Ατλέτικο Μαδρίτης – Γιουβέντους 2-0

Ατλέτικο Μαδρίτης – Γιουβέντους 2-0

Η Ατλέτικο Μαδρίτης επιβλήθηκε 2-0 της Γιουβέντους στο πρώτο μεταξύ τους ματς για τη φάση των 16 του Champions League με τους δύο κεντρικούς αμυντικούς, Γοδίν και Χιμένες να σκοράρουν για τους ροχιμπλάνκος.

Η Ατλέτικο Μαδρίτης υποδέχθηκε στο Γουάντα Μετροπολιτάνο τη Γιουβέντους στο πρώτο μεταξύ τους ματς για τη φάση των 16 του Champions League με το γήπεδο να… βράζει και λόγω της παρουσίας του μισητού πρώην πλέον αντιπάλου, Κριστιάνο Ρονάλντο.

Το ματς, αντίθετα με τα όσα περιμέναμε ξεκίνησε με αρκετά καλό ρυθμό εκατέρωθεν και τον Ρονάλντο να απειλεί στο 9’ με φάουλ βολίδα και τον Όμπλακ να του αρνείται το γκολ. Στο 25’ η Ατλέτικο ζήτησε πέναλτι σε ανατροή του Κόστα από τον Ντε Σίλιο αλλά ο διαιτητής της αναμέτρησης (Γερμανός Ζβάιερ), μετά από χρήση VAR σωστά έδωσε φάουλ εκτος περιοχής.

Από το σημείο αυτό και μετά, οι γηπεδούχοι γύρισαν στο… αγαπημένο τους παιχνίδι, προσπαθώντας με χαμηλό τέμπο να ελέγξουν τον ρυθμό της αναμέτρησης και πηγαίνοντας στα αποδυτήρια του ημιχρόνου με το 0-0 όπως είχε… υποσχεθεί άλλωστε και ο Σιμεόνε.

Στο δεύτερο μέρος όμως η Ατλέτικο βγήκε αγριεμένη. Ο Κόστα στο 50’ έχασε ένα ανεπανάληπτο τετ α τετ πλασάροντας τραγικά μέσα από την περιοχή τον Σέζνι, με τον Πολωνό να αντιδρά υπέροχα, βρίσκοντας την μπάλα όσο πρέπει για να καταλήξει αυτή στο δοκάρι μετά από λόμπα του Γκριεζμάν στο 53’.

Στο 54’ ο Ζβάιερ αρνήθηκε και πάλι (σωστά και αυτή τη φορά), πέναλτι για την Ατλέτικο για χέρι εντός περιοχής της Γιουβέντους, ενώ το ίδιο έπραξε και στο γκολ του Μοράτα που σκόραρε στο 70’ βγάζοντας εκτός φάσης τον Μπονούτσι σπρώχνοντάς τον στην πλάτη, με το VAR να δίνει και στις δύο φάσεις τη λύση.

Το γκολ όμως φαίνονταν θέμα χρόνου και έτσι έγινε… Δράστε όμως δεν ήταν ούτε ο Γκριεζμάν, ούτε ο Μοράτα ούτε ο ΛεΜαρ. Τη λύση έδωσαν οι κεντρικοί αμυντικοί, με τον Χιμένες να δίνει το πρώτο χτύπημα στη Μεγάλη Κυρία σκοράροντας στο 79’ και τον Γοδίν μετά από… περιπέτεια να βγάζει νοκ άουτ τη Γιουβέντους στο 83’ για το τελικό 2-0.

Στο 90’ και στο 90+3’ οι φιλοξενούμενοι προσπάθησαν να πληγώσουν τους ροχιμπλάνκος αλλά οι Μπερναντέσκι και Ρονάλντο δεν κατάφεραν να βρουν δίχτυα και κάπως έτσι η Ατλέτικο Μαδρίτης έκανε ένα πολύ αποφασιστικό βήμα πρόκρισης στους 8, έχοντας ως σημαντικές απώλειες βέβαια τους Πάρτεϊ και Κόστα που χάνουν τη ρεβάνς, ενώ το ίδιο θα συμβεί και με τον Σάντρο της Γιούβε.

Ατλέτικο Μαδρίτης (Ντιέγο Σιμεόνε): Ομπλάκ, Γκοδίν, Χιμένες, Χουανφράν, Φιλίπε Λουίς, Ρόδρι, Σαούλ, Κόκε (66′ Κορέα), Παρτέι (61′ Λεμάρ), Γκριεζμάν, Ντιέγκο Κόστα (57′ Μοράτα)

Γιουβέντους (Μάξι Αλέγκρι): Σέζνι, Κιελίνι, Μπονούτσι, Αλεξ Σάντρο, Ντε Σίλιο, Μπεντανκούρ, Ματουιντί (84′ Ζοάο Κανσέλο), Πιάνιτς (73′ Τσαν), Ντιμπάλα (80′ Μπερναρντέσκι), Κριστιάνο Ρονάλντο, Μάντζουκιτς

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ