ΑΕΚ – Άγιαξ: Η κριτική των Κιτρινόμαυρων

ΑΕΚ – Άγιαξ: Η κριτική των Κιτρινόμαυρων

To10.gr αξιολογεί την εικόνα των ποδοσφαιριστών της ΑΕΚ στο ματς με τον Αγιαξ.

Βασίλης Μπάρκας: Η φάση που φέρει ευθύνη είναι αυτή του 0-2. Βγήκε ακατανόητα εκτός θέσης στον Νέρες, δεν πρόλαβε ούτε την πάσα του Χούντελαρ και τελικά ούτε τον Τάντιτς. Στο πέναλτι προσπάθησε να το πιάσει στο κέντρο της εστίας αλλά δεν τα κατάφερε, ενώ στο 27’ ήταν σταθερός στην κεφαλιά του Νέρες. Γενικώς όμως έδειχνε νευρικός με τα πόδια.

Μιχάλης Μπακάκης: Ακόμη μία μέτρια εμφάνιση ακόμη και ως αριστερό στόπερ και από δεξιά. Με τον Νέρες αναμενόμενα είχε προβλήματα, αλλά έδειχνε σκασμένος από δυνάμεις και δεν ολοκλήρωσε καμία κούρσα του.

Νίκλας Χουλτ: Έπαιξε αριστερό φουλ μπακ εξτρέμ για να εκμεταλλεύεται την παρουσία το Μπακάκη, αλλά έπαιζε πολύ πίσω η ΑΕΚ και δεν τα κατάφερε. Έτσι σε παθητικό ρόλο ήταν εγκλωβισμένος, ενώ και όποτε ανέβηκε δεν το έκανε με επιτυχία.

Μάριος Οικονόμου: Επέστρεψε μετά από καιρό, αλλά ήθελε το χρόνο του. Ως δεξί στόπερ στην τριάδα είχε προβλήματα με τον πολύ κινητικό Τάντιτς, ενώ με τον Ντόλμπεργκ ήταν πιο αποτελεσματικός

Ντμίτρο Τσιγκρίνσκι: Καλή εμφάνιση από τον Ουκρανό ως λίμπερο. Έκανε πολλά κοψίματα, επιχείρησε να καθοδηγήσει την άμυνα του στα δύσκολα σημεία και γενικότερα βοήθησε αρκετά και ουσιαστικά.

Ροντρίγκο Γκάλο: Αγωνίστηκε ως φουλ μπακ χαφ δεξιά, αλλά με την ΑΕΚ να παίζει τόσο πίσω για μία ώρα αναμενόμενα κόλλαγε στον Οικονόμου και κυνηγούσε τον Τάντιτς και τα χαφ του Αγιαξ. Λίγες βοήθειες.

Κώστας Γαλανόπουλος: Πολλά τρεξίματα απέναντι στους τρεχαλατζήδες του Αγιαξ κινούμενος από αριστερά στα χαφ. Δυνατό παιχνίδι όποτε χρειάστηκε, ενώ ήταν νευρικός με την μπάλα στα πόδια και δεν μπορούσε να την χειριστεί με ψυχραιμία.

Άλεφ: Αγωνίστηκε ως κόφτης, αλλά έχει πάρα πολλή δουλειά ακόμη για να γίνει τέτοιος και καλός. Σε τέτοιο επίπεδο η ανετοιμότητα του στο τακτικό κομμάτι… φωνάζει. Και το φάουλ που έκανε… δώρο στην φάση του πέναλτι για το 1-0, είναι ένα πολύ χαρακτηριστικό παράδειγμα.

Πέτρος Μάνταλος: Αγωνίστηκε πιο… μέσα στον άξονα, κιμούμενος από δεξιά, για περίπου μία ώρα είχε και αυτός θέση… άμυνα και λίγες φορές πήρε μπάλα για να φτιάξει κάτι. Ο Αγιαξ είχε την κατοχή στην πλειοψηφία του 90λεπτου, ενώ και όταν άνοιξε το σκορ προσπάθησε να κάνει κάτι με πρωτοβουλίες δίχως επιτυχία.

Μάρκο Λιβάγια: Για ακόμη μια φορά ο μοιραίος… Επέστρεψε μετά από τιμωρία 4 αγωνιστικών για την ανόητη αποβολή του όταν είχε τελειώσει το ματς με τη Βίντι και στο 67’ με την επίσης ανόητη κίνηση προς την μπάλα έκανε… δώρο το πέναλτι και αποβλήθηκε. Ουσιαστικά… τελείωσε κάθε ελπίδα της ΑΕΚ. Μέχρι το 67’ είχε πάρει μία αχρείαστη κίτρινη, ενώ ήταν… εξαφανισμένος επί της ουσίας στο ματς. Όλα αυτά στην πρώτη του εμφάνιση σε ομίλους του Champions League.

Εζεκίελ Πόνσε: Ένα φορ που δεν έπαιξε ως… φορ. Και πάλι πολύ μακριά από την περιοχή και πάλι με λίγες μπάλα στα πόδια του. Μια φάση μπορούσε να κάνει απειλή, όταν στο 45’ πήρε την μπαλιά από τον Γκάλο, όταν έπεσε ο αμυντικός μπροστά του, αλλά έχασε το κοντρόλ.

ΑΛΛΑΓΕΣ

Λούκας Μπογέ: Σηκώθηκε να μπει μετά το 0-1, αλλά δεν πρόλαβε και μπήκε μετά το 0-2 όταν όλα τελείωσαν. Ουσιαστικά ο Μπογέ έκανε και την πιο σημαντική φάση της ΑΕΚ, όταν στο 85’ με πολύ ωραία προσπάθεια σούταρε δυνατά και το σουτ απέκρουσε εντυπωσιακά ο Ονάνα.

Βίκτωρ Κλωναρίδης: Πέρασε στο παιχνίδι στο 78’ αντί του Μάνταλου, αλλά δεν κατάφερε να διακριθεί.

Γιώργος Γιακουμάκης: Μπήκε στο 81’ αντί του Πόνσε και βοήθησε μόνο σε 1-2 φάσεις αμυντικά σε στημένα.

 

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ