Μύθος: 20 χρόνια Champions League για τον Κασίγιας!

Μύθος: 20 χρόνια Champions League για τον Κασίγιας!

Ο Ίκερ Κασίγιας συνεχίζει να μεγαλώνει τον μύθο του στο Champions League καθώς θα γίνει ο μοναδικός στην ιστορία που θα αγωνιστεί για 20 συνεχόμενα χρόνια στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση.

Πριν από περίπου 20 χρόνια ο νεαρός τότε Ίκερ Κασίγιας παίρνει φανέλα βασικού στην αναμέτρηση της Ρεάλ Μαδρίτης με τον Ολυμπιακό στο ΟΑΚΑ. Το τελικό σκορ (3-3) δεν πείθει πως ο Ισπανός γκολκίπερ θα άντεχε το βάρος της φανέλας της βασίλισσας όμως η αλήθεια είναι πως σε κανένα από τα τρία τέρματα δεν έφερε ευθύνη. Εκείνη η 5η Σεπτεμβρίου θα έπρεπε να γραφτεί στην ιστορία, διότι ήταν η μέρα που «γεννήθηκε» μια πολύ σπουδαία καριέρα, αυτή του Άγιου Ίκερ των μερένχες.

Ο Κασίγιας έκτοτε ήταν ο βασικός τερματοφύλακας της Ρεάλ επί χρόνια και κατέγραψε σε συνολικά 16 σεζόν που φόρεσε τη φανέλα της βασίλισσας 152 παιχνίδια, όπου είχε 90 νίκες, 33 ήττες και 29 ισοπαλίες. Παράλληλα κατέκτησε και τρία τρόπαια Champions League με τη Ρεάλ, ενώ εν συνεχεία κατέληξε στην Πόρτο όπου μετράει άλλες 19 συμμετοχές.

Ο Κασίγιας έχει αγωνιστεί επί 19 συναπτά έτη στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση και μετράει 171 συμμετοχές. Φέτος θέλει μια συμμετοχή μόλις για να μείνει στην ιστορία ως ο παίκτης που έχει αγωνιστεί στο Champions League για δύο δεκαετίες, ενώ αξίζει να σημειωθεί πως είναι πρώτος σε λεπτά στην ιστορία της διοργάνωσης με 15.337 λεπτά. Απλά μύθος.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ