, Μπουτκό, Όρντετς, Ρακίτσκι, Ισμαΐλι, Φρεντ, Στεπανένκο (70′ Αλάν Πατρίκ), Τάιζον, Μάρλος (79′ Ντεντίνιο), Μπερνάρντ, Φακούντο Φερέιρα.

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ
1. Μάντσεστερ Σίτι 15 (13-3)
2. Σαχτάρ 9 (7-8)
3. Νάπολι 6 (10-9)
4. Φέγενοορντ 0 (3-14)

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ