Η ΑΕΚ έτρεξε περισσότερο από την Μπάγερν, αλλά δεν έφτανε…

Η ΑΕΚ έτρεξε περισσότερο από την Μπάγερν, αλλά δεν έφτανε…

Οι αριθμοί δείχνουν την προσπάθεια της ΑΕΚ, η διαφορά ποιότητας το... 2-0 της Μπάγερν Μονάχου.

 

Από την ΑΕΚ το πιο σημαντικό που έλειπε στο (απαιτητικό )ματς με την Μπάγερν Μονάχου ήταν η επιθετική ποιότητα, διότι τα περισσότερα από όσα χρειαζόταν τα είχε. Ομως ο Μάρκο Λιβάγια ήταν εκτός και ο Λούκας Μπογέ την τωρινή περίοδο είναι ανέτοιμος για βασικός σε τέτοιο επίπεδο.

Αρα μειωνόταν κατά πολύ η προσέγγιση που έπρεπε να έχει η ΑΕΚ στο ματς. Διότι ανασταλτικά έκανε δουλειά. Και μπόλικη είναι η αλήθεια. Είχε περισσότερα κοψίματα και κλεψίματα από τους παίκτες του Κόβατς. Ακόμη έτρεξε περισσότερο από τους Βαυαρούς, καθώς διένυσε 112.3 χλμ, έναντι 108.7 χλμ των αντιπάλων της.

Όμως οι παίκτες της Μπάγερν Μονάχου είχαν την επιθετική… άνεση. 6-18 τελικές, 1-10 κόρνερ, 36-64% κατοχή μπάλας και 78-90% ακρίβεια στις πάσες. Η συνοχή τους σε επίπεδο βασικής 11αδας, η αδιαμφισβήτητη ποιότητα στους μεσοεπιθετικούς ήταν κυρίαρχη στον αγωνιστικό χώρο, απέναντι σε μια ΑΕΚ που ήθελε πολύ, πάλεψε πολύ, αλλά χθες βράδυ μπορούσε… λίγα. Ειδικά με τον Λιβάγια απενεργοποιημένο και τον Μπογέ για 20 λεπτά στο χορτάρι και με το 0-2 στην πλάτη.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ