Ρόμα – Ρεάλ Μαδρίτης 0-2

Ρόμα – Ρεάλ Μαδρίτης 0-2

Σημαντικό «διπλό» πήρε η Ρεάλ Μαδρίτης στο Ολίμπικο, επικρατώντας της Ρόμα 2-0 και εξασφάλισε την πρωτιά του ομίλου. Εκτός έδρας νίκη και για τη Βικτόρια Πλζεν στην στη Μόσχα, που φέρνει δεύτερους τους Τζιαλορόσι.

Ολοκάθαρα είναι μετά το πέρας της 5ης αγωνιστικής των ομίλων τα πράγματα στον 7ο όμιλο του Champions League με τη η Ρεάλ Μαδρίτης να επικρατεί με 2-0 μέσα στη Ρώμη χάρη στα τέρματα των Μπέιλ και Λούκας Βάθκεθ. Ενώ η εντός έδρας ήττα της ΤΣΣΚΑ Μόσχας από τη Βικτόρια Πλζεν έφερε μόνους δεύτερους τους Τζιαλορόσι.

Πιο διστακτικά και κυρίως προσηλωμένες στα αμυντικά τους καθήκοντα ξεκίνησαν οι δύο ομάδες στον αγώνα, προσπαθώντας να κερδίσουν τη «μάχη» του κέντρου και να επιβάλουν τον ρυθμό τους. Η πρώτη καλή στιγμή στο ματς ήρθε στο 20ο λεπτό με τον Μόντριτς να δοκιμάζει τα… αντανακλαστικά του Όλσεν και εκείνος να δηλώνει «παρών». Λίγο μετά την συμπλήρωση του πρώτου ημιώρου ο Κουρτουά απέκρουσε εντυπωσιακά την προσπάθεια του και ο Κολάροφ με μακρινό, φαλτσαριστό σουτ έστειλε τη μπάλα μόλις άουτ. Ενώ στην εκπνοή του ημιχρόνου ο Κλάιφερτ δεν κατάφερε να εκμεταλλευτεί το πολύ ωραίο γύρισμα του Ζανιόλο.

Στην επανάληψη και συγκεκριμένα στο 47ο λεπτό ο Γκάρεθ Μπέιλ,εκμεταλλεύτηκε τα λάθη των Όλσεν και Φάτζιο και άνοιξε το σκορ για την Βασίλισσα (1-0), ενώ στο 59ο λεπτό έγινε και το 2-0 από τον Λούκας Βάσκεθ, ο οποίος αξιοποίησε την κεφαλιά-ασίστ του Μπενζεμά δίνοντας αέρα δύο τερμάτων στους φιλοξενούμενους.

Η Ρόμα δεν μπορούσε να πλησιάσει με αξιώσεις την περιοχή του Κουρτουά και απειλούσε κυρίως με μακρινά σουτ που δεν δημιουργούσαν πρόβλημα στον Βέλγο πορτιέρε. Το 2-0 υπέρ της Ρεάλ διατηρήθηκε ως το τέλος και κάπως έτσι οι Μαδριλένοι πήραν μάλλον εύκολα την πρωτιά του ομίλου, ενώ οι Τζιαλορόσι του Κώστα Μανωλά επωφελήθηκαν από την εκτός έδρας επικράτηση της Βικτόρια Πλζέν στη Μόσχα επί της ΤΣΣΚΑ και «έκλεισαν» και μαθηματικά την 2η θέση του ομίλου και το δεύτερο εισιτήριο για την επόμενη φάση της διοργάνωσης.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

Ρόμα (Ντι Φραντσέσκο): Όλσεν, Φλορέντζι, Μανωλάς, Φάτζιο, Κολάροφ, Νζόνζι (Τσόρικ 63′), Κριστάντε, Ουντέρ, Ζανιόλο (Κάρσντροπ 69′), Ελ Σααράουι (Κλάιφερτ 22′), Σικ

Ρεάλ Μαδρίτης (Σολάρι): Κουρτουά, Καρβαχάλ, Ράμος, Βαράν, Μαρσέλο, Γιορέντε, Κρόος, Μόντριτς (Βαλβέρδε 80′), Μπέιλ (Ασένσιο 84′), Λούκας, Μπενζεμά (Μαριάνο 76′)

ΤΣΣΚΑ Μόσχας – Βικτόρια Πλζεν 1-2

Ιδανικά ξεκίνησε το παιχνίδι για την ΤΣΣΚΑ Μόσχας που με νίκη θα μπορούσε να διεκδικήσει με αξιώσεις το 2ο εισιτήριο για την επόμενη φάση των ομίλων. Ο Βλάσιτς στο 10ο λεπτό άνοιξε το σκορ για τους Ρώσους από την άσπρη βούλα, ενώ στην εκπνοή του πρώτου ημιχρόνου ο Προχάζκα ήταν άστοχος από το ίδιο σημείο αδυνατώντας να φέρει το παιχνίδι στα ίσα.

Στην επανάληψη όμως, από μοιραίος έγινε ήρωας ο Σλοβάκος αφού στο 56ο λεπτό έκανε το 1-1 μετά την ασίστ του Κόπιτς για να κάνει την απόλυτη ανατροπή στο 81’ ο Λούκας Χέιντα που χάρισε το «διπλό» στη Βικτόρια Πλζεν και έστειλε αυτόματα ως δεύτερη τη Ρόμα στη φάση των «16» του Champions League.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ