Λυών – Μπαρτσελόνα 0-0 (vid)

Λυών – Μπαρτσελόνα 0-0 (vid)

Οι δύο ομάδες «κόλλησαν» στο μηδέν και η πρόκριση θα κριθεί στο «Καμπ Νου» - Δοκάρι στο 9’ με τον Τεριέ για τη Λυών, που πλέον πηγαίνει στην Βαρκελώνη για το… θαύμα.

Ισόπαλο χωρίς σκορ (0-0) έληξε το πρώτο παιχνίδι ανάμεσα στην Λυών και την Μπαρτσελόνα για τη φάση των «16» του Champions League.

Οι Γάλλοι είχαν την καλύτερη στιγμή στο παιχνίδι, αλλά το εξαιρετικό σουτ του Τεριέ στο 9’ σταμάτησε στο δοκάρι του Τερ Στέγκεν.

Οι Μπλαουγκράνα, παρά το γεγονός ότι είχαν την κατοχή στο μεγαλύτερο μέρος του αγώνα, δεν κατάφεραν να διασπάσουν την πολύ καλά οργανωμένη άμυνα της Λυών, με το τελευταίο σφύριγμα του διαιτητή να βρίσκει τις δύο ομάδες στο απόλυτο μηδέν.

Πλέον, η πρόκριση θα κριθεί στον επαναληπτικό που θα διεξαχθεί στο «Καμπ Νου», με την Μπαρτσελόνα να έχει το προβάδισμα μετά το 0-0 και την Λυών να ψάχνει ένα… θαύμα. Η ομάδα του Ερνέστο Βαλβέρδε έχει το πάνω χέρι, με τους Γάλλους ωστόσο να δείχνουν και στο αποψινό παιχνίδι ότι έχουν την ποιότητα και την ικανότητα να δημιουργήσουν πολλά προβλήματα.

Δοκάρι με το… καλησπέρα

Η Λυών ξεκίνησε δυνατά το παιχνίδι και στο 9’ έφτασε μια ανάσα από το γκολ. Ο Τεριέ έπιασε ένα πολύ δυνατό σουτ αρκετά μέτρα έξω από την περιοχή των Μπλαουγκράνα, ο Τερ Στέγκεν ακούμπησε όσο έπρεπε την μπάλα, η οποία μετά την επέμβασή του χτύπησε στο οριζόντιο δοκάρι και στη συνέχεια «προσγειώθηκε» στην αγκαλιά του.

Οι φιλοξενούμενοι θέλησαν να… ανταποδώσουν, αλλά οι προσπάθειες των Μέσι και Ράκιτιτς στο 14’ και 16’ αντίστοιχα δεν βρήκαν στόχο. Η τελευταία καλή στιγμή στο πρώτο μέρος άνηκε στην Μπαρτσελόνα, με το σουτ του Ντεμπελέ να φεύγει ελάχιστα άουτ.

Πήρε… μπρος η Μπαρτσελόνα

Ο ρυθμός του αγώνα στο πρώτο 20άλεπτο του δεύτερου ημιχρόνου ήταν κάκιστος, με τις δύο ομάδες να μην δημιουργούν φάσεις. Μετά το 65’ η Μπαρτσελόνα ανέβασε την απόδοσή της και άρχισε να επισκέπτεται με… απειλητικές διαθέσεις την εστία των γηπεδούχων. Στο 70’ Άλμπα γύρισε στον Σουάρες, αυτός σούταρε από πλεονεκτική θέση, αλλά η μπάλα έφυγε άουτ. Στο 86’ ο Μπουσκέτς παραλίγο να γίνει ο ήρωας του παιχνιδιού, αλλά ο πορτιέρο της Λυών, Άντονι Λόπες, του είπε «όχι» και κράτησε το μηδέν.

Οι δύο ομάδες δεν κατάφεραν να βρουν το γκολ της νίκης, με το 0-0 να παραμένει μέχρι το τελευταίο σφύριγμα του Τσακίρ.

Λυών: Λόπες, Μαρσέλο, Ντουμπουά, Μεντί, Ντεναγιέρ, Ντομπελέ (84′ Σεΐκ), Τεριέ (78′ Κορνέ), Αουάρ, Τραορέ (68′ Τουσάρ), Ντεμπελέ, Ντεπάι

Μπαρτσελόνα: Τερ Στέγκεν, Πικέ, Αλμπα, Σέρχι Ρομπέρτο (81′ Βιδάλ), Λενγκλέ, Σεμέδο, Ράκιτιτς, Μπουσκέτς, Μέσι, Σουάρες, Ντεμπελέ (67′ Κουτίνιο)

Δείτε τα καλύτερα στιγμιότυπα της αναμέτρησης:

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ