Βαράν: «Τα τρόπαια προκύπτουν από την ομαδικότητα»

Βαράν: «Τα τρόπαια προκύπτουν από την ομαδικότητα»

Ιδιαίτερη έμφαση στην ομαδικότητα, έδωσε ο Ραφαέλ Βαράν, κατά την διάρκεια συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε στο France Football.

Λίγες ημέρες πριν την απονομή της «Χρυσής Μπάλας» και όντας ο μοναδικός ποδοσφαιριστής στην Ευρώπη, που κατέκτησε το Champions League και το Μουντιάλ 2018, ο Γάλλος κεντρικός αμυντικός της Ρεάλ Μαδρίτης, τόνισε μεταξύ άλλων:

«Ασχολούμαστε με ένα ομαδικό άθλημα. Σε ατοιμικό επίπεδο δεν αξίζουμε τίποτε! Οσο καλοί και να είμαστε, όταν παίζουμε μόνοι μας, η ομάδα χάνει. Ολες οι ομάδες που κατέκτησαν τρόπαια, το οφείλουν στην συλλογικότητα, δεδομένου ότι ο καθένας έχει την ευχαρίστηση να μοιράζεται με τους άλλους. Γι΄ αυτό παίζω ποδόσφαιρο. Για να μοιράζομαι, να προσθαώ και να θέτω στόχους, μαζί με τους συμπαίκτες μου. Ασφαλώς όλοι έχουμε προσωπικότητα και εγωϊσμό. Ομως αυτό δεν έχει αποτελέσματα στο ποδόσφαιρο».

Στην συνέχεια, ο Βαράν, αντιτάχθηκε στην άποψη σύμφωνα με την οποία στην σημερινή εποχή, οι διεθνείς ποδοσφαιριστές είναι κυρίως αδιάφοροι, λέγοντας χαρακτηριστικά: «Ναι, αγαπάμε την Γαλλία. Σταματήστε να λέτε το αντίθετο».

Οσον αφορά στην θέση του στους παγκόσμιους πρωταθλητές, ο έμπειρος στόπερ, σχολίασε: «Εγώ είμαι ένας… νέος παλιός! Αισθάνομαι ακριβώς στην μέση. Νοιώθω καλά με όλους. Εχω ευθύνη μέσα στην ομάδα, είμαι μέλος των πιό έμπειρων, που οφείλουν να ηρεμούν τους υπόλοιπους. Θα μπορούσα να πω, πως εχω τον ρόλο του μεγάλου αδελφού για αρκετούς. Με απασχολούν πολύ οι συμπαίκτες μου. Δεν μπορώ να βαδίζω χωρίς να κοιτάζω δίπλα μου».

Αναφερόμενος, τέλος, στην «Χρυσή Μπάλα», ο Βαράν αρκέσθηκε να επισημάνει πως «Εάν την κατακτήσει ένας Γάλλος θα είμαι ευτυχής. Είναι αυτονόητο».

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ