Η ευκαιρία εξιλέωσης της Γιουνάιτεντ

Η ευκαιρία εξιλέωσης της Γιουνάιτεντ

Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ ταξίδεψε στην Ελβετία ενόψει της αναμέτρησης με την Γιάνγκ Μπόις για την πρεμιέρα των ομίλων του Champions League με μάλλον... μηδαμινά περιθώρια ανοχής σε ήττα από τους οπαδούς της...

Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ κίνησε για Ελβετία το πρωί της Τρίτης (18/09) για τη νέα της περιπέτεια στο Champions League που ξεκινά με τον εκτός έδρας αγώνα κόντρα στην Γιάνγκ Μπόις. Ο Ζοσέ  Μουρίνιο και οι παίκτες ταξίδεψαν οδικώς μέχρι το αεροδρόμιο του Μάντσεστερ κι έπειτα με πτήση 90 λεπτών προσγειώθηκαν στη Βέρνη.

Ο αντίπαλος των Κόκκινων Διαβόλων την Τετάρτη (19/09)  μπορεί να αντιπροσωπεύει τον ευκολότερο αντίπαλο στον Όμιλο Η, ο Μουρίνιο ωστόσο επιστράτευσε όλα του τα όπλα  για την αναμέτρηση. Είδε μάλιστα και τον Λουκ Σο να επιστρέφει μετά τον τρομακτικό τραυματισμό του στο κεφάλι στο ματς της Αγγλίας κόντρα στην Ισπανία για το Nations League.

Δεν ταξίδεψε τυχαία πάνοπλος ο Πορτογάλος τεχνικός. Γνωρίζει ότι η άμμος στην κλεψύδρα της υπομονής των φίλων της ομάδας αδειάζει επικίνδυνα και μια αναπάντεχη ήττα από έναν σαφώς πιο αδύναμο αντίπαλο θα έφερνε περαιτέρω τριγμούς στις τάξεις της ομάδας.  Η φετινή πορεία της ομάδας δεν ξεκίνησε με τους καλύτερους οιωνούς. Οι ήττες από Μπράιτον και Τότεναμ, το κακό αγωνιστικό πρόσωπο, η σχέση του Special One με τους παίκτες. Όλα προβληματικά. Γι αυτό και το πρώτο επίσημο ευρωπαϊκό ματς  της ομάδας είναι μια πρώτης τάξεως ευκαιρία για… εξιλέωση. (Τουλάχιστον τα τελευταία δύο παιχνίδια της Premier League, κόντρα στην Μπέρνλι και την Γουότφορντ σκόρπισαν μικρές δόσεις αισιοδοξίας)

Βέβαια δεν θα είναι εύκολο το παιχνίδι για τους Κόκκινους Διαβόλους. Η πίεση για τη νίκη θα είναι μεγάλη. Οι υπόλοιπες ομάδες στον όμιλό τους είναι η Γιουβέντους του Κριστιάνο Ρονάλντο και η Βαλένθια. Άρα η νίκη κόντρα στην Γιάνγκ Μπόις κρίνεται επιτακτική για να υπάρχουν ελπίδες πρόκρισης. Μια ενδεχόμενη αποτυχία θα την αναγκάσει να διεκδικήσει έξι βαθμούς από τα άλλα δύο παιχνίδια.

Πόσο όμως θα προχωρήσει η ομάδα του Μάντσεστερ στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση; Ο θρυλικός Ρίο Φέρντιναντ δεν ήταν και τόσο αισιόδοξος. Αποδίδοντας την αδυναμία της ομάδας, που συνεχίζει υποστηρίζει με όλη του την καρδιά, στην αδυναμία της αμυντικής γραμμής: «Η Γιουνάιτεντ έχει ελάχιστες πιθανότητες να αφήσει το στίγμα της στη φετινή διοργάνωση. Η αμυντική γραμμή δεν είναι και δεν θα είναι καλή. Δεν έχουν αγοράσει κάποιον που θα μπορούσε να αλλάξει τα δεδομένα. Έχουν έναν Σούπερμαν (Νταβίντ Ντε Χέα). Αν δεν ήταν εκείνος δεν ξέρω τι θα συνέβαινε τα τελευταία τέσσερα χρόνια. Οι παίκτες μπροστά του, παρουσιάζουν δείγματα ασυνέπειας κάθε εβδομάδα.Δεν μπορείτε να φτιάξεις άμυνας βασιζόμενους σε ανθρώπους που δεν θα είναι αξιόπιστοι»

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ