Με «σφιχτό» πλάνο η ΑΕΚ στο Αμστερνταμ -Το plan b με Τσόσιτς

Με «σφιχτό» πλάνο η ΑΕΚ στο Αμστερνταμ -Το plan b με Τσόσιτς

Η ΑΕΚ προ-ετοιμάζεται για να πάρει θετικό αποτέλεσμα στο Αμστερνταμ κόντρα στον Αγιαξ -Οι σκέψεις του Ουζουνίδη

Η μεγάλη ώρα για την ΑΕΚ φτάνει. Την Τετάρτη το βράδυ (19:55) η Ενωση αντιμετωπίζει στην «Γιόχαν Κρόιφ Αρίνα» τον Αγιαξ για την πρεμιέρα των ομίλων του Champions League. Ο Μαρίνος Ουζουνίδης προφανώς και κρίνει ότι κανένα από τα ματς των τριών αγωνιστικών της Super League (με ΠΑΣ Γιάννινα, Αστέρα Τρίπολης και Πανιώνιο) και τα τέσσερα των προκριματικών του Champions League (με Σέλτικ και Βίντι), δεν θα είναι σαν αυτά του ομίλου.

Και ξεκινώντας από το εκτός έδρας με τον Αγιαξ στην Ολλανδία, σκέφτεται ένα «σφιχτό» πλάνο με στόχο να περιορίσει τους κινδύνους του «Αίαντα» για να φύγει με θετικό αποτέλεσμα. Άλλωστε σε ομίλους στόχος είναι να παίρνεις βαθμούς παντού και όχι απλά να κερδίζεις τις εντυπώσεις με καλό ποδόσφαιρο… Και όπως είπε και ο αρχηγός Πέτρος Μάνταλος το Σάββατο το βράδυ «Η ΑΕΚ δεν πάει για τουρισμό στο Champions League».

Οι «κιτρινόμαυροι», ωστόσο, καλούνται να διαχειριστούν σημαντικές απουσίες. Παίκτες 11αδας σε κάθε περίπτωση. Τιμωρημένοι οι Λιβάγια, Μπακασέτας και Λόπες, εκτός και ο Μπογέ (συν τον Αλμπάνη).

Ο Ουζουνίδης στα Σπάτα δούλεψε το πιο προσεκτικό (ανασταλτικά) 4-1-4-1. Με τον Μπακάκη και τον Χουλτ στα άκρα της άμυνας, τον Λαμπρόπουλο με τον Οικονόμου στα στόπερ, τον Σιμόες κόφτη, τον Γαλανόπουλο με τον Κλωναρίδη στον άξονα και τον δεύτερο να δίνει βοήθειες στον προωθημένο Πόνσε, ενώ στα άκρα είχε τους Μάνταλο και Γκάλο αριστερά και δεξιά αντίστοιχα.

Ομως ο προπονητής της ΑΕΚ έχει στο μυαλό του και ένα… εναλλακτικό σχέδιο. Με τον Τσόσιτς στην θέση του Σιμόες μπροστά από την άμυνα ως 3ο στόπερ-κόφτη ουσιαστικά και τον Πορτογάλο με τον Γαλανόπουλο αμυντικά χαφ. Σε αυτό το πλάνο ο Γκάλο μένει στον πάγκο και οι Μάνταλος-Κλωναρίδης θα είναι στα άκρα για να βοηθούν και πίσω, ενώ σέντερ φορ θα είναι ο Πόνσε.

Σε κάθε περίπτωση η ΑΕΚ δεν θα μπει στους ομίλους για να χαρεί και να γιορτάσει την συμμετοχή της μετά από 12 χρόνια. Στόχος της είναι να εκμεταλλευτεί την έδρα της και να πάρει όπου μπορεί βαθμούς μακριά από την Ελλάδα. Και η έδρα του Αγιαξ είναι ο πρώτος στόχος. Και πιο εφικτός σε σχέση με Μόναχο και Λισαβόνα. 

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ