Μπαρτσελόνα – Αϊντχόφεν 4-0

Μπαρτσελόνα – Αϊντχόφεν 4-0

Με χατ-τρικ του Λιονέλ Μέσι κι ένα ακόμα γκολ του Ντεμπελέ, η Μπαρτσελόνα έκανε επίδειξη δύναμης κόντρα στην Αϊντχόφεν στο Καμπ Νου επικρατώντας 4-0. Εντυπωσιακά ρεκόρ για τον Αργεντινό σταρ.

Με το 2ο τέρμα του, έφτασε τα 102 γκολ στη διοργάνωση. Όσα έχει συνολικά η Αϊντχόφεν στο Champions League! Με το 3ο τέρμα του, έφτασε τα 8 χατ-τρικ στη διοργάνωση. Κανείς άλλος δεν το έχει καταφέρει. Ο Λιονέλ Μέσι, κατά πολλούς κορυφαίος ποδοσφαιριστής στον πλανήτη, φόρεσε τον μανδύα του ηγέτη. Ξανά. Κι οδήγησε την Μπαρτσελόνα σε εμφατική νίκη επί της Αϊντχόφεν (4-0). Οι φιλοξενούμενοι «μεθυσμένοι» από την χαρά της επιστροφής στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση ταξίδεψαν μέχρι την Βαρκελώνη για να κάνουν το καλύτερο δυνατό. Ο Φαν Μπόμπελ είχε ξεκαθαρίσει στους παίκτες του, μπορούν να… τσακωθούν για το ποιος θα πάρει τη φανέλα του Μέσι μετά το τελικό σφύριγμα του διαιτητή.

Οι Ολλανδοί ήταν οι πρώτοι που απείλησαν στο ματς. Με το δυνατό αριστερό σουτ του Περέιρο μόλις στο 4′ που δεν ανησύχησε τον Τερ Στέγκεν. Και κάπου εκεί. Στέρεψαν οι επιθετικές τους προσπάθειες. Μέσι (14′) Σουάρες (20′) έδειξαν τα δόντια τους, μα τα σουτ που επιχείρησαν δεν βρήκαν στόχο. Με την συμπλήρωση μισής ώρας παιχνιδιού, ο Βιργκέβερ ανέτρεψε στα όρια της περιοχής τον Ντεμπελέ. Την εκτέλεση του φάουλ ανέλαβε ο Λίο Μέσι και οι συμπαίκτες του, από την στιγμή που έστησε την μπάλα στο σημείο που του υπέδειξε ο ρέφερι, άρχισαν να σκέφτονται την σέντρα…

Με αριστοτεχνικό τρόπο ο Αργεντινός έστειλε την μπάλα στα δίχτυα για το 1-0 της ομάδας του. Πετυχαίνοντας το πρώτο γκολ της σεζόν στο Champions League. Στην επανάληψη,ο Κουτίνιο δεν κατάφερε στο 58′ να νικήσει τον Ζοέτ,  ο Ντεμπελέ όμως το έκανε στο 75′ γράφοντας το 2-0, στο 77′ ο  Βασιλιάς της Καταλονίας έκανε το 3-0 (εκμεταλλευόμενος την πάσα του Σουάρες) και στο 87′ το 4-0 πάλι μετά από ασίστ του Ουρουγουανού, κάνοντας χατ-τρικ. Όχι οποιοδήποτε χατ-τρικ το 8ο στη διοργάνωση. Περισσότερα από οποιονδήποτε άλλον στην Ιστορία του θεσμού.

Στο 79′ του αγώνα ο Τάσος Σιδηρόπουλος απέβαλλε τον Ουμτιτί με δεύτερη κίτρινη κάρτα.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

Μπαρτσελόνα: Τερ Στέγκεν, Σέρτζι Ρομπέρτο, Πικέ, Ουμτιτί, Τζόρντι Άλμπα, Ράκιτιτς (85′ Βιδάλ), Μπουσκέτς, Κοουτίνιο (81′ Λενγκλέτ), Ντεμπελέ (Άρτούρ), Σουάρες, Μέσι.

Αϊντχόφεν: Ζοέτ, Tασέντε, Φίρχεφερ (67′ Ίσιματ-Μίριν), Σβάαμπ, Ντάμφρις, Χέντριξ, Ροσάριο (82′ Γκουτιέρες), Μπέρχβιν (78′ Μάλεν), Περέιρο, Λοσάνο, Ντε Γιονγκ.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ