Τσάμπιονς Λιγκ: Τα λεφτά τελικά φέρνουν την… ευτυχία

Μια ανάλυση από ιταλική ιστοσελίδα έδειξε πως οι ομάδες που διαθέτουν τα περισσότερα χρήματα ήταν και οι πιο επιτυχημένες.


Τσάμπιονς Λιγκ: Τα λεφτά τελικά φέρνουν την… ευτυχία | to10.gr

Λένε πως στη ζωή τα λεφτά δεν φέρνουν την ευτυχία και μάλλον έχουν δίκιο. Στην περίπτωση του ποδοσφαίρου όμως τι γίνεται; Τα λεφτά μπορούν να προσφέρουν την αγωνιστική… ευτυχία;

Η απάντηση είναι ναι, σύμφωνα με την ιταλική ιστοσελίδα «calcioefinanza», η οποία πραγματοποίησε μια έρευνα που αναφέρει πως οι πιο πλούσιες ομάδες του Τσάμπιονς Λιγκ ήταν και οι πιο επιτυχημένες στην φάση των ομίλων.

Ελ Αραμπί vs Γκερέρο: Το πρώτο crash test

Συγκεκριμένα αναλύθηκαν τα 72 από τα 96 παιχνίδια των οκτώ ομίλων, ενώ εκτός έμειναν τα υπόλοιπα επειδή έληξαν ισόπαλα.

Συνολικά, 53 φορές (από τις 72) η ομάδα που ήταν πιο πλούσια αποδείχθηκε πως ήταν και καλύτερη (ήτοι 73,6%). Μόνο ένας στους τέσσερις αγώνες (26,4%) βρήκε νικητή κάποιον οικονομικά ασθενέστερο σύλλογο. Από τα 275 γκολ που σημειώθηκαν σε 96 αγώνες, τα 179 (δηλαδή το 65,1%) επιτεύχθηκαν από την ομάδα που ήταν πιο πλούσια.

Οι 14 από τις 16 (87,5%) ομάδες, με τα περισσότερα έσοδα στους ομίλους, κατάφεραν να βρεθούν στην φάση των «16» της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης. Εξαίρεση αποτέλεσαν ο 4ος και ο 5ος όμιλος, αφού Μπενφίκα και Γαλατασαράι δεν μπόρεσαν να προκριθούν στη συνέχεια του θεσμού.

Στον 1ο και 5ο (88,9%), 2ο και 3ο (87,5%) όμιλο, βρίσκουμε τα μεγαλύτερα ποσοστά νικών για τις πιο πλούσιες ομάδες, ενώ στους ομίλους 4ο (60%), 7o (63,6%) και 6o (66,7%) είναι οι σύλλογοι με τα μικρότερα ποσοστά.

Οι πιο πλούσιες ομάδες πέρασαν στην επόμενη φάση. Για την ακρίβεια, σε έξι από τις οκτώ περιπτώσεις, πήραν την πρώτη θέση του ομίλου δηλαδή το 87,5% και σε δύο την δεύτερη θέση (στον 4ο και 8o).

Αυτά τα νούμερα της έρευνας λοιπόν, μας δείχνουν πως οι οικονομικά κραταιοί σύλλογοι είναι αυτοί που καταφέρνουν να φτάσουν πιο μακριά στο Τσάμπιονς Λιγκ και μπορούν να πρωταγωνιστήσουν. Επιπλέον δείχνουν πως ο θεσμός έχει γίνει για «λίγους» και οι πιθανότητες ώστε να συμβεί κάποια έκπληξη λιγοστεύουν.

ΓΡΑΨΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ...

Η Σάκκαρη μιλά για την σχέση της με τον Τσιτσιπά - Αυτό το φιλί...

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Κλείσιμο