Ο τελευταίος πειρασμός του Βαλβέρδε

Ο τελευταίος πειρασμός του Βαλβέρδε

Από το Παρκ Ολιμπίκ Λιονέ θα ξεκινήσει να ξορκίζει το φάντασμα του Ολίμπικο ο Ερνέστο Βαλβέρδε. Μέχρι να πάρει σάρκα και οστά ο τελευταίος του πειρασμός.

Τίναξε το κεφάλι κι ολομιάς θυμήθηκε γιατί αγαπάει αυτό το επάγγελμα. Η 10η Απριλίου ήταν μια κακή παρένθεση. Στοίβαξε τα επικριτικά σχόλια σε ένα σακί, στην άκρη, στο κεφάλι του και έθεσε τον επόμενο στόχο. Νταμπλ.

Στον τελικό του Copa Del Rey πέρυσι κόντρα στη Σεβίλλη πήρε την εκδίκησή του. Ο πειρασμός της φυγής ήταν μεγάλος. Δεν μεγαλοπιάστηκε ποτέ στη ζωή του ο Ερνέστο Βαλβέρδε. Είναι πολύ ανθρώπινη η αγάπη του για το άθλημα. Όταν η πίεση και το άγχος, βλέπει ότι ξεπερνούν την λαχτάρα, την αδάμαστη χαρά για δουλειά, «φλερτάρει» με τη φυγή.

Όμως έμεινε. Κι ας γκρίζαραν λιγάκι πιο πρόωρα τα μαλλιά του. Πήρε το πρωτάθλημα και το κύπελλο και θα μπορούσε να αποχωρήσει έχοντας τη συνείδησή του καθαρή.  Όσοι τον γνωρίζουν καλά, ξέρουν ότι αυτό που ήθελε πάντα για να δουλέψει απερίσπαστος, είναι να χαίρει της πλήρους εμπιστοσύνης ομάδας και παικτών. Το «άρωμα» της Μπαρτσελόνα, οι ευθύνες, το πρεστίζ, όλα όσα συμπεριλαμβάνει η θέση του προπονητή σε ένα από τα μεγαλύτερα κλαμπ παγκοσμίως ποτέ δεν τον συγκινούσαν.

Αν δεν ένιωθε ότι τον εμπιστεύονται θα έφευγε, χωρίς να τον φρενάρει το αβέβαιο της επόμενης ημέρας, η ρετσινιά του αποτυχημένου, οι αμφιβολίες του «τι θα γινόταν αν».

Μόλις πριν από λίγα 24ωρα όμως οι ιθύνοντες της Μπάρτσα του έδειξαν με τον πλέον έμπρακτο τρόπο την εμπιστοσύνη τους. Αναγνώρισαν την προσπάθεια της περυσινής χρονιάς, το γεγονός ότι στη δεύτερη σεζόν του στο σύλλογο παρουσιάζει ένα πολύ πιο δεμένο σύνολο, απόλυτα προσαρμοσμένο στον τρόπο που του αρέσει να παίζει, κι αποφάσισαν ότι πρέπει να παραμείνει στην ομάδα (το τρέχον συμβόλαιο εξέπνεε τον Ιούνιο του 2019 κι υπήρχε οψιόν ανανέωσης +1). Να παραμείνει μέχρι να πάρει σάρκα και οστά και ο τελευταίος πειρασμός.

Ο άλλοτε Ερυθρόλευκους κόουτς λοιπόν θα βρίσκεται δεδομένα στην τεχνική ηγεσία των Καταλανών και την επόμενη αγωνιστική περίοδο. Μάλιστα το συμβόλαιο που υπέγραψε είναι για 1+1 χρόνια, με το δεύτερο έτος να συμπεριλαμβάνεται πάλι ως οψιόν…

Το φάντασμα του περυσινού αποκλεισμού από τη Ρόμα του Μανωλά, πρέπει να μείνει για πάντα στην εξορία του παρελθόντος. Ο Don Ernesto γνωρίζει. «Όταν μας έτυχε πέρσι η Ρόμα, άπαντες θεώρησαν ότι ήταν ο πιο αδύναμος αντίπαλος. Νικήσαμε 4-1 στο πρώτο ματς και όλοι νόμιζαν ότι τελείωσε εκεί, αλλά είδαμε όλοι τι συνέβη στη ρεβάνς. Δεν μιλάμε όμως πλέον γι’ αυτό. Συνέβη τότε και οφείλουμε να το θυμόμαστε και για τη Λυών και για πάντα».

Οι Καταλανοί αντιμετωπίζουν τους Λιονέ στο Παρκ Ολιμπίκ Λιονέ το βράδυ της Τρίτης (22:00) κι ο Ερνέστο βάζει σε εφαρμογή ένα πολύ δικό του, προσωπικό στοίχημα. Όπως δικιά του ήταν και η απόφαση για την ανανέωση της συνεργασίας του με την Μπάρτσα. Υπήρχε οψιόν ανανέωσης για έναν ακόμα χρόνο, με τον Πρόεδρο του συλλόγου να… του έχει πετάξει το μπαλάκι. Αν ήθελε εκείνος, θα συμπορεύονταν. Το θέλησε. Συνεχίζουν. Όταν πήρε λοιπόν αυτήν την απόφαση, ήξερε ότι απομένει ένα πράγμα. Η ευρωπαϊκή διάκριση που θα ξορκίσει εκείνο το βράδυ στο Ολίμπικο. Ο τελευταίος του πειρασμός, ξεκινάει να υλοποιείται σήμερα…

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ