Ετοιμάζει Ταχτσίδη ο Λεμονής

Ετοιμάζει Ταχτσίδη ο Λεμονής

Ο Οτζίτζα έχει ξανά ενοχλήσεις και ο τεχνικός του Ολυμπιακού θα χρησιμοποιήσει βασικό τον Έλληνα μέσο, στην αποψινή κόντρα με τη Σπόρτινγκ

Ο Ολυμπιακός αντιμετωπίζει απόψε τη Σπόρτινγκ Λισαβόνας στο Αλβαλάδε και οι ερυθρόλευκοι θέλουν μόνο τη νίκη για να διατηρήσουν τις ευρωπαϊκές τους ελπίδες ζωντανές. Ο προπονητής των πρωταθλητών Ελλάδος, Τάκης Λεμονής έχει πάρει τις αποφάσεις του αναφορικά με την εντεκάδα που θα παρατάξει κόντρα στους Πορτογάλους και το πρόβλημα για τον 57χρονο τεχνικό είναι οι ενοχλήσεις που αισθάνθηκε ο Οτζίτζα.

Ο Βέλγος μέσος δεν είναι έτοιμος για ν’ αγωνιστεί όπως φάνηκε στη χθεσινή, τελευταία, προπόνηση κι αυτό αναγκάζει τον Λεμονή ν’ αναθεωρήσει τα πλάνα του για την αποψινή αναμέτρηση. Ο διεθνής άσος των Πειραιωτών είχε προπονηθεί κανονικά τη Δευτέρα στην Αθήνα αλλά χθες αισθάνθηκε νέες ενοχλήσεις κι αυτό σημαίνει πως είναι απίθανο ν’ αγωνιστεί.

Με τρεις στον άξονα

Μετά τις χθεσινές εξελίξεις με τον Οτζίτζα Οφόε, όλα δείχνουν ότι ο Λεμονής θα χρησιμοποιήσει τον Παναγιώτη Ταχτσίδη στην αρχική εντεκάδα της ομάδας του λιμανιού, επιλέγοντας σχήμα με τρεις μέσους.

Η τριάδα των πρωταθλητών θ’ αποτελείται από Ρομαό, Ζιλέ και Ταχτσίδη, με προφανή στόχο του 57χρονου τεχνικού να μη δώσει χώρους στη Σπόρτινγκ. Ο Λεμονής γνωρίζει καλά πόσο επικίνδυνη μπορεί να γίνει η πορτογαλική ομάδα αν βρει χώρους για να παίξει στην κόντρα και θέλει ν’ αποφύγει αυτό που έγινε στο Καραϊσκάκη.

Ο ρόλος του Φορτούνη

Απ’ στιγμή που ο προπονητής των ερυθρόλευκων σκέφτεται να παίξει με τρεις στον άξονα της μεσαίας γραμμής, γίνεται εύκολα αντιληπτό αλλάζει ο ρόλος του Κώστα Φορτούνη. Ο διεθνής άσος της ομάδας του Πειραιά θα είναι πιο προωθημένος, παίζοντας στην κορυφή, όπως έγινε και στον αγώνα με την Μπαρτσελόνα στο Φάληρο.

Ο Λεμονής είχε μείνει ικανοποιημένος από την απόδοση του Φορτούνη στο εντός έδρας ματς με τους Καταλανούς κι έτσι επιλέγει να χρησιμοποιήσει ξανά τον Έλληνα μέσο σαν «ψευτοεννιάρι».

Σε ότι έχει να κάνει με τα δύο άκρα της επίθεσης, όλα δείχνουν πως ο Πάρντο και ο Σεμπά θα είναι στη βασική εντεκάδα. Ο Λεμονής περιμένει μάλιστα πολλά από τον Κολομβιανό, ο οποίος είναι και σε πολύ καλή ψυχολογική κατάσταση, μετά το γκολ που πέτυχε πριν λίγες μέρες με την εθνική ομάδα της Κολομβίας.

Το ζητούμενο για τους πρωταθλητές Ελλάδας είναι να εκμεταλλευτούν την ταχύτητα των δύο ακραίων επιθετικών, για να προκαλέσουν ρήγματα στην αμυντική γραμμή των Πορτογάλων.

Σε ότι αφορά λοιπόν το πιθανότερο σχήμα για τον Ολυμπιακό στο αποψινό παιχνίδι, όλα δείχνουν πως είναι το ακόλουθο. Προτό, Ελαμπντελαουί, Μποτία, Ένγκελς, Κούτρης, Ρομαό, Ταχτσίδης, Ζιλέ, Πάρντο, Σεμπά και Φορτούνης.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ