Άγιαξ – Μπάγερν Μονάχου 3-3

Άγιαξ – Μπάγερν Μονάχου 3-3

Στο καλύτερο ματς της φάσης των ομίλων, η Μπάγερν προηγήθηκε, ο Άγιαξ έκανε την ανατροπή, η Μπάγερν για δεύτερη φορά πήρε το προβάδισμα και τελικά ένα γκολ στο 90+5' διαμόρφωσε το Άγιαξ -Μπάγερν Μονάχου 3-3, με τους Βαυαρούς να παίρνουν την πολυπόθητη πρωτιά στο Όμιλο της ΑΕΚ. Με 10 παίκτες τελείωσαν το ματς οι δύο ομάδες...

Ο Άγιαξ υποδέχθηκε την Μπάγερν Μονάχου στην Γιόχαν Κρόιφ Αρένα για την 6η και τελευταία αγωνιστική του Champions League. Οι παίκτες του Νίκο Κόβατς μπήκαν θέλοντας να δώσουν απαντήσεις για την κακή τους φόρμα εντός των τειχών και ήταν τα απόλυτα αφεντικά στην αναμέτρησης,

Ο πολύ δραστήριος Γκνάμπρι απείλησε χωρίς αποτέλεσμα (2’, 12’) και τελικά έφτιαξε το 1-0 της Μπάγερν με την ασίστ του στον σκόρερ Λεβαντόφσκι. Οι Βαυαροί… εξαφάνισαν τον Άγιαξ στο πρώτο ημίωρο, αλλά οι προσπάθειες των Ριμπερί (25’) και Λεβαντόφσκι (27’) δεν βρήκαν στόχο, με την άστοχη προσπάθεια του Ζιγιέκ στο 45’ να μας υπενθυμίζει πως στο ματς έπαιζαν και οι Ολλανδοί.

Το δεύτερο μέρος ξεκίνησε και πάλι με ευκαιρία της Μπάγερν, με την άμυνα του Άγιαξ να κόβει την τελευταία στιγμή τον Λεβαντόφσκι (51’), από εκεί και πέρα ανέβασε στροφές η ομάδα του Τεν Χαγκ. Απείλησε με τον Νέρες (58’) και έφερε το ματς στα ίσα με γκολ του Τάντιτς στο 61’. Πάνω που όλα έδειχναν πως θα είχαμε ένα ωραίο δεύτερο ημίχρονο ο Βόμπερ άφησε τον Αίαντα με 10 παίκτες παίρνοντας απευθείας κόκκινη κάρτα. Η ανοησία του Μίλερ όμως επανέφερε την αριθμητική ισορροπία στο ματς στο 75′ με τις δύο ομάδες να μένουν με 10 παίκτες.

Από εκεί και πέρα το ματς έγινε ροντέο! Ο Τάντιτς με πέναλτι έκανε δύο τα προσωπικά του τέρματα και 2-1 το ματς στο 82′ για να πραγματοποιήσει μια επική ανατροπή η Μπάγερν… Δράστες οι Μπόατενγκ (86′) με πέναλτι και Κομάν στο 90′. Αλλά το ματς είχε δράμα ακόμα αφού σε ένα συγκλονιστικό μπρα ντε φερ, οι γηπεδούχοι ισοφάρισαν στο 90+5′ με τον Ταλιαφίκο για το τελικό 3-3, στο πιο χορταστικό και δραματικό ματς της φάσης των Ομίλων.

 

Άγιαξ (Τεν Χάαγκ): Ονάνα, Μαζράουι, Ντε Λιχτ, Βέμπερ, Ταλιαφίκο, Μπλιντ, Ντε Γιονγκ, Φαν Ντε Μπεκ (78’ Ντόλμπεργκ), Ζίγεκ, Νέρες (89’ Χούντελααρ), Τάντιτς.

Μπάγερν (Κόβατς): Νόιερ, Ραφίνια, Σίλε, Μπόατενγκ, Αλάμπα, Κίμιχ, Γκορέτσκα (89’ Σάντσες), Γκνάμπρι (62’ Τιάγκο), Μίλερ, Ριμπερί (71’ Ριμπερί), Λεβαντόφσκι.

Άγιαξ – Μπάγερν 3-3 (62′ 81′ πεν. Τάντιτς, 95′ Ταλιαφίκο / 13′ Λεβαντόβσκι, 86′ πεν. Λεβαντόβσκι, 90′ Κομάν)

Βαθμολογία

1.Μπάγερν 14 (15-5) (Champions League)
2.Άγιαξ 12 (11-5) (Champions League)
3.Μπενφίκα 7 (6-11) (Europa League)
4.ΑΕΚ 0 (2-13)

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ