Ατλέτικο Μαδρίτης – Κλαμπ Μπριζ 3-1

Ατλέτικο Μαδρίτης – Κλαμπ Μπριζ 3-1

Με γκολ των Γκριεζμάν και Κόκε η Ατλέτικο πήρε τη νίκη κόντρα στην Μπριζ στο Wanda Metropolitano, νίκη και για την Ντόρτμουντ κόντρα στη Μονακό (3-0).

Οι εύκολες νίκες δεν ταιριάζουν με την ιδιοσυγκρασία της. Δυσκολεύτηκε και απέναντι στη Μονακό στην πρώτη αγωνιστική, δυσκολεύτηκε για ένα ημίχρονο και απέναντι στην Κλαμπ Μπριζ. Το να παίρνει το επιθυμητό αποτέλεσμα όμως είναι το… μεσαίο της όνομα. Με τα τέρματα των Αντούαν Γκριεζμάν και Κόκε η Ατλέτικο Μαδρίτης επιβλήθηκε λοιπόν της Κλαμπ Μπριζ (3-1) που κατάφερε απλώς να ισοφαρίσει προς στιγμήν σε 1-1 με γκολάρα του Γκρούνεφελτν. Κάπως έτσι έθεσε γερά τα θεμέλια της πρόκρισης στη φάση των «16» της διοργάνωσης. Μαζί με την έτερη «δυνατή» του ομίλου Μπορούσια Ντόρτμουντ.

Ο παγκόσμιος πρωταθλητής Αντουάν Γκριεζμάν στους πρώτους επίσημους αγώνες της ομάδας προβλημάτισε με την απόδοσή του. Το βράδυ της Τετάρτης φώναξε ένα ηχηρό «I’m back» και κάπως ξόρκισε την γκρίνια στην ερυθρόλευκη πλευρά της Μαδρίτης. Τόσα μύρια κόστισε η παραμονή του εξάλλου. Δεν είναι παίξε γέλασε αυτά τα πράγματα. Ο Γάλλος στράικερ άνοιξε το σκορ για την ομάδα του στο 28ο λεπτό εκμεταλλευόμενος την ασίστ του συμπατριώτη του Λεμάρ.

Στο 39′ όμως η Μπριζ που μέχρι τότε δεν είχε απειλήσει ουσιαστικά την εστία του Όμπλακ έκανε το 1-1 μετά από τρομερή γκολάρα του Γκρούνεφελντ που άφησε μάλλον αβοήθητο τον Σλοβένο κίπερ της Ατλέτι. Οι δύο ομάδες πήγαν στα αποδυτήρια με το σκορ στο 1-1. Στην επανάληψη, οι Ροχιμπλάνκος μπήκαν πιο αποφασισμένοι. Δεν χωρούσε εξάλλου ήττα στο πρόγραμμα. Το 2-1 έγινε και πάλι από τον Γκριεζμάν μετά από πάσα του Ντιέγκο Κόστα.

Από εκεί και πέρα, οι Μαδριλένοι έκαναν αυτό που ξέρουν καλύτερα ίσως από οποιονδήποτε άλλο. Διαχειρίστηκαν το αποτέλεσμα και έψαξαν ένα ακόμα γκολ στις αντεπιθέσεις. Και το βρήκαν. Με τον Κόκε να διαμορφώνει το τελικό 3-1 που αφήνει στην Ατλέτικο το δικαίωμα να απολαμβάνει την κορυφή του Α’ ομίλου!

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

Ατλέτικο Μαδρίτης: Όμπλακ, Λούκας, Χιμένες (46’ Φελίπε Λουίς), Γοδίν, Αρίας, Σαούλ, Τόμας (63’ Κορέα), Λεμάρ, Κόκε, Κόστα (68’ Ροντρίγκο), Γκριεζμάν

Κλαμπ Μπριζ: Λέτιτσα, Πουλέν, Ντένσβιλ, Μεκέλε, Ριτς (76’ Οπέντα), Βλιέτνικ (57’ Μάτα), Βανάκεν, Βόρμερ, Γκρούνεβελντ, Γουέσλει, Σρίβερς (56’ Νακάμπα)

Μπορούσια Ντόρτμουντ – Μονακό 3-0

Για ένα ημίχρονο κατάφερε μόνο να κοιτάξει η Μονακό κατάματα την Ντόρτμουντ. Στη συνέχεια οι Βεστφαλοί άνοιξαν το σκορ, έχασαν πέναλτι, διπλασίασαν εν τέλει τα τέρματά τους και πήραν τη νίκη με το καθαρό 3-0 μην αφήνοντας την Ατλέτικο να παίξει μπάλα μόνη της στην κορυφή του ομίλου. Οι γηπεδούχοι είχαν τον έλεγχο του αγώνα καθόλη σχεδόν τη διάρκεια του ματς. Το πρώτο 45λεπτο βέβαια ήταν κομματάκι στείρο χωρίς κλασσικέ ευκαιρίες για γκολ. Ένα σουτ του Σιλά κι ένα του Τίλεμανς δεν ανησύχησαν τον Μπούρκι.

Στην επανάληψη, ο νεοεισελθών στον αγωνιστικό χώρο Λάρσεν άνοιξε το σκορ για την ομάδα του μετά την πολύ ωραία ασίστ του Σάντσο. Οι Μονεγάσκοι στη συνέχεια έδειξαν αποσυντονισμένοι και σίγουρα ανήμποροι να κάνουν ζημιά στους Βεστφαλούς. Το δεύτερο γκολ… μύριζε. Στο 69ο λεπτό ο Ρόις κέρδισε πέναλτι (το παραχώρησε ο Γκλικ), με τον Πάκο Αλκάθερ να αστοχεί, αλλά να εξιλεώνεται λίγο αργότερα διαμορφώνοντας το 2-0 της Ντόρτμουντ. Στις καθυστερήσεις ήρθε και το γκολ του Ρόις για το τελικό 3-0!

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

Ντόρτμουντ: Μπούρκι, Πίτσεκ, Ακανζί, Ζαγκαντού, Ντιαλό, Βίστελ, Ντιλέινι (65΄ Βάιγκλ), Βόλφ (46΄Λάρσεν), Ρόις, Σάντσο (83΄ Φιλίπ), Πάκο

Μονακό: Μπενάγκλιο (45΄ Σούμπασιτς), Χένριξ, Τζέμερσον, Γκλικ, Ράγκι, Γκολοβίν (76΄ Τσαντλί), Αχολού, Τίλεμανς, Σιλά (70΄ Γκράντσερ), Σιντιμπέ, Φαλκάο

Η βαθμολογία:
Ατλέτικο 6
Ντόρτμουντ 6
Μπριζ 0
Μονακό 0

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ