Το scouting report της Μπενφίκα: Μια… άστατη μηχανή παραγωγής ευκαιριών

Το scouting report της Μπενφίκα: Μια… άστατη μηχανή παραγωγής ευκαιριών

Είδαμε, ξαναείδαμε την Μπενφίκα και καταλήξαμε σε όσα πρέπει να προσέξει απόψε η ΑΕΚ.

Από τον Νοέμβριο του 2016 μέχρι σήμερα η Μπενφίκα μετρά έξι σερί ήττες σε αγώνες ομίλων Champions League. Απόψε (22:00) έρχεται στο ΟΑΚΑ με στόχο να κερδίσει την ΑΕΚ για να είναι στο κόλπο της πρόκρισης, αφού στην πρεμιέρα είδε το «τρένο» της Μπάγερν Μονάχου να περνά… από πάνω της στη Λισαβόνα. Η μία και μοναδική ήττα της φέτος.

Είναι ένα άκρως επιθετικό και θεαματικό σύνολο. Σκέτη «μηχανή παραγωγής ευκαιριών», αλλά το κάνει με άστατο τρόπο. Και το «πληρώνει» πότε-πότε. Με την Μπάγερν Μονάχου το έκανε, το «πλήρωσε». Με την Τσάβες το έκανε, το «πλήρωσε». Παραλίγο και με τον ΠΑΟΚ αφού μετά το 1-1 της Πορτογαλίας με τις πολλές χαμένες ευκαιρίες, είδε τους Θεσσαλονικείς να προηγούνται με 1-0 στην Τούμπα. Τελικά σοβαρεύτηκε και με διαφορά ποιότητας έβαλε 4 γκολ με συνοπτικές διαδικασίες και προκρίθηκε.

Ο Ρουί Βιτόρια δέχεται πίεση από τον κόσμο και τα ΜΜΕ στην Πορτογαλία. Η Μπενφίκα δεν είναι καν στην κορυφή της βαθμολογίας. Η εικόνα της δεν έχει συνοχή, συνέπεια και το σύνολο δεν είναι συμπαγές. Ειδικά όταν λείπει και ο κέρβερος της άμυνας, Ζαρντέλ, όπως απόψε. Το 4-1-4-1 έχει μονιμοποιηθεί και οι ποιοτικοί μεσοεπιθετικοί παράγουν συνέχεια. Το πρόβλημα είναι ότι δεν σκοράρει με συνέπεια η ομάδα και αυτό προβληματίζει. Φέτος εκτός έδρας έχει σκοράρει σε όλα τα ματς. Συγκεκριμένα στα τέσσερα τελευταία γκολ έχει βάλει τουλάχιστον δύο γκολ και μετρά και δύο τεσσάρες.

Η Μπενφίκα έρχεται από γκέλα στην Πορτογαλία και ήττα στην πρεμιέρα του Champions League από την Μπάγερν Μονάχου στη Λισαβόνα. Οπότε έχει πίεση στα πόδια της για να κερδίσει απόψε την ΑΕΚ και αναμένεται να βγάλει εγωισμό. Τι θα δούμε στο χορτάρι; Κάτω από τα δοκάρια αναμένεται να είναι ο Βλαχοδήμος, δεξί μπακ ο Αντρέ Αλμέιδα, αριστερό ο Γκριμάλντο και στόπερ οι Ρούμπεν Ντίας και Κόντι. Αμυντικό χαφ ο Φέισα, μπροστά του οι Γκέντσον – Πίτσι ως εσωτερικοί μέσοι, δεξί εξτρέμ ο Σάλβιο, αριστερό ο Ράφα και στην κορυφή της επίθεσης ο Σεφέροβιτς.

Το προπονητικό τιμ έχει πάρει τις πληροφορίες που έπρεπε για την Μπενφίκα. Μπόλικο ταλέντο, δυνατά άκρα. Άρα Μπακάκης και Χουλτ θα έχουν πολλή και σκληρή δουλειά και πρέπει να είναι συνεπείς στις θέσεις τους.

Που θα (πρέπει να) χτυπήσει η ΑΕΚ; Στην αφέλεια και την έλλειψη εμπειρία της Μπενφίκα. Για να δούμε…

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ