Κασάμι: «Στο γκολ ένιωσα το γήπεδο να γκρεμίζεται»

Κασάμι: «Στο γκολ ένιωσα το γήπεδο να γκρεμίζεται»

To10.gr ζήτησε από τον Παϊτίμ Κασάμι να... ξαναβάλει το γκολ με τη Γιουβέντους στο Καραϊσκάκη και ο Ελβετός δεν μας χάλασε το χατίρι. Οι αναμνήσεις για την μαγική βραδιά του 2014, αλλά και όσα δεν ξέχασε για τον κόσμο του Ολυμπιακού. Τι λέει για τον Βαγγέλη Μαρινάκη

Ο Παϊτίμ Κασάμι γεννήθηκε στην Ελβετία από αλβανική οικογένεια και έχει καταγωγή από την Π.Γ.Δ.Μ. Στα 25 του χρόνια έχει ήδη αγωνιστεί για Μπελιντσόνα, Παλέρμο, Φούλαμ, Λουκέρνη, Ολυμπιακό και Νότιγχαμ Φόρεστ, Σιόν. Μετανάστης του ποδοσφαίρου, οπλίζεται το ταλέντο του και κυνηγάει πάντα μια καλύτερη ζωή, μια ομάδα που θα τον γεμίσει προσδοκίες και θα εκπληρώσει τα όνειρά του. Ελεύθερα διαλέγει άλλη γη, κι άλλη φανέλα. Δεν μπαίνει σε μια χώρα για να μείνει πάντα εκεί, ταξιδευτής. Πότε πορεύεται με το συναίσθημα, πότε στυγνός επαγγελματίας.

Σε μια καριέρα χωρίς σύνορα, ο πρώην Ερυθρόλευκος μέσος έχει και μερικές σταθερές. Μία από αυτές είναι τα τρία χρόνια του στον Ολυμπιακό και οι αναμνήσεις που έκανε στο Φάληρο. Το ημερολόγιο έδειχνε 22 Οκτωβρίου του 2014. Ο εξαιρετικός εκείνο το βράδυ Ολυμπιακός υποδεχόταν την Γιουβέντους στο Γεώργιος Καραϊσκάκης. Σε μια βραδιά μαγική, σε μια νίκη με 1-0 που τον οδηγούσε στην κορυφή του ομίλου του στο Champions League. Σε μια νύχτα που φέρει την υπογραφή του μαέστρου Τσόρι, του ήρωα Ρομπέρτο και του μοναδικού σκόρερ του αγώνα: Παϊτίμ Κασάμι.

«Το10.gr» μίλησε με τον Ελβετό άσο και θυμήθηκε μαζί του εκείνη τη βραδιά στα τέλη Οκτώβρη. Τη φάση του γκολ δεν την ξεχνά, πώς θα μπορούσε άλλωστε; Τα συναισθήματά του, την εξέδρα. Δηλώνει οπαδός του Ολυμπιακού και εκφράζει την εκτίμησή του στα όσα κάνει ο Βαγγέλης Μαρινάκης για το σύλλογο. Όσον αφορά τη σημερινή αναμέτρηση; Ξέρει ότι δεν θα είναι εύκολος αγώνας, αλλά ελπίζει ότι οι Ερυθρόλευκοι θα επικρατήσουν για «τον κόσμο που το αξίζει».

-Θυμάσαι εκείνο το τέρμα το Καραϊσκάκης, τα συναισθήματα, τις αντιδράσεις του κόσμου;

«Πόσο υπέροχο συναίσθημα, μόλις είδα την μπάλα να μπαίνει στα δίχτυα ένιωσα το γήπεδο να καταρρέει. Η ατμόσφαιρα ήταν μαγική, δεν έχω ξαναζήσει τέτοιο πράγμα ξανά στην καριέρα μου! Να σκοράρεις απέναντι στη Γιουβέντους, στη Γιουβέντους των Μπουφόν, Μπονούτσι, Κιελίνι, Πίρλο, Βιντάλ, Πογκμπά , Τέβες, Μοράτα».

«Δεν σκέφτηκα τίποτα, όταν είδα την μπάλα να έρχεται προς τα μένα, ήταν ένα τρελό συναίσθημα. Είδα τον Τσόρι να έχει την μπάλα και να πηγαίνει προς την περιοχή. Ο Ντομίνγκες πάσαρε στον Μήτρογλου αριστερά. Εγώ ερχόμουν από πίσω, στο χώρο που είχε κενό. Ο Μήτρο μου έδωσε την μπάλα και με το αριστερό πόδι έκανα το σουτ. Δεν πρόλαβα να σκεφτώ κάτι. Σούταρα. Η εξέδρα ήταν μαγική, η ατμόσφαιρα. Οι οπαδοί του Ολυμπιακού είναι οι καλύτεροι στον κόσμο».

-Σου λείπουν αυτές οι στιγμές, στην Ελλάδα και τον Ολυμπιακό;

«Μου λείπει πολύ ο Ολυμπιακός και η Ελλάδα. Ήταν σκληρό που έφυγα, με έναν τρόπο που δεν ήθελα. Πήρα όμως μια απόφαση που θεώρησα ότι είναι η καλύτερη για μένα. Παρακολουθώ τον Ολυμπιακό συνέχεια. Την πορεία του. Θεωρώ τον εαυτό μου οπαδό του Ολυμπιακού. Δεν θα μπορούσα να σκεφτώ ότι στο μέλλον θα παίξω εναντίον του»

-Η ερυθρόλευκη οικογένεια, ο Πρόεδρος της ομάδας; 

«Ο Βαγγέλης Μαρινάκης είναι ο καλύτερος άνθρωπος στο χώρο του ποδοσφαίρου που έχω γνωρίσει. Είναι τζέντλεμαν, ευγενικός. Αγαπάει τον Ολυμπιακό και σέβομαι ό,τι έκανε για μένα και ό,τι κάνει για την ομάδα. Όσο διάστημα έχω φύγει από την οικογένεια του Ολυμπιακού, δεν έχω μιλήσει μαζί του, όμως έχω συχνά επαφές με τον Καρεμπέ».

-Τι βλέπεις για το σημερινό παιχνίδι;

«Tο σημερινό παιχνίδι είναι δύσκολο, γιατί η Γιουβέντους ήρθε εδώ για να κερδίσει. Θα πιέσουν πολύ. Ο Ολυμπιακός από πλευράς του έχει αποκλειστεί όμως θέλει να κερδίσει για τον κόσμο του και το εκτιμώ αυτό. Αυτός ο κόσμος το αξίζει».

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ