Μονακό – Ατλέτικο Μαδρίτης 1-2

Μονακό – Ατλέτικο Μαδρίτης 1-2

Η Ατλέτικο Μαδρίτης μπορεί να βρέθηκε πίσω στο σκορ στο Πριγκιπάτο κόντρα στην Μονακό, όμως βρήκε τον τρόπο αρχικά να ισοφαρίσει και στη συνέχεια να φέρει τούμπα το ματς επικρατώντας 2-1. Νίκη και για την Ντόρτμουντ επί της Κλαμπ Μπριζ (1-0).

Η ήττα από την Θέλτα στη La Liga και η ισοπαλία κόντρα στην Εϊμπάρ (1-1) είχαν φέρει πολλά γκρίζα σύννεφα πάνω από τη Μαδρίτη. Η νίκη στην πρεμιέρα των ομίλων του Champions League κόντρα στη Μονακό λοιπόν ήταν… βιοτική ανάγκη για τους Ροχιμπλάνκος. Με γκολ των Ντιέγκο Κόστα και Χοσέ Χιμένες εν τέλει επετεύχθη (2-1) και το χαμόγελο επέστρεψε στην ερυθρόλευκη πλευρά της Μαδρίτης.

Μόλις στο 6ο λεπτό, η Ατλέτι άγγιξε το γκολ, με το σύνηθες δίδυμο Γκριεζμάν – Κόστα να συνεργάζεται άψογα, τον Ισπανό να βγαίνει τετ-α-τετ με το τέρμα αλλά το σουτ του να φεύγει μόλις άουτ. Στο 13′ οι γηπεδούχοι απείλησαν με το μακρινό σουτ του Ν’Ντοράμ να δυσκολεύει τον Όμπλακ αλλά να μην βρίσκει στόχο. Πέντε λεπτά αργότερα, ωστόσο, ο Σαμουέλ Γκραντσίρ μετά από συνεχόμενα λάθη της άμυνας των Ροχιμπλάνκος «πλήγωσε» τους Μαδριλένους και έκανε το 1-0 για την ομάδα του.

Με την συμπλήρωση του πρώτου ημιώρου του αγώνα, ο Ντιέγκο Κόστα δεν έχασε την ευκαιρία. Ο Γκριεζμάν του σέρβιρε την μπάλα εξαιρετικά κι εκείνος την έστειλε στην αριστερή γωνία της εστίας για το 1-1 της Ατλέτικο. Λίγο πριν εκπνεύσει το πρώτο 45λεπτο, ο Χοσέ Μαρία Χιμένες πήδηξε ψηλότερα από όλους στην εκτέλεση κόρνερ του Κόκε και με καρφωτή κεφαλιά «έγραψε» το 2-1 για την ομάδα του, στέλνοντας τους Μαδριλένους προηγούμενους στα αποδυτήρια για το ημίχρονο.

Στην επανάληψη και συγκεκριμένα στο 51′ ο Κόστα βρήκε δίχτυα μα ο βοηθός υπέδειξε το οφσάιντ και το γκολ ακυρώθηκε. Τα υπόλοιπα λεπτά κύλησαν με συντριπτική κατοχή για τους φιλοξενούμενους και ένα ακόμα σεμινάριο «ξέρω να παίρνω το αποτέλεσμα», ακόμα και αν ο Γκλικ απείλησε με έμφραγμα τον Σιμεόνε (που ως τιμωρημένος παρακολουθούσε το ματς από τον… εξώστη),με την κεφαλιά του στις καθυστερήσεις  να περνάει λίγο έξω από το αριστερό δοκάρι της εστίας του Όμπλακ.

Μονακό (Λεονάρντο Ζαρντίμ): Μπενάλιο, Χένρικς, Γκλικ, Ζέμερσον, Σιντιμπέ, Τιέλεμανς, Ν’ Ντοράμ, Αολού (69’ Τραορέ), Γκρανσντίρ (77’ Σιλά), Τσαντλί (58’ Μπουλά), Φαλκάο

Ατλέτικο (Ντιέγκο Σιμεόνε): Ομπλάκ, Χουανφράν, Γοδίν, Χιμένες, Ερνάντεζ, Ρόδρι, Σαούλ, Κόκε, Κορέα (70’ Λεμάρ), Γκριζμάν, Ντιέγκο Κόστα

https://www.youtube.com/watch?v=HI9ISpLpTOg

Κλαμπ Μπριζ – Μπορούσια Ντόρτμουντ 0-1

Με το τυχερό γκολ του Πούλισιτς στο 85ο λεπτό, η Μπορούσια Ντόρτμουντ επικράτησε εκτός έδρας 1-0 της πολύ σκληρής για να πεθάνει Κλαμπ Μπριζ. Οι γηπεδούχοι είχαν τον έλεγχο του αγώνα, με τον Μπούρκι να αντιστέκεται σθεναρά κρατώντας την εστία του ανέπαφη. Στην επανάληψη οι Βεστφαλοί παρουσιάστηκαν πιο σίγουροι χωρίς και πάλι να καταφέρουν να γίνουν ιδιαιτέρως απειλητικοί για τον Λέτιτσα. Έπρεπε να φτάσει το 85ο λεπτό, ο Πούλισιτς και το λάθος του Μίτροβιτς για βρουν γκολ οι παίκτες του Φαβρ. Ένα, ήταν αρκετό.

Κλαμπ Μπριζ (Ιβάν Λέκο): Λέτιτσα, Πουλέν, Ριτς, Μίτροβιτς, Ντένσβιλ, Γκρόνεβελντ (76’ Ντένις), Βόρμερ, Βάνακεν, Βλιέτινκ (56’ Κόολς), Γουέσλεϊ, Βόσεν (82’ Οπεντά)

Μπορούσια Ντόρτμουντ (Λουσιέν Φαβρ): Μπούρκι, Σμέλτσερ, Ακάντζι, Ντιαλό, Πίσεκ, Βάιγκλ (84’ Νταούντ), Βίτσελ, Γκέτσε (62’ Καγκάβα), Βολφ, Σάντσο (69’ Πούλισιτς), Ρόις

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ