ΑΕΚ: Η μοναδική ομάδα με 0 βαθμούς στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις!

ΑΕΚ: Η μοναδική ομάδα με 0 βαθμούς στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις!

Η ΑΕΚ κατάφερε να μην «μαζέψει» βαθμό στον όμιλο του Champions League και να γίνει η μοναδική ομάδα και στις δύο ευρωπαϊκές διοργανώσεις (Champions League, Europa League) που έμεινε στο απόλυτο μηδέν.

Η ΑΕΚ ηττήθηκε στη Λισαβόνα από την Μπενφίκα με 1-0 και ολοκλήρωσε την πορεία της στον όμιλο του Champions League χωρίς να μαζέψει ούτε έναν βαθμό. Η Ένωση κρατούσε τον βαθμό μέσα στην Πορτογαλία μέχρι το 88′ αλλά τελικά δέχτηκε γκολ και δεν απέφυγε την έκτη ήττα της σε έξι ματς στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση.

Οι κιτρινόμαυροι σημείωσαν κάποια μοναδικά ρεκόρ με αυτή τους τη συγκομιδή, καθώς έγιναν η μοναδική ομάδα που πετυχαίνει κάτι ανάλογο, αλλά και η 21η στην ιστορία της διοργάνωσης. Μετά την ολοκλήρωση των ομίλων του Europa League μάλιστα η ΑΕΚ κατάφερε να πετύχει και πάλι κάτι μοναδικό. Την ώρα που ο Ολυμπιακός έπαιρνε πανάξια πρόκριση κόντρα στη Μίλαν επικρατώντας με 3-1 κι αφήνοντας εκτός συνέχειας τους ροσονέρι, η Ένωση είδε όλες τις ομάδες που συμμετείχαν στη διοργάνωση να μαζεύουν βαθμούς.

Αυτόματα, η ΑΕΚ σημείωσε ακόμα ένα μαύρο ρεκόρ στην διαδρομή της στους ομίλους του Champions League. Έγινε η μοναδική ομάδα από τις 80 που αγωνίστηκαν στους ομίλους και των δύο ευρωπαϊκών διοργανώσεων (Champions League και Europa League) που δεν μάζεψε βαθμό σε έξι ματς. Η ομάδα του Μαρίνου Ουζουνίδη πριν την έκτη αγωνιστική του Europa είχε μαζί με την Ντουντελάνζ από τον όμιλο του Ολυμπιακού, την Ακίσασπορ και τη Ρόζενμποργκ 0 βαθμούς ούσα η μόνη από τους 32 του Champions League χωρίς πόντο.

Τελικά η έκτη αγωνιστική της δεύτερης τη τάξει διοργάνωσης επεφύλασσε «κακά μαντάτα» για την ‘Ενωση. Η Ντουντελάνζ ήρθε ισόπαλη χωρίς τέρματα με την Μπέτις και πήρε τον πρώτο της βαθμό, ενώ το ίδιο συνέβη και με τις Ακίσασπορ (0-0 με τη Σταντάρ Λιέγης) και Ρόζενμποργκ (1-1 με τη Λειψία), αφήνοντας έτσι την ΑΕΚ μόνη κι… έρημη χωρίς ούτε έναν βαθμό στις φετινές ευρωπαϊκές διοργανώσεις!

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ