Κρίμα: Μόνο η ΑΕΚ χωρίς βαθμό στο Τσάμπιονς Λιγκ

Κρίμα: Μόνο η ΑΕΚ χωρίς βαθμό στο Τσάμπιονς Λιγκ

Μετά από τη νίκη της Λοκομοτίβ Μόσχας επί της Γαλατασαράι, ο Δικέφαλος είναι η μοναδική ομάδα χωρίς βαθμό στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ και με την μέχρι τώρα παρουσία της δύσκολα θα αποφύγει την ήττα κόντρα στη Μπενφίκα την τελευταία αγωνιστική.

Όταν η ΑΕΚ στεφόταν πρωταθλήτρια Ελλάδας έξι μήνες πριν, το όνειρο του Τσάμπιονς Λιγκ είχε εξιτάρει τους οπαδούς και τους παίκτες της ομάδας. Μετά μάλιστα και από τις δύο προκρίσεις επί των Σέλτικ και Βίντι στις προκριματικές φάσεις της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης, οι προσδοκίες και ο ενθουσιασμός της επιστροφής στα «αστέρια» μετά από 12 ολόκληρα χρόνια ήταν τεράστιος.

Το όνειρο όμως εξελίχτηκε σε εφιάλτη. Με εμφανίσεις που μόνο σε ομάδα Τσάμπιονς Λιγκ δεν παραπέμπουν, οι κιτρινόμαυροι μετά από πέντε αγωνιστικές έχει συγκεντρώσει μηδέν βαθμούς. Με παθητικό 12 γκολ και ενεργητικό μόλις 2 η ΑΕΚ απογοήτευσε και τους πιο πιστούς της οπαδούς. Το τραγικότερο όλων δεν είναι οι μηδέν βαθμοί. Η ομάδα που παρουσίασε ο Μαρίνος Ουζουνίδης όχι μόνο ήταν κατώτερη των προσδοκιών αλλά έμπαινε στον αγωνιστικό χώρο συμβιβασμένη με την ήττα από το πρώτο δευτερόλεπτο. Μοναδική εξαίρεση ήταν το ματς απέναντι στη Μπενφίκα, ωστόσο χρειάστηκε οι Πορτογάλοι να μείνουν με 10 παίκτες για να παλέψει η ΑΕΚ αλλά και με πλεονέκτημα πάλι δεν κατάφερε να αποσπάσει κάποιον βαθμό.Εκτός αυτού έχοντας χάσει δύο φορές από την Μπάγερν Μονάχου, άλλες δύο από τον Άγιαξ και στο ΟΑΚΑ από την Μπενφίκα, όλα δείχνουν ότι ο Δικέφαλος πάει ολοταχώς για μία ακόμη ήττα στη Λισαβόνα.

Βέβαια οι μηδέν βαθμοί θα πάψουν να απασχολούν τους οπαδούς και την διοίκηση της ένωσης, όταν ανακοινωθεί από την UEFA η ποινή για την εικόνα «πολέμου» στο ΟΑΚΑ στην αναμέτρηση κόντρα στο Άγιαξ. Τουλάχιστον όμως η ΑΕΚ σκόραρε δύο γκολ και δεν επανέλαβε την…κατάντια της Ντιναμό Ζάγκρεμπ η οποία τη σεζόν 2016/17 δεν κατάφερε να πάρει βαθμό, αλλά ούτε και να σκοράρει απέναντι στις Γιουβέντους, Σεβίλλη και Λιόν.

Τα αποτελέσματα της ΑΕΚ στον 5ο όμιλο

Άγιαξ – ΑΕΚ 3-0

ΑΕΚ – Μπενφίκα 2-3

ΑΕΚ – Μπάγερν Μονάχου 0-2

Μπάγερν Μονάχου – ΑΕΚ 2-0

ΑΕΚ – Άγιαξ 0-2

6η αγωνιστική

12/12 Μπενφίκα – ΑΕΚ

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ