Μονακό – Ντόρτμουντ 0-2

Μονακό – Ντόρτμουντ 0-2

Η Μπορούσια Ντόρτμουντ επικράτησε 2-0 της Μονακό στο Πριγκιπάτο και πήρε ως πρώτη την πρόκριση στην επόμενη φάση της διοργάνωσης, αφού η Ατλέτικο κόλλησε στο 0-0 με την Κλαμπ Μπριζ στη Μαδρίτη και πήρε το δεύτερο εισιτήριο. Στο Europa League οι Βέλγοι.

Το θέμα πρόκριση ήταν ειλημμένη υπόθεση στον Α’ Όμιλο. Μπορούσια Ντόρτμουντ και Ατλέτικο Μαδρίτης την είχαν, από την προηγούμενη αγωνιστική, εξασφαλίσει. Παιζόταν όμως η πρώτη θέση. Το γόητρο. Οι Βεστφαλοί κόντρα στην αποκλεισμένη Μονακό στο Πριγκιπάτο, πήραν επαγγελματική νίκη με δύο γκολ του Γκερέιρο (2-0) και εξασφάλισαν έτσι την πρώτη θέση του ομίλου, αφού στην ισοβαθμία με τους Ροχιμπλάνκος, εκείνοι είχαν τον πρώτο λόγο.

Οι Μαδριλένοι που ήθελαν οπωσδήποτε νίκη για το ρετιρέ της βαθμολογίας, δεν τα κατάφεραν κόντρα στην αξιόμαχη Κλαμπ Μπριζ, «κόλλησαν» στο 0-0 στο Μετροπολιτάνο και περιορίστηκαν στη δεύτερη θέση του ομίλου. Οι Βέλγοι γνώριζαν ότι το ευρωπαϊκό ταξίδι τους θα συνεχίσει στη δεύτερη τη τάξει διασυλλογική διοργάνωση, αφού οι Μονεγάσκοι είχαν βγει εκτός διεκδίκησης και οι ίδιοι δεν ήταν σε θέση να κοντράρουν τους δύο πρωτοπόρους.

Η ομάδα του Λουσιάν Φαβρ, θεωρητικά είχε πολύ εύκολο έργο κόντρα στην απογοητευτική φέτος Μονακό, που στη φάση των ομίλων κατάφερε μόνο να αποσπάσει μια ισοπαλία (1-1) απέναντι στην Μπριζ. Ωστόσο οι Βεστφαλοί άργησαν να καθαρίσουν το ματς. Στο 3′ ο Γκέτσε έχασε την πρώτη μεγάλη ευκαιρία για την Μπορούσια, όμως στο 15′ ο άνθρωπος της βραδιάς για τους Γερμανούς, Ραφαέλ Γκερέιρο εκμεταλλεύτηκε την ασίστ του Φιλίπ και προ κενής εστίας έκανε το 1-0.

Ο Ντιαλό στο 33′ και ο Σμάιχελ στο 37′ δεν κατάφεραν να διπλασιάσουν τα τέρματα των φιλοξενούμενων που δεν είχαν ιδιαίτερο άγχος όσο το ματς της Ατλέτικο παρέμενε στο 0-0. Στο 88ο λεπτό, ο Πάκο Αλκάθερ τροφοδότησε στον σωστό χρόνο τον σκόρερ των Βεστφαλών που δεν είχε πρόβλημα να «κλειδώσει» το ματς γράφοντας το 2-0. Την ίδια στιγμή στο Μετροπολιτάνο η ομάδα του Σιμεόνε, έχασε αρκετές ευκαιρίες για τη νίκη που θα της έδινε την πρώτη θέση, όμως μάταια.

Οι συνθέσεις στο Μονακό – Ντόρμουντ:

Μονακό (Τιερί Ανρί): Μπενάλιο, Τιέλεμανς, Μπιανσόν (78′ Σεράνο), Μασένγκο (69′ Τιράμ-Ουλιάν), Χένριχς, Μπαντιασίλε, Ντιόπ, Γκλικ, Ράτζι, Μπενασέρ, Φαλκάο (64′ Σιλά)

Μπορούσια Ντόρτμουντ (Λουσιάν Φαβρ): Χιτς, Ντιαλό, Χακίμι, Νταούντ (76′ Βολφ), Γκερέιρο (92′ Γκόμες), Τοπράκ, Σμέλτσερ, Φίλιπ (79′ Αλκάθερ), Γκέτσε, Βάιγκλ, Πούλισιτς.

H βαθμολογία του Α’ Ομίλου

1. Ντόρτμουντ 13
2. Ατλέτικο 13
3. Κλαμππ Μπριζ 6
4. Μονακό 1

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ