ΑΕΚ-Μπενφίκα: Η κριτική των παικτών της ΑΕΚ

ΑΕΚ-Μπενφίκα: Η κριτική των παικτών της ΑΕΚ

Διαβάστε την κριτική των παικτών της Ένωσης για το παιχνίδι κόντρα στην Μπενφίκα.

Η ΑΕΚ βρέθηκε νωρίς πίσω στο σκορ στο ΟΑΚΑ κόντρα στην Μπενφίκα, μα με τα δύο τέρματα του Βίκτωρα Κλωναρίδη έφερε το ματς στα ίσα και «άγγιξε» τη νίκη πριν ο Σεμέντο στο 74′ διαμορφώσει το τελικό 3-2 για τους Πορτογάλους.

Βασίλης Μπάρκας: Δέχθηκε τρία γκολ ξανά. Σε αυτό το επίπεδο κάθε σουτ, κάθε τελείωμα είναι μισό… γκολ. Φέρει ευθύνη για την κακή αντίδραση το στο 0-1 στο μακρινό σουτ, καθώς και στο 2-3 δέχθηκε ένα σουτ από πολύ μακριά και μπορούσε να έχει καλύτερη θέση.

Μιχάλης Μπακάκης: Τα χιλιόμετρα που έτρεξε ήταν ατέλειωτα. Στο πρώτο ημίχρονο επιχείρησε να βγει 2-3 φορές στην επίθεση από πίσω και τα πήγε καλά. Στο δεύτερο δεν βοήθησε τόσο. Ταλαιπωρήθηκε πολύ από τον Ράφα Σίλβα.

Νίκλας Χουλτ: Μακράν ο κορυφαίος της ΑΕΚ. Ότι έκανε η ΑΕΚ, το έκανε με τον Χουλτ στην επίθεση σε μεγάλο βαθμό. Ο Σάλβιο δεν μπόρεσε να τον κρατήσει πολύ πίσω, ενώ η μεγάλη επιστροφή της ΑΕΚ οφείλεται στον ίδιο. Έκανε αμέτρητες κούρσες από αριστερά, ο Αντρέ Αλμέιδα δεν μπόρεσε να τον αντιμετωπίσει σε κανένα σημείο του αγώνα. Έκανε την ασίστ στο 1-2 με υπέροχο τρόπο, ενώ στην επανάληψη ήταν συνεχής απειλή για την Μπενφίκα.

Ντμίτρο Τσιγκρίνσκι: Ο Ουκρανός έπαιξε το πρώτο του ματς ως βασικός στην Ευρώπη και έδειχνε ένα κλικ πιο αργός από τον ρυθμό της Μπενφίκα. Έχασε κάποιες φάσεις τους αντιπάλους, ενώ επιχείρησε να διαβάσει το ματς από πίσω. Όχι με τόσο επιτυχία. Στην φάση του 2-3 έπρεπε να κάνει πρώτος φάουλ στον Σεμέδο, ενώ στο 0-1 δεν διάβασε σωστά την φάση για να πέσει πάνω στον Σεφέροβιτς.

Μάριος Οικονόμου: Έκανε ψυχωμένο παιχνίδι, αλλά τελικά δεν έφτανε. Εκοψε πολλές φάσεις, προσπάθησε να ακολουθήσει τους επιθετικούς της Μπενφίκα, αλλά δεν ήταν εύκολο. Ηταν πιο σταθερός από τον Τσιγκρίνσκι. Βγήκε τελικά με ενοχλήσεις και έλειπε στο 2-3 του Σεμέδο.

Αντρέ Σιμόες: Αθόρυβη δουλειά κόντρα σε σπουδαίους χαφ. Δεν ξεχώρισε, αλλά έκανε βρώμικη δουλειά στο γήπεδο και προσπάθησε να ανακόψει τον ρυθμό τους. Δεν έκανε μεγάλο ματς, αλλά μπόλικη δουλειά που χρειαζόταν.

Κώστας Γαλανόπουλος: Πολύ καλή εμφάνιση από τον νεαρό Ελληνα μέσο. Είδε το ματς ως ευκαιρία και την άρπαξε. Ο Γαλανόπουλος δεν… μάσησε κόντρα σε Φέισα, Πίτζι και Ζέλσον Φερνάντες και έπεφτε πάνω τους για να τους κόψει. Πολλές φορές τα κατάφερε. Ελέγχεται για την φάση με τον Σεμέδο διότι είναι ο πρώτος που πέρασε στο κέντρο.

Πέτρος Μάνταλος: Με τα πάνω του και τα κάτω του. Πέρασαν ξανά από τον Μάνταλο πολλές μπάλες. Και αυτό είναι κουραστικό για αυτό και στο τέλος έκανε λάθη. Ηταν ο μόνος που έβλεπε όλο το γήπεδο και άπλωνε το παιχνίδι, ενώ βρήκε αμέτρητες φορές τον Χουλτ μόνο του στα αριστερά στο πρώτο και στο δεύτερο 45λεπτο. Πρέπει να πάρει ανάσες και να βρει η ΑΕΚ και άλλους τρόπους να κάνει επιθέσεις γιατί τον φθείρει άσκοπα.

Τάσος Μπακασέτας: Στο 15’ έκανε το… έγκλημα να χάσει τον Γκριμάλντο στην πλάτη του και μαζί να έρθει το 0-2 που έκοψε τα πόδια της ΑΕΚ. Από εκεί και πέρα… ξύπνησε. Άγγιξε το γκολ με φοβερή προσπάθεια στο πρώτο ημίχρονο και συνεχώς ζητούσε μπάλες για να απειλήσει. Δεν κατάφερε όμως να κάνει κάτι ουσιαστικά μετά την φάση με τον Βλαχοδήμο, ενώ έδωσε μια πολύ ωραία πάσα στο χαμένο τετ α τετ του Κλωναρίδη.

Βίκτωρ Κλωναρίδης: Ο άνθρωπος που με τα γκολ του γύρισε το ματς, ο άνθρωπος που… κλώτσησε την ευκαιρία να βάλει την ΑΕΚ μπροστά στο σκορ. Ήταν στην σωστή θέση ερχόμενος ως τρέιλερ από πίσω και στο 1-2 και στο 2-2, αλλά στην ανεπανάληπτη φάση του τετ α τετ. Μια φάση που θα μπορούσε να σιγουρέψει το γκολ αν έδινε δίπλα στον Γιακουμάκη.

Εζεκίελ Πόνσε: Πάλεψε πολύ στο ματς, αλλά ως φορ οφείλει να… έχει το γκολ περισσότερο. Με την κίνηση του να μπει πάνω στον Ρούμπεν Ντίας στις καθυστερήσεις του α’ ημιχρόνου κερδίζει την κόκκινη κάρτα. Μια κόκκινη που άλλαξε το ματς. Έχασε μια σπουδαία ευκαιρία στο α’ ημίχρονο, ενώ στο β’ ημίχρονο προσπάθησε να ανοίγει χώρους και χαρακτηριστικό είναι ότι δεν είχε ευκαιρία για γκολ. Ηταν καθοριστικός για την επίθεση και η απουσία του όταν βγήκε ήταν σημαντική.

ΑΛΛΑΓΕΣ

Γιώργος Γιακουμάκης: Μπήκε στο τελευταίο μισάωρο του αγώνα αντί του Πόνσε, πάλεψε, προσπάθησε να πάρει καλές θέσεις, αλλά δεν τα κατάφερε. Θα μπορούσε να γίνει ήρωας αν ο Κλωναρίδης του έδινε δίπλα την μπάλα στο φοβερό τετ α τετ του 73’…

Ούρος Τσόσιτς: Μπήκε στο 68’ στην θέση του τραυματία Οικονόμου. Λίγα λεπτά έγινε το… έγκλημα με τον Σεμέδο, με τον Σέρβο στόπερ όμως να είναι μακριά και να μην φέρει ευθύνη.

Ροντρίγκο Γκάλο: Μπήκε στο 79’ για να τονώσει τη δεξιά πλευρά με σέντρες, ή ένα καλό στημένο. Ωστόσο δεν είχε πολλές ευκαιρίες

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ