«Το βλέπετε. Πάμε να το γυρίσουμε από τα άκρα!»

«Το βλέπετε. Πάμε να το γυρίσουμε από τα άκρα!»

Η προφητική ομιλία του Μαρίνου Ουζουνίδη στο ημίχρονο του παιχνιδιού με την Μπενφίκα.

Το σκορ στο πρώτο 45λεπτο ήταν… βαρύ για την ΑΕΚ. Νωρίς-νωρίς 0-2, με την Ενωση μετά το 20’ να παίρνει τα ηνία του αγώνα αλλά τον Βλαχοδήμο και την αστοχία να την κρατούν στο μηδέν επιθετικά. Μόνη ελπίδα, μόνο… αποκούμπι η αποβολή του Ρούμπεν Ντίας λόγω της οξυδέρκειας του Εζεκίελ Πόνσε να μπει σε μια χαμένη φάση στις καθυστερήσεις του πρώτου ημιχρόνου. Αυτή η φάση ήταν και το… κλειδί για να γυρίσει το ματς με τα 2 γκολ του Κλωναρίδη, αν και η οβίδα του Σεμέδο… προσγείωσε άπαντες και έδωσε τους βαθμούς στην Μπενφίκα.

Ο Μαρίνος Ουζουνίδης μετά το πρώτο 20λεπτο είδε το πλάνο του να εφαρμόζεται. Κάτω η μπάλα, παιχνίδι από τα άκρα, κυρίως από τα αριστερά με Μάνταλο και Χουλτ. Υπομονή και επιμονή εκεί που η ΑΕΚ έχει το πλεονέκτημα. Είχε πάρει το μήνυμα ότι η ΑΕΚ έχει τον χώρο και τον χρόνο να κάνει το παιχνίδι της πιέζοντας, και με τον κόσμο πλέον στην εξίσωση.

Έτσι, η ομιλία του στο ημίχρονο ήταν… συγκεκριμένη και στοχευμένη. «Βλέπετε ότι μετά τα δύο γκολ που φταίμε εμείς, δεν μπορούν να παίξουν επιθετικά. Θα συνεχίσουμε να κάνουμε το παιχνίδι. Δεν είναι για 0-2, δεν το βλέπετε; Πάμε να το γυρίσουμε, να παίξουμε από τα άκρα. Εκεί έχουν πρόβλημα» είπε μεταξύ άλλων ο προπονητής της ΑΕΚ στην ανάπαυλα και με την έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου δικαιώθηκε. Πολύ γρήγορα η Ενωση έστειλε το μήνυμα της αντεπίθεσης, το 0-2 έγινε 2-2 και αν ο Κλωναρίδης είχε το καθαρό μυαλό να δει τον Γιακουμάκη στο 73’ η ΑΕΚ θα ήταν μπροστά στο σκορ και με παίκτη παραπάνω. Αντ’ αυτού είδε τον Σεμέδο να παίρνει την μπάλα, δίχως συνεργασία με συμπαίκτη του, να την κουβαλά με άνεση μέχρι λίγο έξω από την περιοχή και με ένα δυνατό σουτ να εκμεταλλεύεται το ένα… κλικ της λάθος θέσης του Μπάρκα κάτω από τα δοκάρια για το 2-3.

Μπορεί η ΑΕΚ βαθμολογικά να μην κέρδισε πολλά από το παιχνίδι με την Μπενφίκα, αλλά στην ψυχολογία και στην αγωνιστική ουσία πήρε πολλά. Έρχεται ένα κομβικό ντέρμπι με τον Ολυμπιακό την Κυριακή και στόχος είναι να κερδίσει μια ομάδα με αρκετά αγωνιστικά προβλήματα, τα οποία θεωρούν στην ΑΕΚ ότι μπορούν να… χτυπήσουν το βράδυ της Κυριακής στο ΟΑΚΑ.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ