Μονακό – Μπριζ 0-4

Μονακό – Μπριζ 0-4

Οι Βέλγοι έκαναν σκόνη μέσα σε ένα ημίχρονο την Μονακό, που συνεχίζει να παραπαίει και πέρασε εύκολα με 0-4 από το Πριγκιπάτο.

Η Κλαμπ Μπριζ διέσυρε με 4-0 την Μονακό, η οποία δεν θυμίζει σε τίποτα την ομάδα των προηγούμενων ετών που εντυπωσίαζε στις εγχώριες και τις Ευρωπαϊκές διοργανώσεις. Με το σκορ στο 0-3 (12′,17′ Βανάκεν, 24′ Βέσλεϊ) από το πρώτο ημίχρονο οι Βέλγοι δεν χαρίστηκαν στους Μονεγάσκους και τους υποχρέωσαν σε μία από τις πιο ταπεινωτικές ήττες. Ο Φόρμερ στο 85ο λεπτό έβαλε το κερασάκι στην τούρτα σε μία πολύ μεγάλη νίκη για την Μπριζ.

Οι γηπεδούχοι με νίκη έπαιρναν τεράστιο προβάδισμα επί των Βέλγων για την τρίτη θέση του Α’ ομίλου του Τσάμπιονς Λιγκ και με τον Ρανταμέλ Φαλκάο στο βασικό της σχήμα είχαν την ευκαιρία για μία νίκη που θα ανέβαζε το ηθικό της ομάδας του Τιερί Ανρί. Οι φιλοξενούμενοι όμως δεν χαρίστηκαν στους Γάλλους που για ακόμη μία φορά αγωνίστηκαν χωρίς πάθος και σαφές πλάνο εντός αγωνιστικού χώρου.

Οι παίκτες της Μπριζ πήραν τον έλεγχο από το ξεκίνημα και δεν άφησαν κανένα περιθώριο στους Μονεγάσκους. Οι Βέλγοι λίγα λεπτά μετά το πρώτο σφύριγμα έφτασαν στο 0-1 με τον Βανάκεν στο 12ο λεπτό. Πριν προλάβει να συνέλθει η Μονακό, ο Βανάκεν με εκτέλεση πέναλτι πέντε λεπτά αργότερα έκανε το 2-0 γκρεμίζοντας ψυχολογικά την ομάδα του Ανρί. Σαν να μην έφτανε αυτό ο Βέσλεϊ στο 24′ έγραψε το 3-0 και έδωσε το έναυσμα για να αρχίσουν τις αποδοκιμασίες οι οπαδοί των γηπεδούχων.

Στο δεύτερο μέρος οι φιλοξενούμενοι έριξαν ταχύτητα, χωρίς όμως να χάσουν τον έλεγχο την αναμέτρησης. Οι Γάλλοι ουσιαστικά δεν εμφανίστηκε στο σημερινό ματς, καθώς και στο δεύτερο ημίχρονο δεν κατάφερε να δημιουργήσει κάποια αξιόλογη ευκαιρία. Το κερασάκι στην τούρτα έβαλε ο Φόρμερ πέντε λεπτά πριν τη λήξη, σκορπώντας τον ενθουσιασμό στις κερκίδες των Βέλγων οπαδών που βρέθηκαν στο «Louis II».

Μετά από τη νίκη της Μπριζ, οι Βέγοι έφτασαν τους 4 βαθμούς, ενώ η Μονακό παρέμεινε στον 1. Ατλέτικο Μαδρίτης και Ντόρτμουντ αναμετρούνται στην Ισπανία στο έτερο παιχνίδι του ομίλου.

Οι συνθέσεις των ομάδων:

Μονακό (Τιερί Ανρί): Μπενάλιο, Σιντιμπέ, Γκλικ (76’ Τουρέ), Ζέμερσον, Μπαρέκα, Αΐν Μπενάσερ (68’ Μασένγκο), Τιέλεμανς, Τσαντλί, Σιλά, Ντιόπ, Φαλκάο (61’ Γκουανό)

Μπριζ (Ιβάν Λέκο): Χόρβαθ, Μάτα (77’ Βλίετνικ), Πουλέν, Μέχελε, Ντένσβιλ, Ντιατά (6’ Σόολς), Βόρμερ, Νακάμπα, Ριτς, Βάνακεν, Γουέσλεϊ (72’ Ρεζάεϊ)

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ