Ρόμα – Πόρτο 2-1 (vid)

Ρόμα – Πόρτο 2-1 (vid)

Το παιδί – «θαύμα» της Ρόμα, Νικολό Ζανιόλο, σκόραρε δύο γκολ και έδωσε στους Τζιαλορόσι το προβάδισμα για την πρόκριση στους «8» - Ο Αντριάν χάλασε το πάρτι στο Ολίμπικο κράτησε ζωντανές τις ελπίδες της Πόρτο.

Με πρωταγωνιστή τον Νικολό Ζανιόλο η Ρόμα επικράτησε με 2-1 της Πόρτο στο Ολίμπικο και έκανε το πρώτο βήμα για την πρόκρισή της στα προημιτελικά του Champions League.

Ο νεαρός μεσοεπιθετικός άρπαξε από τα μαλλιά την ευκαιρία που του έδωσε ο Εουσέμπιο Ντι Φραντσέσκο και με δύο γκολ μέσα σε έξι λεπτά (70’ + 76’) οδήγησε τους Τζιαλορόσι σε μία πολύ σπουδαία νίκη. Το παραμύθι του 19χρονου, ωστόσο, είχε… δράκο τον Αντριάν, με τον Ισπανό επιθετικό των φιλοξενούμενων να μειώνει στο 79’ σε 2-1 και να κρατάει ζωντανές τις ελπίδες της Πόρτο, ενόψει της ρεβάνς.

«Σούπα» το πρώτο μέρος, «φωτιά» το δεύτερο 

Το πρώτο ημίχρονο ήταν ισορροπημένο, με τις δύο ομάδες να έχουν ως στόχο κυρίως να μην δεχθούν γκολ. Η πρώτη και μοναδική καλή στιγμή ήταν στο 37’, όταν ο Τζέκο βρέθηκε σε καλή θέση, αλλά η προσπάθειά του σταμάτησε στο δοκάρι του Κασίγιας.

Στο δεύτερο μέρος το παιχνίδι πήρε… φωτιά. Στο 57’ ο Ντανίλο με κεφαλιά απείλησε τον Μιράντε, αλλά δεν κατάφερε να στείλει την μπάλα στα δίχτυα. Η ευκαιρία του Πορτογάλου μέσου «ξύπνησε» τους Τζιαλορόσι, με τον Νικολό Ζανιόλο να βγαίνει μπροστά και να δίνει το σύνθημα για τη νίκη! Στο 70’ ο Τζέκο έστρωσε στον 19χρονο μεσοεπιθετικό, αυτός κατέβασε ωραία και με διαγώνιο σουτ νίκησε τον Κασίγιας, κάνοντας το 1-0 για τη Ρόμα.

Εξι λεπτά αργότερα οι Ρωμαίοι πέτυχαν και δεύτερο γκολ και πάλι με τους ίδιους πρωταγωνιστές. Ο Τζέκο βρέθηκε σε θέση βολής, σούταρε, η μπάλα σταμάτησε στο δοκάρι και στρώθηκε στον Ζανιόλο, με τον νεαρό να σκοράρει σε κενή εστία για το 2-0. Η χαρά των γηπεδούχων, ωστόσο, δεν κράτησε για πολύ, καθώς τρία λεπτά αργότερα ο Αντριάν μείωσε σε 2-1 και έβαλε την Πόρτο ξανά στο κόλπο της πρόκρισης.

Η μπάλα πήρε περίεργη τροχιά μετά την στραβοκλωτσιά του Σοάρες, ο Μανωλάς έχασε τη φάση και ο Αντριάν Λόπεθ με σουτ στην κίνηση έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Μιράντε για το 2-1. Ένα γκολ, που χάλασε το πάρτι του Ζανιόλο και κράτησε ζωντανές τις ελπίδες της Πόρτο, ενόψει του παιχνιδιού στο «Ντραγκάο».

Οι συνθέσεις:

Ρόμα (Εουζέμπιο Ντι Φραντσέσκο): Μιράντε, Μανωλάς, Φάτσιο, Φλορέντσι, Κολάροφ, Ντε Ρόσι, Τζανιόλο (88′ Σαντόν), Κριστάντε, Πελεγκρίνι (82′ Ν’Ζονζί), Ελ Σαράουι (90′ Κλάιφερτ), Τζέκο

Πόρτο (Σέρτζιο Κονσεϊσάο): Κασίγιας, Πέπε, Μιλιτάο, Φερνάντο (76′ Περέιρα), Σοάρες, Ντανίλο, Τέλες, Ερέρα, Μπραΐμι (68′ Αντριάν Λόπεθ), Φελίπε, Οτάβιο (84′ Ερνάνι).

Δείτε τα καλύτερα στιγμιότυπα της αναμέτρησης:

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ