Άγιαξ – ΑΕΚ 3-0

Άγιαξ – ΑΕΚ 3-0

Η τραγική ΑΕΚ του δευτέρου ημιχρόνου πέταξε στα σκουπίδια την προσπάθεια του πρώτου. Σκληρό μάθημα από τον Ταλιαφίκο και την παρέα του στους πρωταθλητές Ελλάδας

H AEK πάλεψε για ένα ημίχρονο στην Ολλανδία απέναντι στον Άγιαξ, όμως το γκολ του Ταλιαφίκο με το ξεκίνημα του δευτέρου μέρους «έκοψε» τα πόδια των παικτών της Ένωσης, που δεν κατάφεραν να αντιδράσουν, οπισθοχώρησαν και δέχθηκαν άλλα δύο τέρματα. Αυτό το 3-0 υπέρ του Αίαντα δείχνει «βαρύ» βάσει της εικόνας του ματς, όμως η ΑΕΚ κατάλαβε από πρώτο χέρι πως στο Champions League κάθε λάθος πληρώνεται. Οι Κιτρινόμαυροι έκαναν αρκετά από αυτά στο δεύτερο ημίχρονο του παιχνιδιού και γνώρισαν την ήττα με κάτω τα χέρια από τον Άγιαξ.

Οι απουσίες που είχε να διαχειριστεί ο Μαρίνος Ουζουνίδης… φάνηκαν στο ματς απέναντι στην ολλανδική ομάδα, με την ΑΕΚ να στερείται λύσεων για να μπορέσει να αντιστρέψει την εις βάρος της κατάσταση. Ο Ζίγιεκ με τον Τάντιτς έκαναν ότι ήθελαν στο γήπεδο από ένα σημείο και μετά, ενώ ο Ταλιαφίκο έγινε… δήμιος της Ένωσης, σκοράροντας δύο από τα τρία συνολικά γκολ των γηπεδούχων! Σε ένα παιχνίδι που κρίθηκε αποκλειστικά στο δεύτερο ημίχρονο, όπου σημειώθηκαν και τα τρία τέρματα.

Εκεί, όπου η ΑΕΚ… χάθηκε από το γήπεδο, πετώντας στα σκουπίδια την πολύ καλή εικόνα που είχε στα πρώτα 45 λεπτά. Όταν όχι μόνο δεν απειλήθηκε από τον Άγιαξ, αλλά έδειξε ικανή να δημιουργήσει και προβλήματα. Όλα αυτά ωστόσο πήγαν περίπατο μετά το 1-0, με τον Δικέφαλο να μην βρίσκει απάντηση στις προσπάθειες των γηπεδούχων και να παρουσιάζει ένα εντελώς διαφορετικό πρόσωπο.

Έκπληξη από Ουζουνίδη

Ο Μαρίνος Ουζουνίδης επέλεξε να δώσει φανέλα βασικού στον Τσόσιτς και να αφήσει εκτός τον Γκάλο, προκειμένου να θωρακίσει τη δεξιά πτέρυγα της ΑΕΚ. Ενώ παράλληλα με την παρουσία του Σέρβου κέρδιζε και σε ύψος, με το συγκεκριμένο στοιχείο να ήταν ζητούμενο για την Ένωση. Έτσι ο Μπακάκης έγινε δεξί χαφ με τον Τσόσιτς πίσω του και ο Κλωναρίδης παρέμεινε στο πλευρό του Πόνσε.

Αυτή η επιλογή του Ουζουνίδη λειτούργησε εξαιρετικά. Ο Άγιαξ παρότι κρατούσε την μπάλα στην κατοχή του δεν έβρισκε διαδρόμους προς την εστία του Μπάρκα. Η Ένωση αμυνόταν υποδειγματικά, έχοντας σε πολύ μεγάλη βραδιά τόσο τον Οικονόμου, όσο και τον Λαμπρόπουλο.

Όσο περνούσε η ώρα οι Κιτρινόμαυροι αποκτούσαν αυτοπεποίθηση και κέρδιζαν μέτρα στο γήπεδο. Μάλιστα, ήταν εκείνοι που απείλησαν πρώτοι, με την κεφαλιά του Σιμόες στο 14’ που έφυγε ελάχιστα άουτ. Η ΑΕΚ ανέβαινε συνεχώς και σε κάθε ευκαιρία που είχε την μπάλα στην κατοχή της, έψαχνε την αντεπίθεση.

Οι Κλωναρίδης και Πόνσε ήταν ιδιαίτερα δραστήριοι και δεν άφηναν την άμυνα του Άγιαξ να… ηρεμήσει. Την ίδια στιγμή, οι Σιμόες και Γαλανόπουλος κέρδιζαν την μάχη του κέντρου και το παιχνίδι πήγαινε στα μέτρα του Δικεφάλου. Με τον Άγιαξ μακριά από την περιοχή της Ένωσης. Ο Αίαντας έκανε την πρώτη και τελευταία του ευκαιρία στο πρώτο μέρος στο 33 με το σουτ του Ζίγιεκ που έφυγε άουτ. Από εκεί και πέρα η ομάδα του Τεν Χαγκ δεν μπόρεσε να κάνει το παραμικρό, με αποτέλεσμα αυτό το 0-0 του ημιχρόνου να μοιάζει απολύτως λογικό.

Γκολ με το… καλησπέρα

Το παιχνίδι στο δεύτερο μέρος άλλαξε εντελώς και μάλιστα με το… καλησπέρα. Ο Άγιαξ κατάφερε να σκοράρει στο 47’ με τον Ταλιαφίκο, σε μια φάση που η άμυνα της ΑΕΚ πιάστηκε στον ύπνο. Έτσι η ομάδα του Τεν Χαγκ πήρε από νωρίς το προβάδισμα στο δεύτερο μέρος και από εκεί και πέρα, τα πράγματα ήταν εντελώς διαφορετικά.

Αυτό το γκολ αποσυντόνισε την Ένωση που έμοιαζε σαν χαμένη στο γήπεδο. Οι Κιτρινόμαυροι κλείστηκαν ακόμα περισσότερο και ο Άγιαξ πίεζε για ένα δεύτερο γκολ. Που έδειχνε πως θα ερχόταν αργά ή γρήγορα. Ο Ουζουνίδης αποφάσισε να αλλάξει τα πλάνα του. Ο Άλεφ πήρε τη θέση του Γαλανόπουλου και ο Γιαννιώτας εκείνη του Μπακάκη. Παράλληλα, ο Μάνταλος ήρθε στον άξονα με τον Κλωναρίδη αριστερά και η διάταξη έγινε πια 4-2-3-1.

Ωστόσο η ΑΕΚ δεν μπορούσε να πάρει μέτρα στο γήπεδο. Ο Άγιαξ είχε επιβάλλει πλήρως τον ρυθμό του και στο 77’ «καθάρισε» οριστικά το ματς. Ο Βαν Ντε Μπικ βρέθηκε ανενόχλητος στην περιοχή της ΑΕΚ και με πλασέ στην κίνηση έκανε το 2-0.

Πλέον, η υπόθεση νίκη είχε «κλειδώσει» για τον Αίαντα, αφού η Ένωση αδυνατούσε να αντιδράσει. Με αποτέλεσμα στο 90’ να δεχθεί και τρίτο γκολ. Όταν ο Ταλιαφίκο με την βοήθεια της τύχης είδε την μπάλα να καταλήγει στα δίχτυα του Μπάρκα. Έτσι, η ΑΕΚ ξεκίνησε με ήττα την πορεία της στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ, γνωρίζοντας για τα καλά πως τα πράγματα δεν θα είναι εύκολα. Καθώς οι ομάδες που καλείται να αντιμετωπίσει είναι πολύ υψηλού επιπέδου, όπως αποδείχθηκε και από το αποψινό παιχνίδι.

Το κλειδί: Το γρήγορο γκολ του Ταλιαφίκο στο ξεκίνημα του δευτέρου μέρους, που «έκοψε» τα πόδια των παικτών της ΑΕΚ.

Το 10άρι: Ο Ζίγιεκ. Ο άσος του Άγιαξ ήταν μόνιμη πηγή κινδύνων για την Ένωση κάνοντας μεγάλη ζημιά.

Στον πάγκο: Ο Αντρέ Σιμόες. Ο Πορτογάλος χαφ έκανε κακό ματς με αρκετά λάθη. Μεταξύ αυτών και εκείνο που έφερε το δεύτερο γκολ.

Γιατί κόουτς: Η απόφαση του Ουζουνίδη να ανακατέψει την τράπουλα τον δικαίωσε για ένα ημίχρονο. Ωστόσο όταν η ΑΕΚ βρέθηκε πίσω στο σκορ φάνηκε πως δεν είχε τις επιλογές, για να βγάλει αντίδραση η ομάδα του.

ΑΓΙΑΞ-ΑΕΚ 3-0

Γήπεδο: Γιόχαν Κρόιφ Αρένα

Διαιτητής: Kάρλος Ντελ Θέρο

Βοηθοί: Χουάν Γιούστε, Ρομπέρτο Αλόνσο

Γκολ: 47’, 90’ Ταλιαφίκο, 77’ Βαν Ντε Μπικ,

Δοκάρια: –

Κίτρινες: Αλεφ (72′), Μάνταλος (74′), Ντε Γιονγκ (74′), Ζίγιεκ (74′), Ταλιαφίκο (88′)

Κόκκινες: –

Αγιαξ (Τεν Χαγκ, 4-3-3): Ονανά, Μαζραουΐ, Ντε Γιονγκ, Μπλιντ, Ταλιαφίκο, Σένε, Έιτινγκ, Νέρες (78′ Ντόλμπεργκ), Τάντιτς, Ζίγιεκ, Χούντελααρ (62′ Φαν Ντε Μπέεκ)

ΑΕΚ (Μ. Ουζουνίδης, 4-4-2): Μπάρκας, Τσόσιτς, Οικονόμου, Λαμπρόπουλος, Χουλτ, Μπακάκης (70′ Γιαννιώτας), Σιμόες, Γαλανόπουλος (61′ Αλεφ), Μάνταλος, Κλωναρίδης, Πόνσε (81′ Γιακουμάκης)

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ