Μάντσεστερ Σίτι – Σαχτάρ 6-0

Μάντσεστερ Σίτι – Σαχτάρ 6-0

H Μάντσεστερ Σίτι «πυροβολούσε» για ακόμη μία φορά τη φετινή σεζόν και με το 6-0 επί της Σαχτάρ κλείδωσε την πρόκρισή της στους «16» του Τσάμπιονς Λιγκ.

«Πολυβόλο» η Μάντσεστερ Σίτι του Πεπ Γκουαρντιόλα, φιλοδώρησε με 6 γκολ την Σαχτάρ και εξασφάλισε και μαθηματικά την πρόκριση στους «16» από τον 6ο όμιλο του Τσάμπιονς Λιγκ. Ζωντανή στο κυνήγι της δεύτερης θέσης έμεινε η Χόφενχαϊμ που έκανε μία μεγαλειώδη ανατροπή με 10 παίκτες, επιστρέφοντας από το 2-0 της Λιόν με τον Καντεράμπεκ στο 90′ να ισοφαρίζει σε 2-2.

Η Μάντσεστερ Σίτι μπορεί να ξεκίνησε με ήττα την φετινή πορεία στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ, αλλά την τέταρτη αγωνιστική πανηγυρίζει την πρόκριση στους «16» του Τσάμπιονς Λιγκ. Σε μια αναμέτρηση που ήταν το φαβορί από το ξεκίνημα, η Αγγλική ομάδα κυριάρχησε από το πρώτο λεπτό στον αγωνιστικό χώρο και βρήκε το πρώτο γκολ στο 13′ με τον Νταβίντ Σίλβα. Στο 24′ η Σίτι έκανε δύο τα γκολ της με ένα πέναλτι το οποίο είδε μόνο ο διαιτητής της αναμέτρησης και ο Γκάμπριελ Ζέσους μετέτρεψε σε γκολ. Το 2-0 ήταν και το σκορ του ημιχρόνου, πριν έρθει η «καταιγίδα» του δευτέρου ημιχρόνου. Ο Στέρλινγκ στο 49′ και ο Γκάμπριελ Ζέσους στο 72′ έκαναν το 4-0 για τους Πρωταθλητές Αγγλίας. Δεν σταμάτησε όμως εκεί η ομάδα του Γκουαρντιόλα, καθώς σκόραρε δύο ακόμη φορές στο τελευταίο δεκάλεπτο. Στο 84′ ο Ριάντ Μαχρέζ και στο 90′ ο Γκάμπριελ Ζέσους με το τρίτο του γκολ έκαναν το τελικό 6-0 σε μία ακόμη εντυπωσιακή νίκη για τους «Σίτιζενς» την φετινή χρονιά.

Οι συνθέσεις των ομάδων:

Μάντσεστερ Σίτι (Πεπ Γκουαρδιόλα): Εντερσον, Ζίντσενκο, Λαπόρτ, Στόουνς, Γουόκερ (61′ Ντανίλο), Φερναντίνιο (76′ Ντελφ), Νταβίδ Σίλβα (73′ Γκουντογκάν), Μπερνάρντο Σίλβα, Μαχρέζ, Στέρλινγκ, Ζεσούς.

Σαχτάρ Ντόνετσκ (Πάουλο Φονσέκα): Πιάτοβ, Κριβτσόβ, Ρακίτσικι, Ισμαΐλι, Ματβιγιένκο, Στεπανένκο, Τάισον (77′ Γουέλινγκτον Νεμ), Μπόλμπατ, Κοβαλένκο, Μαϊκόν (77′ Αλαν), Ζούνιορ Μοράες (63′ Καγιόντε)

Ζωντανή στο 90′ η Χόφενχαϊμ

Η Λιόν με νίκη επί της Χόφενχαϊμ θα έπαιρνε ισχυρό προβάδισμα πρόκρισης από τον 6ο όμιλο. Με τα γκολ του Φεκίρ στο 19′ και του Ντομπελέ στο 28′ πήρε προβάδισμα δύο γκολ και όλα έδειχναν ότι πηγαίναμε για μία βραδιά πανηγυρισμών για την Λιόν. Ιδιαίτερα μετά και την κόκκινη του Κασίμ Νουχού στο 51′ και το αριθμητικό πλεονέκτημα των Γάλλων, η κατάσταση έμοιαζε να είναι μη αναστρέψιμη, αλλά οι Γερμανοί είχαν διαφορετική γνώμη. Ο Αντρέι Κράμαριτς στο 65′ μείωσε για την Χόφενχαϊμ και η ελπίδα ξεπρόβαλε στο βάθος για την Γερμανική ομάδα, η οποία με ήττα χανότανε. Στο 90ο λεπτό ο Πάβελ Καντεράμπεκ έκανε το 2-2 σοκάροντας τους γηπεδούχους και κράτησε ζωντανές τις ελπίδες για τους Γερμανούς.

Οι συνθέσεις των ομάδων:

Λιών (Μπρούνο Ζενεσιό): Λόπες, Ράφαελ, Ντενάγιερ, Μαρσέλο, Μορέλ, Μεντί, Αουάρ, Ντομπελέ (88’ Ντιόπ), Τουσάρ, Φεκίρ (74’ Ντεμπελέ), Ντεπάι (87’ Τραορέ)

Χόφενχαϊμ (Γιούλιαν Νάγκελζμαν): Μπάουμαν, Καντεράμπεκ, Μπίτσακτσιτς, Νουχού, Φογκτ, Σουλτς, Ντεμιρμπάι (79’ Νόρντβαϊτ), Γκρίλιτς (57’ Νέλσον), Μπελφοντίλ (67’ Σαλάι), Ζοέλιντον, Κράμαριτς

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ