Λίβερπουλ-Νάπολι 1-0: Το ταξίδι συνεχίζεται

Λίβερπουλ-Νάπολι 1-0: Το ταξίδι συνεχίζεται

Ο Μο Σαλάχ έστειλε την Λίβερπουλ στους «16» του Τσάμπιονς Λιγκ. Η Παρί πέρασε και από το Βελιγράδι (4-1) και τερμάτισε πρώτη

O Mo Σαλάχ «ξύπνησε» την κατάλληλη στιγμή και το Τσάμπιονς Λιγκ όνειρο της Λίβερπουλ έχει και συνέχεια. Η ομάδα του Γιούργκεν Κλοπ πήρε τον «τελικό» του Άνφιλντ με τη Νάπολι (1-0) και μαζί πήρε το εισιτήριο για τους «16». Για τα νοκ άουτ όπου ο καθένας καταλαβαίνει, πως η όρεξη της θα ανοίξει για τα καλά. Το έκανε πέρσι άλλωστε. Πάτησε το γκάζι μετά τους ομίλους και έφτασε ως τον τελικό. Γιατί όχι και φέτος. Και όσο για τον Σαλάχ; Ο Αιγύπτιος με μια προσωπική του ενέργεια στο 34΄καθάρισε τη… μπουγάδα. Ο Σαλάχ που δεν σκοράρει με την περσινή συνέπεια. Αλλά που τώρα που τα πράγματα έγιναν ζόρικα, δείχνει ζόρικος.

Την ίδια στιγμή στο Βελιγράδι; Η Παρί Σεν Ζερμέν πέρασε με 4-1 (Καβάνι 10΄, Νεϊμάρ 40΄, Μαρκίνιος 74΄, Μπαμπέ 92΄) το εμπόδιο του Ερυθρού Αστέρα και τερμάτισε πρώτη στο γκρουπ. Οι Γάλλοι έφτασαν στους 11 βαθμούς, η Λίβερπουλ και η Νάπολι σταμάτησαν στους εννέα. Για τους Ιταλούς αυτή η σπουδαία συγκομιδή σε ένα τόσο απαιτητικό γκρουπ, δεν είναι κάτι παραπάνω από ένα εισιτήριο για τους «32» του Γιουρόπα Λιγκ.

Στο Άνφιλντ θα μπορούσε κάποιος εύκολα να νιώσει την αύρα μιας κλασικής ευρωπαϊκής βραδιάς. Η Λίβερπουλ ήθελε νίκη, και η επιθυμία της έγινε πράξη. Το 1-0 την αδικεί, με βάση την εικόνα του ματς, αλλά ποιος στα αλήθεια μπορεί να λογαριάζει τέτοιες… λεπτομέρειες, όταν η δουλειά έγινε. Το γκολ της νίκης είπαμε πως ήρθε απο τον Σαλάχ, με τον Αιγύπτιο να περνά την μπάλα από την μύτη της βελόνας (34’). Οι Reds σταμάτησαν στις 22 τελικές. Έκαναν κλασικές ευκαιρίες για να σιγουρέψουν τη νίκη τους. Αλλά ξαναλέμε πως όλα αυτά λίγη σημασία έχουν. Ίσως μόνο για τον Οσπίνα, τον πορτιέρο της Νάπολι που έχει ευθύνη στο γκολ, αλλά που στο δεύτερο μισό κατέβασε ρολά κρατώντας την ομάδα του στο κόλπο ως το φινάλε. Και λίγο ήθελε να γίνει η ζημία. Στο τρίτο λεπτό των καθυστερήσεων όταν ο Μίλικ βγήκε τετ α τετ για το 1-1. Εκεί όμως έδειξε και ο Άλισον ότι είναι καλός τερματοφύλακας.

Την ίδια ώρα στο Βελιγράδι η Παρί Σεν Ζερμέν έκανε… τα αυτονόητα. Το τελικό το 1-4 επί του Ερυθρού Αστέρα στο Μαρακανά τα λέει όλα. Με το Άνφιλντ δεν ασχολήθηκε ποτέ. Ήθελε τη νίκη για να τερματίσει πρώτη και το έκανε. Στο 10ο λεπτό ο Μπαπέ έβαλε… τούρμπο, πέρασε σαν σταματημένους τους αμυντικούς του Ερυθρού Αστέρα και σέρβιρε το 0-1 στον Καβάνι, ο οποίος απλώς… φύσηξε την μπάλα στα δίχτυα. Ο Νεϊμάρ στο 32΄ζευγάρωσε τα γκολ των Γάλλων και ο Αστέρας το μόνο που μπόρεσε ήταν να μειώσει στο 56΄με τον Γκόμπελιτς.

Η Παρί όμως ήταν αποφασισμένη να τελειώσει την δουλειά στην εντέλεια. Το κεφάλι του Μαρκίνιος (74΄) και ο Μπαπέ στις καθυστερήσεις έγραψαν την… ιστορία.

Τα παιχνίδια της τελευταίας αγωνιστικής

Λίβερπουλ-Νάπολι 1-0
(34’ Σαλάχ)

Ερυθρός Αστέρας-Παρί Σεν Ζερμέν 1-4
(56’ Γκόμπελιτς – 10’ Καβάνι, 40’ Νεϊμάρ, 74’ Μαρκίνιος, 90’+2’ Εμπαπέ)

Η βαθμολογία του 3ου ομίλου

Παρί Σεν Ζερμέν 11 (17-9)
Λίβερπουλ 9 (9-7)
Νάπολι 9 (7-5)
Ερυθρός Αστέρας 4 (5-17)

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ