Γιουβέντους – Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ 1-2 (vid)

Γιουβέντους – Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ 1-2 (vid)

Η Γιουβέντους προηγήθηκε με γκολάρα του Κριστιάνο Ρονάλντο στο 65’, αλλά η Μάντσεστερ έφερε τα πάνω-κάτω στο τελευταίο πεντάλεπτο και με γκολ του Μάτα (86’) και αυτογκόλ του Μπονούτσι (89’) έφυγε με το διπλό (1-2) από το Τορίνο!

Διπλό εσείς; Διπλό και εμείς! Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ απάντησε με το ίδιο νόμισμα στο διπλό της Γιουβέντους την περασμένη αγωνιστική στο «Ολντ Τράφορντ» και με γκολ του Μάτα (86) και αυτογκόλ του Μπονούτσι (89′) «άλωσε» το Τορίνο, επικρατώντας των Μπιανκονέρι με 2-1, για την 4η αγωνιστική των ομίλων του Champions League. Ο Γάλλος σούπερ σταρ στη φάση του 1-2 έβαλε στα δίχτυα τους αμυντικούς της Μεγάλης Κυρίας και… ανάγκασε τον Μπονούτσι να στείλει την μπάλα στα δίχτυα της ομάδας του.

Οι Κόκκινοι Διάβολοι βρέθηκαν με την πλάτη στον τοίχο, μετά το φοβερό γκολ του Κριστιάνο Ρονάλντο, αλλά έδειξαν χαρακτήρα, απέδειξαν πόσο σπουδαία ομάδα είναι και έφυγαν με το διπλό από την Ιταλία! Μια νίκη, που χαρίζει στη Γιουνάιτεντ έναν πολύτιμο τρίποντο και την επαναφέρει στη δεύτερη θέση. Η ομάδα του Ζοσέ Μουρίνιο έφτασε τους 7 βαθμούς, έβαλε από κάτω την Βαλένθια (5π.) και κάνει όνειρα ακόμα και για την πρώτη θέση. Η Γιουβέντους από την άλλη, έμεινε στους 9 πόντους και έχασε την ευκαιρία να «καθαρίσει» από σήμερα την πρόκριση, αλλά και την πρωτιά του ομίλου. Την επόμενη αγωνιστική η αγγλική ομάδα θα υποδεχθεί την Γιουνγκ Μπόις, ενώ η Γιουβέντους θα φιλοξενήσει την Βαλένθια.

Η ιταλική ομάδα έχοντας πάρει τον αέρα της Γιουνάιτεντ, μετά τη νίκη στο πρώτο παιχνίδι, μπήκε στον αγωνιστικό χώρο με στόχο να πάρει το τρίποντο και «καθαρίσει» την πρόκριση. Οι γηπεδούχοι ήταν καλύτεροι στο πρώτο ημίχρονο, δημιούργησαν ευκαιρίες, αλλά δεν μπόρεσαν να νικήσουν τον Ντε Χέα. Στο 66’ ο Κριστιάνο Ρονάλντο έλυσε τον «Γόρδιο Δεσμό» της άμυνας της αγγλικής ομάδας και με ένα φανταστικό σουτ στην κίνηση, μετά τη βαθιά μπαλιά του Μπονούτσι, έκανε το 1-0 για τη Μεγάλη Κυρία. Αυτό ήταν το πρώτο του γκολ του Πορτογάλου στο Champions League με τα χρώματα των Μπιανκονέρι.

Τα λεπτά κυλήσουν και μέχρι το 86’ η ομάδα του Αλέγκρι κράταγε στα χέρια της τη μεγάλη νίκη. Σε εκείνο το σημείο μίλησε η κλάση του Μάτα. Ο Ισπανός με απευθείας εκτέλεση φάουλ έστειλε συστημένη την μπάλα στα δίχτυα του Σέζνι. Μετά το γκολ οι Κόκκινοι Διάβολοι απέκτησαν ψυχολογία και τρία λεπτά αργότερα έκαναν την ολική ανατροπή. Οι φιλοξενούμενοι κέρδισαν φάουλ έξω από την περιοχή των Ιταλών, ο Φελαϊνί πήρε την πρώτη κεφαλιά, ο Πογκμπά με την ορμή του έβαλε στα δίχτυα τους αμυντικούς της Γιουβέντους και ο Μπονούτσι με αυτογκόλ διαμόρφωσε το τελικό 1-2. Μια τεράστια νίκη, την οποία πανηγύρισε έξαλλα ο Ζοσέ Μουρίνιο και οι παίκτες της Γιουνάιτεντ.

ΓΙΟΥΒΕΝΤΟΥΣ: Σέζνι, Ντε Σίλιο (83’ Μπαρτσάλι), Σάντρο, Κιελίνι, Μπονούτσι, Κουαδράδο, Μπετανκούρ, Πιάνιτς, Κεντίρα (61’ Ματουιντί), Ρονάλντο, Ντιμπάλα

MΑΝΤΣΕΣΤΕΡ ΓΙΟΥΝΑΪΤΕΝΤ: Ντε Χέα, Γιανγκ, Σο, Λίντκελοφ, Σμόλινγκ, Ερέρα (79’ Φελαϊνί), Πογκμπά, Μάτιτς, Λίνγκαρντ (70’ Ράσφορντ), Μαρσιάλ, Σάντσεζ (79’ Μάτα).

H βαθμολογία:

1. Γιουβέντους 9 (7-2)
2. Μαν. Γιουνάιτεντ  7 (5-2)
3.  Βαλένθια 5 (4-4)
4. Γιούνγκ Μπόις 1 (2-10)

Επόμενη αγωνιστική 27/11
Μαν. Γιουνάιτεντ – Γιουνγκ Μπόις
Γιουβέντους – Βαλένθια

 

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ