Ολυμπιακός : Όταν παραπάνω από τις μισές μεταγραφές απογοητεύουν

Ολυμπιακός : Όταν παραπάνω από τις μισές μεταγραφές απογοητεύουν

Το πρόβλημα του φετινού Ολυμπιακού έχει γίνει ακόμη μεγαλύτερο καθώς παίκτες που ήρθαν το καλοκαίρι ως βασικοί έχουν «χαθεί» ή δεν προσφέρουν ανάλογα με τις προσδοκίες παρά τις ευκαιρίες που παίρνουν.

Το περασμένο καλοκαίρι άλλαξαν πολλά στον Ολυμπιακό. Προστέθηκαν πολλοί νέοι παίκτες στην προσπάθεια να δημιουργηθεί μια νέα ομάδα από την αρχή σύμφωνα με τις επιθυμίες του Μπέσνικ Χάσι.

Πρωταρχικός στόχος ήταν η πρόκριση στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ εξ ου και ο τρόπος προετοιμασίας που βγάζει πλέον προβλήματα μέσα στη σεζόν καθώς ήταν αποκλειστικά στο στόχο της άμεσης απόδοσης αποτελεσμάτων για το καλοκαίρι. Ο Χάσι έφερε δικά του παιδιά στον Ολυμπιακό, αφοσιώθηκε αποκλειστικά στον καλοκαιρινό στόχο χωρίς να μεριμνήσει για την συνέχεια με αποτέλεσμα να «φάει το κεφάλι» του με την εικόνα που είχε η ομάδα μέσα στον Σεπτέμβριο.

Τα όσα συνέβησαν το καλοκαίρι άφησαν «πληγές» στον Ολυμπιακό παρότι ο βασικός στόχος επετεύχθη. Προφανώς σε έναν όμιλο με Μπαρτσελόνα, Γιουβέντους και Σπόρτινγκ ο βαθμός δυσκολίας για τον Ολυμπιακό ήταν εξαρχής τεράστιος (μόνο όσοι ξεχειλίζουν από εμπάθεια κατά του Ολυμπιακού και αγνοούν βασικές αρχές του ποδοσφαίρου δεν μπορούν ή δεν θέλουν να το κατανοήσουν, αυτοί που παρουσίαζαν ως κάτι φυσιολογικό τον αποκλεισμό του ΠΑΟΚ από κάποια Έστερσουντ αλλά μιλούν τώρα για διασυρμό του Ολυμπιακού σε αυτό τον όμιλο) και ήταν δεδομένο πως θα χρειαστεί να ξεπεράσει τον εαυτό του για να μπορέσει να κερδίσει κάτι.

Η ήττα στην πρεμιέρα από την Σπόρτινγκ ήταν καταδικαστική, ο αποκλεισμός ήρθε οριστικά στη Λισαβόνα αφήνοντας πίκρα όχι γιατί χάθηκαν και οι τελευταίες ελπίδες αλλά κυρίως για την εικόνα που παρουσίασαν οι πρωταθλητές Ελλάδας.

Ένα από τα πιο σημαντικά στοιχεία της εξήγησης, όχι του αποκλεισμού, αλλά του συνολικού προβλήματος που αντιμετωπίζει ο Ολυμπιακός από το καλοκαίρι και μετά είναι η προσφορά των νέων παικτών που ήρθαν με μεγάλες προσδοκίες στο Λιμάνι.

Παίκτες που ήρθαν για βασικά «γρανάζια» της ερυθρόλευκης μηχανής αλλά αποδείχτηκαν γρήγορα-γρήγορα πως δεν μπορούν να δώσουν στην ομάδα τα αναμενόμενα.
Από τους 13 νέους της ομάδας είναι λίγοι αυτοί που μέχρι τώρα έχουν προσφέρει ουσιαστικά στον Ολυμπιακό.

Η κλάση του Οτζίτζα

Αποτελεί μια από τις ελάχιστες δικαιώσεις του Μπέσνικ Χάσι. Ο Κοσοβάρος τεχνικός έκανε τα πάντα για να τον φέρει στον Ολυμπιακό και η επίτευξη του στόχου του πρόσφερε στους πρωταθλητές έναν εξαιρετικό μέσο που έχει ήδη αφήσει τη «σφραγίδα» του στην ομάδα. Ο Οτζίτζα έχει φτάσει αισίως τα 18 ματς με τον Ολυμπιακό και με εξαίρεση το τελευταίο διάστημα που φαίνεται επηρεασμένος και από άλλα εξωαγωνιστικά θέματα (όπως η ληστεία στο σπίτι του) αποτελεί ένα από τα βασικά όπλα του φετινού Ολυμπιακού. Έχει αγωνιστεί σε 9 ματς πρωταθλήματος και άλλα τόσα Ευρώπης και έχει σημειώσει και 3 γκολ.

Οι αποκαλύψεις Σισέ και Κούτρη

Ψηλά στη λίστα των νεοαποκτηθέντων ερυθρολεύκων βρίσκονται και οι Σισέ και Κούτρης. Ο πρώτος πέρασε ένα δύσκολο καλοκαίρι καθώς ο Χάσι δεν τον… έβλεπε προτιμώντας να βάζει στόπερ τον Ρομαό παρά τον Γάλλο. Η απόλυση Χάσι έφερε στο προσκήνιο τον Σισέ που έχει μετατραπεί σε αποκάλυψη για τον Ολυμπιακό με εξαιρετικές εμφανίσεις. Στις 7 συμμετοχές του (6 πρωτάθλημα, 1 κύπελλο) έχει σκοράρει δύο φορές ενώ διακρίνεται για το δυναμικό του παιχνίδι. Από την άλλη ο Κούτρης κέρδισε με το καλημέρα θέση στην ενδεκάδα και δείχνει πως είναι παίκτης που μπορεί να δώσει πολλά στην ομάδα. Του λείπει η εμπειρία όπως φάνηκε και στη Λισαβόνα αλλά είναι παίκτης που ο Ολυμπιακός αξίζει να επιμείνει και να επενδύσει πάνω του.

Η εμπειρία του Προτό, ο Ένγκελς και ο Μπεν

Ο Προτό ήρθε για να είναι ο δεύτερος τερματοφύλακας του Ολυμπιακού αλλά μετά τα όσα συνέβησαν με τον Καπίνο πήρε φανέλα βασικού. Η εμπειρία του και η σταθερότητα του τον διακρίνουν στις 11 έως τώρα συμμετοχές του. Από την άλλη ο Ένγκελς μπήκε κατευθείαν στα βαθιά, πολλοί βιάστηκαν να τον κρίνουν αρνητικά όμως όσο ο Ολυμπιακός άρχισε να θυμίζει και πάλι ομάδα τόσο ο νεαρός Βέλγος στόπερ βελτιωνόταν. Έχει καταγράψει 9 συμμετοχές και συνολικά είναι στην κατηγορία των παικτών που μπορούν να προσφέρουν στην ομάδα. Όσον αφορά τον Μπεν, ήταν το πρόσωπο του καλοκαιριού, με την απίθανη εμφάνιση στο Βελιγράδι. Ο Χάσι όμως γρήγορα τον άφησε στην άκρη και όταν επέστρεψε με τον Λεμονή ήρθε ο τραυματισμός για να τον βγάλει εκτός δράσης.

Απογοητεύουν και μειώνουν τις λύσεις

Αν οι παραπάνω έξι ερυθρόλευκοι με τον ένα ή τον άλλο τρόπο προσφέρουν στον Ολυμπιακό οι υπόλοιποι εφτά που ήρθαν το καλοκαίρι στην ομάδα απογοητεύουν. Παίκτες που ήρθαν για να παίξουν βασικοί και να δώσουν το κάτι παραπάνω στην ομάδα. Παίκτες που πληρώθηκαν αδρά αλλά ούτε στο ελάχιστο δεν έχουν προσφέρει αυτά που όλοι περίμεναν στον Πειραιά. O Εμενίκε που το περισσότερο διάστημα είναι τραυματίας έχοντας καταγράψει 10 συμμετοχές με 4 γκολ, τα τρία όμως στο Κύπελλο, ο Καρσελά που παρά τις 15 συμμετοχές δεν έχει μπορέσει να δώσει κάτι ουσιαστικό στην ομάδα απογοητεύοντας πλήρως έως τώρα αλλά και ο Τζούρτζεβιτς που μπήκε (χωρίς λόγο) κατευθείαν στα βαθιά και ακόμη δεν έχει μπορέσει στα 11 ματς που έχει παίξει να δείξει τα στοιχεία που όλοι περίμεναν.
Ακόμη μεγαλύτερες απογοητεύσεις ο Βούκοβιτς, ο «Υπουργός Άμυνας» που πρόλαβε να παίξει 4 ματς, έμεινε μεγάλο διάστημα εκτός λόγω τραυματισμού και μετά έχασε τη θέση του, αλλά και ο Μίλιτς με τον ίδιο αριθμό αγώνων που δεν υπολογίζεται ούτε από τον Λεμονή.
Από την άλλη Ζιλέ και Ταχτσίδης έχουν 13 και 8 συμμετοχές αντίστοιχα χωρίς όμως και οι δύο να έχουν καταφέρει να ξεχωρίσουν. Λίγα πράγματα, ελάχιστα σε σχέση με αυτά που περίμεναν στον Ολυμπιακό από τους δύο κεντρικούς μέσους όταν τους αποκτούσαν.

Παίκτης/Συμμετοχές/Πρωτάθλημα/Τσάμπιονς Λιγκ/Κύπελλο/Γκολ

Προτό/11/6/4/1/-
Μίλιτς/4/2/-/2/-
Κούτρης/16/7/8/1/1
Βούκοβιτς/4/1/2/1/-
Ένγκελς/9/5/4/-/2
Σισέ/7/6/-/1/2
Ταχτσίδης/8/4/2/2/-
Οτζίτζα/18/9/9/-/3
Ζιλέ/13/6/6/1/2
Καρσελά/15/6/8/1/1
Τζούρτζεβιτς/11/6/4/1/1
Εμενίκε/10/5/3/2/4
Μπεν/8/2/5/1/2

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ