Αϊντχόφεν – Τότεναμ 2-2

Αϊντχόφεν – Τότεναμ 2-2

Η Τότεναμ κατάφερε να κάνει μεγάλη ανατροπή χάρη σε γκολ των Μόουρα και Κέιν, όμως ο Ντε Γιόνγκ ισοφάρισε λίγα λεπτά μετά την απευθείας αποβολή του Λορίς και απομάκρυνε ακόμα περισσότερο το στόχο των Λονδρέζων για πρόκριση στους 16 του Champions League.

Η Τότεναμ κατάφερε να φτάσει στην ανατροπή μετά το γκολ του Λοσάνο στο 30′, χάρη σε τέρματα των Μόουρα και Κέιν, όμως ο Ντε Γιόνγκ ισοφάρισε λίγα λεπτά μετά την αποβολή του Λορίς και απομάκρυνε ακόμα περισσότερο το στόχο των Λονδρέζων για πρόκριση στην φάση των 16 του Champions League. Ίντερ και Μπαρτσελόνα βρίσκονται στους έξι βαθμούς, ενώ Αϊντχόφεν και Τότεναμ μόλις πήραν τον πρώτο βαθμό τους.

Η Αϊντχόφεν ξεκίνησε με πίεση από ψηλά σε μια προσπάθεια να καταστρέψει την ανάπτυξη της αγγλικής ομάδας. Με τον Κρίστιαν Έρικσεν να γυρίζει πίσω και να βοηθάει στο χτίσιμο του παιχνιδιού οι Σπερς σταδιακά απέκτησαν τον έλεγχο της αναμέτρησης, με τους γηπεδούχους ωστόσο να προσπαθούν να χτυπήσουν στις αντεπιθέσεις κυρίως με την ταχύτητα του Μεξικάνου Λοσάνο.

Μοναδική ευκαιρία μέχρι το ημίωρο ήταν μία κεφαλιά του Χάρι Κέιν μετά από κόρνερ του Κίεραν Τρίπιερ, με την μπάλα να σταματά στο οριζόντιο δοκάρι. Οι Ολλανδοί στην πρώτη μεγάλη ευκαιρία που τους παρουσιάστηκε, εκμεταλλεύτηκαν το τραγικό λάθος του Τόμπι Αλντερβάιρελντ και σκόραραν με τον Λοσάνο στο 30ο λεπτό.

Οι φιλοξενούμενοι ανασυντάχθηκαν γρήγορα όμως και κατάφεραν να ισοφαρίσουν με τον Λούκας Μόουρα εννέα λεπτά αργότερα. Ενδιάμεσα οι Λονδρέζοι είχαν σκοράρει με τον Ντάβινσον Σάντσες, αλλά ο επόπτης λανθασμένα υπέδειξε οφσάιντ τον Κέιν που σε καμία περίπτωση δεν επηρέαζε την φάση.

Στο δεύτερο ημίχρονο οι Λονδρέζοι μπήκαν με ορμή και ανέβασαν ακόμα περισσότερο την απόδοσή τους, με τον Έρικσεν να σερβίρει, έπειτα από υπέροχη συνεργασία με τον Σον, στον Χάρι Κέιν στο 54′. Ο Άγγλος επιθετικός έπιασε την κεφαλιά για το 1-2, μετουσιώνοντας την υπεροχή της Τότεναμ.

Παρότι όμως η Τότεναμ βρήκε τρόπο να διατηρήσει τον έλεγχο και στη συνέχεια, έχοντας μάλιστα δοκάρι με τον Ερίκ Λαμέλα, μια φάση με πρωταγωνιστές τους Ούγκο Λορίς και Λοσάνο έμελλε να γκρεμίσει την προσπάθειά της. Ο Γάλλος τερματοφύλακας ανέτρεψε τον Μεξικανό σε μια αντεπίθεση και δέχθηκε την απευθείας κόκκινη κάρτα στο 79′, αποσυντονίζοντας την ομάδα του και αφήνοντάς την να… τρέχει και να μη φτάνει.

Ο Φορμ μπήκε κρύος στη θέση του Σον και απέκρουσε την πρώτη τελική του Ντε Γιονγκ με την απευθείας εκτέλεση φάουλ, ωστόσο δεν κατάφερε να κάνει το ίδιο στην κοντινή προβολή του Ολλανδού φορ στο 87′, βλέποντάς τον να γράφει το τελικό 2-2 και να καταδικάζει την Τότεναμ μαζί της στον… πάτο, αλλά και στο -5 από τις Ίντερ και Μπαρτσελόνα.

Το σενάριο της πρόκρισης απομακρύνθηκε επικίνδυνα και ο Μαουρίσιο Ποτσετίνο βλέπει το όνειρο της μεγάλης ευρωπαϊκής πορείας να αρχίζει να γίνεται πάλι «καπνός», δεδομένου ότι χρειάζεται ένα μικρό θαύμα για να προλάβει τη δεύτερη θέση.

Αϊντχόφεν (Μαρκ Φαν Μπόμελ) : Ζουτ, Ντάμφρις, Σχβάαμπ, Φιέργκεφερ, Ανχελίνο, Ροσάριο, Χέντριξ, Περέιρο (83′ Γκάπκο), Μάλεν, Λοσάνο, Ντε Γιόνγκ

Τότεναμ (Μαουρίτσιο Ποτσετίνο): Λορίς, Τρίπιερ, Αλντερβάιρελντ, Σάντσες, Ντέιβις, Ντεμπελέ (74′ Γουίνκς), Ντάιερ, Έρικσεν, Λούκας Μόουρα (64′ Λαμέλα), Σον (81′ Φορμ), Κέιν

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ